brendis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „brendis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „brendis“.
Receptas. Bananinis-šokoladinis tortas su maskarpone
INGREDIENTAI: 4 vienetai bananų (pertepimui 1) 150 mililitrų cukraus (biskvitams) 50 mililitrų cukraus (pertepimui 1) 3 valgomieji šaukštai kakavos (biskvitams) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (pertepimui 1) 4 vienetai kiaušinių (biskvitams) 150 mililitrų kvietinių miltų (biskvitams) 200 mililitrų grietinėlės (pertepimui 1) 30 mililitrų grietinėlės (pertepimui 2) 100 gramų juodojo šokolado (pertepimui 1) 50 gramų juodojo šokolado (pertepimu...
Receptas. Kavos ir šokolado keksiukai su maskarponės kremu
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus (keksiukams) 30 gramų kakavos (keksiukams) 1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi, keksiukams) 1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi, kremui) 2 vienetai kiaušinių (keksiukams) 170 gramų kvietinių miltų (keksiukams) 100 mililitrų pieno (keksiukams) 1 valgomasis šaukštas vandens (karštas, kremui) 100 gramų juodojo šokolado (keksiukams) 50 mililitrų brendžio (keksiukams) 1 valgomasis šaukštas brendžio (kremui) 120 m...
Receptas. Tobuli sausainiai
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 50 gramų kakavos 1 valgomasis šaukštas medaus 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 vienetas kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 50 mililitrų brendžio 100 gramų sviesto 20 gramų kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską ge...
Receptas. Vištienos paštetas su brendžiu
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 300 gramų vištienos kepenėlių 60 mililitrų grietinėlės (38%) 60 mililitrų brendžio šiek tiek druskos 120 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakus ir svogūnus smulkiai supjaustyti, įdėti į keptuvę 20 g sviesto ir kepti apie 3 minutes. Po to sudėti vištienos kepenėles ir pakepinti jas 7-9 min. ant vidutinės ugnies.
Receptas. Švarcvaldo tortas
INGREDIENTAI: 3.5 stiklinės cukraus pudros 1.5 stiklinės cukraus 2/3 stiklinės kakavos (natūrali) 1 arbatinis šaukštelis kavos (stipri, malta) 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 0.5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas, tepalui) 400 gramų vyšnių (konservuotos, saldžios) 2 vienetai kiaušinių 1 ir 2/3 stiklinės kvietinių miltų 2 stiklinės grietinėlės (plakta, neriebi) 1.5 arbatinio šaukštelio sodos (kepimo) 28 gramai juodojo ...
Receptas. Tortas su grietinėle ir persikais
INGREDIENTAI: 75 gramai cukraus 150 gramų cukraus (biskvitui) 10 gramų kakavos (biskvitui) 100 gramų krakmolo (kukurūzų, biskvitui) 10 vienetų persikų (konservuoti, įdarui) 1 vienetas vanilės 1 arbatinis šaukštelis vanilės (esencija) 4 vienetai kiaušinių (biskvitui) 75 gramai kvietinių miltų (biskvitui) 150 mililitrų sirupo (persikų (to paties, kuris atliko nuo konservuotų persikų)) 200 mililitrų vandens 40 mililitrų vandens (šaltas) ...
Receptas. „Baileys“ likeris
INGREDIENTAI: 220 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas kavos (tirpi) šiek tiek vanilės 500 mililitrų grietinėlės (10% riebumo) 300 mililitrų brendžio PARUOŠIMO BŪDAS: Kremas sumaišomas su cukrumi, užkaičiamas ir kaitinamas, ko cukrus ištirpsta. Tuomet įmaišomas žiupsnelis vanilės, kava ir gauta masė paliekama 1 val. Po 1 val. masė perkošiama ir sumaišoma su brendžiu. Gėrimas supilstomas į butelius ir paliekamas šaltoje vietoje bent 1 nakčiai.
