Virš vidutinės ugnies įkaitinti puode alyvuogių aliejų. Tada sudėti į puodą susmulkintą svogūną, moliūgą, morkas, ropę, salierą, mairūną, druską bei pipirus ir kepinti apie 5 min., kartais pamaišant, kol svogūnai suminkštėja ir tampa auksinės spalvos. Tuomet sudėti pomidorus, susmulkintus kopūsto lapus, pupeles, supilti vištienos sultinį ir užvirti. Užvirus sudėti makaronus, sumažinti ugnį ir troškinti apie 15-20 min., kol daržovės bei makaronai gerai išvirs. Baigiant virti dar paskaninti druska bei pipirais, įmaišyti petražoles ir supilstyti į dubenėlius. Patiekti apibarsčius tarkuotu parmezano sūriu.
Autorius: Akvilė
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
6 vienetai kopūstų (lapai)
0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas)
1 vienetas moliūgų (nedideli)
2 vienetai morkų
3 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos)
1 stiklinė pomidorų pastos (smulkinti)
3/5 stiklinės pupelių
1 vienetas ropių (saldžiosios)
1 vienetas salierų
1 vienetas svogūnų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
200 gramų makaronų
šiek tiek parmezano sūrio (tarkuotas)
šiek tiek druskos (košerinė)
3 stiklinės sultinio (vištienos arba daržovių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Virš vidutinės ugnies įkaitinti puode alyvuogių aliejų. Tada sudėti į puodą susmulkintą svogūną, moliūgą, morkas, ropę, salierą, mairūną, druską bei pipirus ir kepinti apie 5 min., kartais pamaišant, kol svogūnai suminkštėja ir tampa auksinės spalvos. Tuomet sudėti pomidorus, susmulkintus kopūsto lapus, pupeles, supilti vištienos sultinį ir užvirti. Užvirus sudėti makaronus, sumažinti ugnį ir troškinti apie 15-20 min., kol daržovės bei makaronai gerai išvirs. Baigiant virti dar paskaninti druska bei pipirais, įmaišyti petražoles ir supilstyti į dubenėlius. Patiekti apibarsčius tarkuotu parmezano sūriu.