400 gramų kvietinių miltų ((50 gr. Pradžioj į tešlą, likusius vėliau))
125 mililitrai pieno
1 valgomasis šaukštas brendžio (ar romas)
šiek tiek druskos
50 gramų aliejaus
100 gramų sviesto
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Brendžio sirupui dar reiks: 4 šaukštai cukraus 6 šaukštai vandens 1,5 šaukštai brendžio
Cukraus glajui dar reiks: 250 gr. cukraus 150 ml. vandens ¼ šaukštelio citrinos rūgšties
Šiltame piene ištirpiname vieną arbatinį šaukštelį cukraus ir druską. Įdedame mieles ir viską gerai ištriname, kol mielės visiškai ištirpsta. Po truputį beriame tiek miltų, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo ( ~ 3/4 stiklinės). Gautą tešlą, paliekame apie valandą kildintis (turi padidėti maždaug du kartus).
Kol tešla kildinasi, ruošiame likusius produktus, reikalingus tešlai. Sviestą, margariną ištirpiname, atvėsiname ir sumaišome su aliejumi. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius ištriname su cukrumi, o baltymus išplakame.
Į pakilusią skystą tešlą įmaišome trynius, sviestą ir vieną valgomąjį šaukštą romo. Gerai išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai permaišome. Suberiame likusius miltus iš išminkome tešlą. Tam, kad tešla neliptų prie rankų, ją reikia ilgai minkyti (rankomis apie 20 min). Išminkytą tešlą padedame į didelį dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1,5 val. kildintis (tešla per tą laiką turi kelis kartus padidėti). Iškilusią tešlą šiek tiek paminkome, kad išeitų oro burbuliukai. Ir formuojame rutuliukus.
Kepimo formas ištepame sviestu, sudedame į jas paruoštus rutuliukus. Paliekame bobas pusvalandžiui, kad vėl padidėtų bent dvigubai. Kepame 20 – 30 min iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (prieš kepant, reikia, kad bobos pakiltų iki norimo didžio, nes kepant aukštoje temperatūroje jos beveik nespėja kilti). Paliekame bobas formoje, kol atšąla. Atsargiai išimame bobas iš formos, padedame jas plačiuoju kraštu ant rankšluosčio ir paliekame bent 5 valandoms, kad padžiūtų. Tada nuo sirupo jos neišteš, o pasidarys drėgnos. Po to, kiekvienos bobos siaurąjį galą pabadome mediniu pagaliuku iki vidurio ir pamerkiame į romo sirupą 10 – 12 sekundžių. Padedame bobas plačiuoju galu žemyn ir sulaistome likusiu sirupu.
Kaip pagaminti brendžio sirupą: Brendį, vandenį ir cukrų supilame į metalinį indą ir pakaitiname kol ištirps cukrus, tada mirkome bobutes. Kaip pagaminti cukraus glajų: Į puodą suberiame cukrų, supilame vandenį ir maišome, kol cukrus ištirps. Užviriname. Verdame tol, kol lašelis sirupo, panardinto į šaltą vandenį neištirpsta, o sukietėja. Supilame citrinos sultis ir greitai atvėsiname (pvz. įkišame puodą į dubenį su lediniu vandeniu). Ataušusį glajų plakame elektriniu plaktuvu, kol pasidaro baltos spalvos. Išplaktą glajų vėl pakaitiname, kad suskystėtų.
Skonis pasakiškas.
Skanaus!
Autorius: mia30
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
50 gramų margarino
3 vienetai kiaušinių
400 gramų kvietinių miltų ((50 gr. Pradžioj į tešlą, likusius vėliau))
125 mililitrai pieno
1 valgomasis šaukštas brendžio (ar romas)
šiek tiek druskos
50 gramų aliejaus
100 gramų sviesto
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Brendžio sirupui dar reiks: 4 šaukštai cukraus 6 šaukštai vandens 1,5 šaukštai brendžio
Cukraus glajui dar reiks: 250 gr. cukraus 150 ml. vandens ¼ šaukštelio citrinos rūgšties
Šiltame piene ištirpiname vieną arbatinį šaukštelį cukraus ir druską. Įdedame mieles ir viską gerai ištriname, kol mielės visiškai ištirpsta. Po truputį beriame tiek miltų, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo ( ~ 3/4 stiklinės). Gautą tešlą, paliekame apie valandą kildintis (turi padidėti maždaug du kartus).
Kol tešla kildinasi, ruošiame likusius produktus, reikalingus tešlai. Sviestą, margariną ištirpiname, atvėsiname ir sumaišome su aliejumi. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius ištriname su cukrumi, o baltymus išplakame.
Į pakilusią skystą tešlą įmaišome trynius, sviestą ir vieną valgomąjį šaukštą romo. Gerai išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai permaišome. Suberiame likusius miltus iš išminkome tešlą. Tam, kad tešla neliptų prie rankų, ją reikia ilgai minkyti (rankomis apie 20 min). Išminkytą tešlą padedame į didelį dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 1,5 val. kildintis (tešla per tą laiką turi kelis kartus padidėti). Iškilusią tešlą šiek tiek paminkome, kad išeitų oro burbuliukai. Ir formuojame rutuliukus.
Kepimo formas ištepame sviestu, sudedame į jas paruoštus rutuliukus. Paliekame bobas pusvalandžiui, kad vėl padidėtų bent dvigubai. Kepame 20 – 30 min iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (prieš kepant, reikia, kad bobos pakiltų iki norimo didžio, nes kepant aukštoje temperatūroje jos beveik nespėja kilti). Paliekame bobas formoje, kol atšąla. Atsargiai išimame bobas iš formos, padedame jas plačiuoju kraštu ant rankšluosčio ir paliekame bent 5 valandoms, kad padžiūtų. Tada nuo sirupo jos neišteš, o pasidarys drėgnos. Po to, kiekvienos bobos siaurąjį galą pabadome mediniu pagaliuku iki vidurio ir pamerkiame į romo sirupą 10 – 12 sekundžių. Padedame bobas plačiuoju galu žemyn ir sulaistome likusiu sirupu.
Kaip pagaminti brendžio sirupą: Brendį, vandenį ir cukrų supilame į metalinį indą ir pakaitiname kol ištirps cukrus, tada mirkome bobutes. Kaip pagaminti cukraus glajų: Į puodą suberiame cukrų, supilame vandenį ir maišome, kol cukrus ištirps. Užviriname. Verdame tol, kol lašelis sirupo, panardinto į šaltą vandenį neištirpsta, o sukietėja. Supilame citrinos sultis ir greitai atvėsiname (pvz. įkišame puodą į dubenį su lediniu vandeniu). Ataušusį glajų plakame elektriniu plaktuvu, kol pasidaro baltos spalvos. Išplaktą glajų vėl pakaitiname, kad suskystėtų.