Receptas. Paštetas
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 1200 gramų vištienos kepenėlių 100 mililitrų brendžio šiek tiek druskos 300 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Svoguną sukepkite su trečdaliu sviesto, sudėkite kepenėles, apkepkite truputį, sudėkite likusį sviestą, druską, pipirus pagal skonį. Supilkite brendį. Jokiu būdu neperkepkite. Turi būti vos iškepę. Sumalt viską su blenderiu ir suverst į indą.
Receptas. Kalėdinis pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (nutarkuota) 200 gramų cukraus (100 g rudo ir 100 g farino) 150 gramų žemės riešutų 4 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 1 vienetas apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino) 300 mililitrų brendžio 225 gramai sviesto 150 gramų kokosų (drožlės) 300 gramų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1200 gramų vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai)) 1 vien...
Receptas. Šokoladiniai kavos keksiukai su maskarponės kremu
INGREDIENTAI: 100 gramų razinų 50 mililitrų brendžio 120 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 1 valgomasis šaukštas tirpios kavos 100 mililitrų pieno 150 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 30 gramų kakavos 170 gramų kvietinių miltų 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 150 gramų kondensuoto pieno 1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos 1 valgomasis šaukštas vandens 1 valgomasis šaukštas brendžio Kremui: 200 gra...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
INGREDIENTAI: 5 gabalai antienos (file) 1 sauja spanguolių 1 sauja žemuogių 1 sauja mėlinių 1 sauja lazdyno reišutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 20 gramų brendžio Varškės kremui: 150 gramų varškės 2 valgomieji šaukštai grietinės Varškės kremas: 1 arbatinis šaukštelis medaus 4 valgomieji šaukštai krapų (šakelės) šiek tiek česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Girti šonkauliai
INGREDIENTAI: 1 gabalas kiaulienos šonkaulių 200 mililitrų brendžio 100 gramų džiovintų slyvų 1 arbatinis šaukštelis pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas išmirkyti, kol išbrinks. Nusunkti. Slyvas susmulkinti iki košelės, sumaišyti su pipirais ir brendžiu. Mišiniu įtrinti šonkaulių juostą. Marinuoti parą. Į foliją įsiktus šonkaulius ilgai kepti ant nedidelės kaitros anglių.
Receptas. Pyragas
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai brendžio 150 gramų sviesto 3 valgomieji šaukštai grietinės 1 sauja razinų 1 sauja riešutų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi, minkštu sviestu ir brendžiu.
Receptas. PURE SHINE
INGREDIENTAI: 1 apelsinų 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek vandens (gazuotas) šiek tiek ledukų 50 mililitrų brendžio (Alita Pure) 60 mililitrų sulčių (mangų) PARUOŠIMO BŪDAS: Taurėje ar stiklinėje sumaišome brendį, likerį, sultis, cukrų ir gazuotą vandenį. Viską supilame į taurę su ledukais. Papuošiame apelsino skiltele.
Receptas. Avietinė Pana Cota
INGREDIENTAI: 100 gramų aviečių (šaldytos) 200 gramų cukraus 500 gramų grietinėlės (33 %) 2 valgomieji šaukštai brendžio 6 vienetai želatinos (lapai) PARUOŠIMO BŪDAS: Pamirkyti želatinos lapelius 10 minučių šaltame vandenyje. Avietes atšildyti, berti 50 g cukraus, pilti brendį ir smulkintuvu išmaišyti masę. Dėti į šaldymo kamerą, kol sustings (masę reikia supilstyti į 4 - 5 atskirus indelius) Grietinėlę su cukrumi išplakti ir sudėti želatinos lapelius.
Receptas. Bobutės (Kalėdoms)
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės cukraus 50 gramų margarino 3 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų ((50 gr. Pradžioj į tešlą, likusius vėliau)) 125 mililitrai pieno 1 valgomasis šaukštas brendžio (ar romas) šiek tiek druskos 50 gramų aliejaus 100 gramų sviesto 40 gramų mielių PARUOŠIMO BŪDAS: Brendžio sirupui dar reiks: 4 šaukštai cukraus 6 šaukštai vandens 1,5 šaukštai brendžio Cukraus glajui dar reiks: 250 gr. cukraus 150 ml.
