2 valgomieji šaukštai aliejaus (+ truputį kepimui)
0.5 vieneto brokolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, pieno, 2 šaukštų aliejaus, miltų bei šiek tiek druskos užmaišoma blynų tešla. Užmaišyta tešla paliekama 20-30 min. Tuomet keptuvėje su šiek tiek aliejaus iškepami lietiniai blynai. Brokolis apie 10 min. apverdamas pasūdytame vandenyje. Grybai nuplaunami, nusausinami, susmulkinami ir pakepinami kartu su susmulkintu svogūnu. Apvirti brokoliai nusunkiami ir sutrinami. Sutrinti brokoliai sumaišomi su pakepintais pievagrybiais bei svogūnais, tarkuotu sūriu, grietinėle, druska bei pipirais. Gauta mase įdaromi lietiniai blynai ir apkepami keptuvėje su aliejumi. Paruošti blynai patiekiami su keptuvėje pakepinta susmulkinta šonine. Skanaus.
Autorius: Ugnė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
2 vienetai kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
240 mililitrų pieno
5 vienetai pievagrybių
1 valgomasis šaukštas grietinėlės (18 % riebumo)
2 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (tarkuotas)
šiek tiek kiaulės šoninės (karšto rūkymo)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus (+ truputį kepimui)
0.5 vieneto brokolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, pieno, 2 šaukštų aliejaus, miltų bei šiek tiek druskos užmaišoma blynų tešla. Užmaišyta tešla paliekama 20-30 min. Tuomet keptuvėje su šiek tiek aliejaus iškepami lietiniai blynai. Brokolis apie 10 min. apverdamas pasūdytame vandenyje. Grybai nuplaunami, nusausinami, susmulkinami ir pakepinami kartu su susmulkintu svogūnu. Apvirti brokoliai nusunkiami ir sutrinami. Sutrinti brokoliai sumaišomi su pakepintais pievagrybiais bei svogūnais, tarkuotu sūriu, grietinėle, druska bei pipirais. Gauta mase įdaromi lietiniai blynai ir apkepami keptuvėje su aliejumi. Paruošti blynai patiekiami su keptuvėje pakepinta susmulkinta šonine. Skanaus.