Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Į dubenį supilti aliejų, suberti miltus ir išmaišyti. Tada suberti tarkuotą parmezano sūrį, išmaišyti. Baziliko lapelius susmulkinti. Į tešlą sudėti baziliką, citrinos žievelę, kiaušinius ir šaltą vandenį. Išminkyti tešlą. Apibarstyti stalą miltais ir iškočioti tešlą 7 mm storio. Formelėmis išspausti sausainėlius. Sudėti ant skardos su kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min.
Autorius: Gaga
INGREDIENTAI:
4 vienetai bazilikų (šakelės)
1.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė)
2 vienetai kiaušinių
240 gramų kvietinių miltų
25 mililitrai vandens
100 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
1 arbatinis šaukštelis druskos
50 mililitrų aliejaus (riešutų)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Į dubenį supilti aliejų, suberti miltus ir išmaišyti. Tada suberti tarkuotą parmezano sūrį, išmaišyti. Baziliko lapelius susmulkinti. Į tešlą sudėti baziliką, citrinos žievelę, kiaušinius ir šaltą vandenį. Išminkyti tešlą. Apibarstyti stalą miltais ir iškočioti tešlą 7 mm storio. Formelėmis išspausti sausainėlius. Sudėti ant skardos su kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-25 min.