Receptas. Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 1 vienetas citrinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1.5 vieneto greipfruktų 400 gramų lašišų (filė) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 vieneto batono (Prancūziškas) 30 mililitrų brendžio 1 litras aliejaus (augalinis, „ikrų“ gamybai) šiek tiek prieskonių ("Santa Maria" česnakiniai pipirai) šiek tiek baltųjų pipirų ("Santa Maria") 2 arbatiniai šaukšteliai želatin...
Receptas. PURE TOUCH
INGREDIENTAI: šiek tiek ledukų 50 mililitrų brendžio (Alita Pure) 150 mililitrų sulčių (apelsinų) 3 lašai biterio (Angostura) PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę, kurioje bus patiekamas gėrimas, sudėti ledukus ir supilti kitoje taurėje ar stiklinėje gerai išmaišytus likusius ingredientus (brendį, biterį ir sultis)....
Receptas. Crumble su slyvom ir riešutais
INGREDIENTAI: 60 gramų lazdyno reišutų (smulkinti) 500 gramų slyvų (mėlynos) 50 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai brendžio 50 gramų sviesto 40 gramų kokosų (drožlės) PARUOŠIMO BŪDAS: P.S. Vietoj lazdynų riešutų gali būti migdolai. Dar reikės sviesto papildomai formoms ištepti. Riešutus lengvai pakepinkite ant sausos keptuvės, kai atvės sumaišykite su miltais, cukrum (jei mėgstat saldžiau patarčiau dėti daugiau cukraus), sviestu, kokosų drožlėm.
Receptas. Pyragas „Sostinė“
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 0.5 stiklinės cukraus 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas brendžio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 120 gramų sviesto 0.5 stiklinės razinų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitiname orkaitę iki 180° C. Pirmiausiai išplakame kiaušinius.
Receptas. PURE SWING
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žalioji) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus šiek tiek ledukų 20 mililitrų brendžio (Alita Pure) 20 mililitrų sulčių (žaliųjų citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Į taurę sudedame ledukus ir žaliosios citrinos griežinėlių. Kitoje taurėje gerai išmaišome brendį, sultis ir cukrų. Gautą mišinį supilame į taurę su ledukais ir žaliąja citrina.
Receptas. Vaflių tortas
INGREDIENTAI: 300 gramų šokoladas 1 pakelis vaflių (apvalūs) 150 gramų sviesto 0.5 stiklinės pieno 2 valgomieji šaukštai brendžio 200 gramų chalvos (vanilinė) 3 valgomieji šaukštai cukraus šiek tiek riešutų (smulkinti (viršui pabarstyti)) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: ŠSmulkiais gabaliukais sulaužykite šokoladą,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais.
Receptas. Pyragas su džiovintais abrikosais
INGREDIENTAI: 90 gramų abrikosų (džiovinti) 150 gramų cukraus 50 gramų medaus 40 gramų migdolų 1 arbatinis šaukštelis vanilės 2 vienetai kiaušinių 160 gramų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas brendžio 80 gramų varškės 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausiai išplakame minkštą sviestą su cukrumi ir kiaušiniais.
Receptas. Velykiniai mieliniai pyragai su cukatais ir brendžiu
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus pudros (baltyminiai dangai) 160 gramų cukraus (tešlai) 1 vienetas kiaušinių (baltymai, baltyminiai dangai) 6 vienetai kiaušinių (tešlai) 4.5 stiklinės kvietinių miltų (tešlai) 3/4 stiklinės pieno (tešlai) 2 valgomieji šaukštai brendžio (tešlai) šiek tiek druskos (tešlai) 1.5 valgomojo šaukšto aliejaus (tešlai) 75 gramai sviesto (tešlai) 35 gramai mielių (šviežios, tešlai) šiek tiek vanilinio cukraus (tešl...
