Krabų lazdeles atitirpiname ir susmulkiname. Susmulkintas krabų lazdeles sumaišome viename dubenyje su tarkuotais rikota bei parmezano sūriais, suplaktu kiaušiniu, susmulkinta paprika, svogūnų laiškais, petražolėmis, kapotais riešutais, Vorčesterio padažu bei druska, pipirais. Gautą masę 30 min. paliekame šaldytuve. Iš atšaldytos masės suformuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame grūstuose krekeriuose. Išlydome keptuvėje sviestą, įpilame alyvuogių aliejaus ir iškepame kotletukus (apie 2-3 min. kiekvieną pusę). Patiekite šiltus, apšlakstytus citrinos sultimis, su mėgstamomis daržovėmis.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
0.5 vieneto paprikų (raudonoji)
1.5 stiklinės petražolių (smulkintos)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
1/4 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos
450 gramų krabų lazdelių
šiek tiek sviesto
3/5 stiklinės riešutų (Jūsų mėgstami, kapoti)
šiek tiek vorčesterio padažo
250 gramų rikotos
4 vienetai svogūnų laiškų
1.5 stiklinės krekerių (grūsti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Krabų lazdeles atitirpiname ir susmulkiname. Susmulkintas krabų lazdeles sumaišome viename dubenyje su tarkuotais rikota bei parmezano sūriais, suplaktu kiaušiniu, susmulkinta paprika, svogūnų laiškais, petražolėmis, kapotais riešutais, Vorčesterio padažu bei druska, pipirais. Gautą masę 30 min. paliekame šaldytuve. Iš atšaldytos masės suformuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame grūstuose krekeriuose. Išlydome keptuvėje sviestą, įpilame alyvuogių aliejaus ir iškepame kotletukus (apie 2-3 min. kiekvieną pusę). Patiekite šiltus, apšlakstytus citrinos sultimis, su mėgstamomis daržovėmis.