Receptas. PURE SPACE
INGREDIENTAI: šiek tiek ledukų 20 mililitrų brendžio (Alita Pure) 30 mililitrų likerio (Triplesec) 20 mililitrų romo 20 mililitrų sulčių (citrinų) 30 mililitrų sulčių (žaliųjų citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Stiklinėje ar taurėje sumaišyti visus ingredientus, išskyrus ledukus. Viską supilti į taurę, kurioje kokteilis bus patiekiamas, iš anksto į ją įbėrus ledukų.
Receptas. Velykų "Tiramisu"
INGREDIENTAI: 400 gramų biskvitinių sausainių 500 gramų maskarponės sūrio 3 vienetai kiaušinių 4 valgomieji šaukštai cukraus 50 mililitrų brendžio 250 mililitrų kavos 4 valgomieji šaukštai kakavos Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Mascarponę išsukti su kiaušinių tryniais ir cukrumi iki baltos masės. Baltymus atskirai išplakti ir sumaišyti su sūrio mase. Padėti į šaldytuvą.
Receptas. Šokoladinis tortas
INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos (sluoksniuota) 100 gramų šokoladas (juodas) 200 gramų sviesto 200 gramų kavos ( (stipri)) 100 gramų brendžio 100 gramų cukraus pudros Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlos lakštus iškočiojam norimos formos, iškepam (180laipsnių temp. apie 10-15min.) Atvėsiname, apsipjaustome. Sviestą išplakame su cukraus pudra ir tirpintu šokoladu iki purumo.
Receptas. Karštas vynas gurmanams
INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 1 vienetas citrinų 5 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai gvazdikėlių 4 vienetai mandarinų 1 litras raudonojo vyno 100 mililitrų brendžio PARUOŠIMO BŪDAS: Kadaise vienas pažįstamas advokatas pasiūlė tokį karšto vyno receptą, pabandėme ir štai jau trejus metus prieš kiekvienas Kalėdas mes tik tokį karštą vyną ir gaminame, pas mus šeimoje moteriškės nuo jo "kreizėja" ir geria jį kibirais.
Receptas. Negirti kaštainiai šokoladiniame brendžio padaže
INGREDIENTAI: 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus 2 valgomieji šaukštai gvazdikėlių 1 vienetas kriaušių šiek tiek juodojo šokolado (8 plytelės) 200 gramų brendžio (tiktų ir konjakas, kalvadosas ar net romas) 70 gramų sviesto 100 gramų kaštainių PARUOŠIMO BŪDAS: Seniai norėjau paragauti/pabandyti pagaminti kaštainius.
Receptas. PURE EASY
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (žalioji) šiek tiek ledukų 40 mililitrų brendžio (Alita Pure) 120 mililitrų limonado ("Sprite") PARUOŠIMO BŪDAS: Taurėje ar stiklinėje gerai sumaišome brendį ir limonadą. Viską supilame į taurę su ledukais ir papuošiame žaliosios citrinos skiltele.
Receptas. Pomidorai su krevetėmis
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos) 3 vienetai pomidorų pastos 1.5 valgomojo šaukšto majonezo 300 gramų krevečių be kevalo 1.5 valgomojo šaukšto brendžio PARUOŠIMO BŪDAS: Krevetes sumaišyti su majonezu, brendžiu, išspaustu česnaku ir petražolėmis. Nupjauti pomidorų viršūnėles ir išskobti pomidorų vidų. Į pomidorus sudėti krevečių įdarą ir patiekti.
Receptas. Kokteilis „Šedevras“
INGREDIENTAI: 100 mililitrų apelsinų sulčių (šviežios) 25 mililitrai sirupo („Monin“ braškinis) šiek tiek ledukų 40 mililitrų brendžio (Torres 10) 50 mililitrų vermuto (Martini bianco) 10 mililitrų aperatyvo (Campari) PARUOŠIMO BŪDAS: Į kokteilinę pilame brendį, sirupą, Martini, tuomet Campari ir apelsinų sultis. Viską gerai išplakame. Į taures dedame ledukų, supilstome kokteilį, dedame šiaudelius, o taurės kraštą galima puošti šviežia braške. Skanaus.
Receptas. Keksiukai su įdaru
INGREDIENTAI: 70 gramų cukraus 2 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 100 gramų brendžio 150 gramų sviesto 250 gramų kondensuoto pieno 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Į puodelį sudėkite sviestą ir kaitinkite ant ugnies, kol ištirps. Dar į karštą sviestą įmaišykite cukrų. Kai sviestas atvės, įmaišykite kiaušinius ir brendį. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą.
Receptas. Šokoladinis tortas su putėsiais bei bruknėmis
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai kakavos 4 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos 150 gramų graikinių riešutų 1 stiklinė bruknių 350 gramų cukraus 0.5 stiklinės vandens 500 mililitrų grietinėlės (>30%) 350 gramų šokoladas (juodasis) 4 valgomieji šaukštai brendžio Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Receptas. Vištiena vyne
INGREDIENTAI: 1 vienetas čiobrelių (stiebas) 2 vienetai laurų lapų (lapai) 2 vienetai pomidorų pastos 4 vienetai svogūnų (maži) 1 vienetas vištiena 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 1 stiklinė raudonojo vyno 0.5 stiklinės brendžio 50 gramų kiaulės šoninės 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek prieskonių (Druska, pipirai) 60 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą susmulkinti ir šoninę apkepti keptuvėje, svieste.
Receptas. Sparneliai meduje
INGREDIENTAI: 2 česnakų (smulkintas) šiek tiek juodųjų pipirų (malti, pagal sklonį) 3 valgomieji šaukštai medaus 12 vienetų vištienos sparnelių 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai brendžio Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Dėkite brendžio, sojos padažo, medų, alyvuogių aliejaus, smulkintų česnakų, druskos, pipirų. Visą marinatą išmaišyti ir užpilti ant vištienos.
Receptas. PURE FLY
INGREDIENTAI: 1 vienetas migdolų 20 mililitrų brendžio (Alita Pure) 20 mililitrų likerio (Amareto) PARUOŠIMO BŪDAS: Taurėje ar stiklinėje gerai išmaišyti brendį bei likerį ir perpilti į patiekimui skirtą taurę. Gėrimą papuošti migdolo riešutu.
Receptas. PURE SWITCH
INGREDIENTAI: 15 mililitrų brendžio (Alita Pure) 15 mililitrų likerio (bananų) 15 mililitrų sulčių (citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Ingredientų maišymui skirtoje taurėje ar stiklinėje gerai išmaišome visus ingredientus ir gautą mišinį perpilame į kokteilio patiekimui skirtą taurę.
Receptas. Krepšeliai su kepenėlių paštetu
INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek svogūnų 600 gramų vištienos kepenėlių 4 valgomieji šaukštai brendžio šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek tešlos (pikantiški krepšeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname supjaustytą svogūną, kol gražiai pagels. Sudedame kepenėles, įberiame čiobrelių, pasūdome, pagardiname pipirais.
Receptas. Graikiški PINIKIAI
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų (žievelė) 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 stiklinė cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai gvazdikėlių (malti) 1 vienetas kiaušinių 3 stiklinės kvietinių miltų 100 mililitrų apelsinų sulčių 20 gramų brendžio PARUOŠIMO BŪDAS: Šis graikiškas saldumynas populiarus visoje Graikijoje jau beveik 300 metų.
Receptas. Vytinta vištiena
INGREDIENTAI: 1.5 valgomojo šaukšto čiobrelių (su rozmarinais) 1.5 valgomojo šaukšto juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai laurų lapų (lapeliai) 600 gramų vištiena (krūtinėlė) 1/4 stiklinės raudonojo vyno (portveinas) 1/4 stiklinės brendžio 500 gramų druskos (jūros) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite druską, pipirus, čiobrelius bei rozmarinus ir grūstus lauro lapelius su brendžiu bei vynu.
Receptas. Jurgitos obuolių pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 300 gramų cukraus 1 kilogramas obuolių 1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai) 500 gramų kvietinių miltų (+ 1 šaukštas) 2 valgomieji šaukštai brendžio ((nebūtinai)) 300 gramų sviesto 100 gramų grietinės 100 gramų razinų 100 gramų riešutų (smulkinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukame sviestą su 100 g cukraus, sudedame 2 kiaušinių trynius, grietinę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišome.
Receptas. Velykinis keksas
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 3 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 150 mililitrų pieno 3 valgomieji šaukštai brendžio šiek tiek druskos 125 gramai sviesto 20 gramų mielių 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausiai išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Tuomet įmaišome ištirpintą ir šiek tiek pravėsusį, bet dar skystos konsistencijos sviestą.
Receptas. Aguonų pyragas
INGREDIENTAI: 200 gramų aguonų šiek tiek cinamono 250 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 3 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 280 mililitrų pieno 3 valgomieji šaukštai brendžio 200 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kambario temperatūros sviestą išsukau su cukrumi.
Receptas. Tinginys su varške ir džiovintomis slyvomis
INGREDIENTAI: 360 gramų varškės (riebi) 2 pakeliai sausainių (kondensuoto pieno skonio ) 180 gramų sviesto (minkštas) 200 gramų slyvų (džiovintos) 10 valgomųjų šaukštų brendžio (arba juoda arbata) 0.5 skardinės kondensuoto pieno šiek tiek vanilinio cukraus šiek tiek lazdyno reišutų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Pyragas "Stilius"
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek citrinų (žievelė) 5 vienetai obuolių (dideli) 3 stiklinės kvietinių miltų 50 mililitrų brendžio 200 gramų sviesto 1 sauja razinų (be kauliukų) 4 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių šiek tiek vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Receptas. Slyvų saldainiai suaugusiems
INGREDIENTAI: 20 vienetų slyvų (džiovintos) 100 gramų juodojo šokolado 1 stiklinė brendžio (arba "Žalios trejos devynerios") šiek tiek sviesto (1) 50 gramų kokosų (drožlės arba smulkinti vafliai) 20 vienetų riešutų 2 arbatiniai šaukšteliai vanilino PARUOŠIMO BŪDAS: Slyvas mirkyti brendyje apie 6 val. Tada į kiekvienos slyvos vidurį įdėti po riešutą (visokius išbandžiau, bet man skaniausia su migdolais) ir slyvas padžiovinti.
Receptas. Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 litras vištienos sultinys 800 gramų antienos (krūtinėlė) 200 mililitrų baltojo sauso vyno 120 mililitrų grietinėlės 160 gramų bulvių (virtos su lupenomis) 160 gramų salierų (arba kiti gumbiavaisiai) 60 gramų pievagrybių 30 gramų svogūnų (smulkinti) 20 gramų sviesto 15 mililitrų brendžio 1 sauja petražolių (kapotos) šiek tiek rozmarino (švieži, šakelės) šiek tiek čiobrelių (švieži, šakelės) šiek tiek pipirai ...
Receptas. Riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 120 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 50 gramų pieno (sutirštintas) 55 gramai anakardžio riešutų 2 valgomieji šaukštai brendžio 135 gramai sviesto (arba margarinas) 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukite sviestą su paprastu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Receptas. Pyragas su juodųjų serbentų uogomis
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 stiklinė cukraus (1 stiklinė apie 220 ml) 3 saujos juodųjų serbentų (tinka mėlynės ar spanguolės) 3 vienetai kiaušinių (dideli) 1.5 stiklinės kvietinių miltų 125 gramai jogurto 0.5 arbatinio šaukštelio sodos 1 valgomasis šaukštas brendžio šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1.5 stiklinės kukurūzų miltų PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Kiaušinius išplakia...