Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti ir įdėti į šaldytuvą porai valandų. Vėliau tešlą iškočioti, formelėmis išpausti eglutes ir kepti apie 10 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Sausainiukus galite dekoruoti šokoladu, kokoso drožlėmis, riešutukais arba glajumi iš cukraus pudros ir citrinos (baltas glajus), arba iš cukraus pudros ir granato sulčių (rausvas glajus). Jei sausainukus mėgstate minkštesnius, tešlą kočiokite storiau, jei mėgstate plonyčius ir trapius - ploniau. Puikiai tinka su kakava, pienuku ar arbatėle. Skanaus!
Autorius: Vygė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių (malti)
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų
50 gramų kakavos
1 valgomasis šaukštas medaus
1 arbatinis šaukštelis muskato
1 vienetas kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
50 mililitrų brendžio
100 gramų sviesto
20 gramų kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti ir įdėti į šaldytuvą porai valandų. Vėliau tešlą iškočioti, formelėmis išpausti eglutes ir kepti apie 10 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Sausainiukus galite dekoruoti šokoladu, kokoso drožlėmis, riešutukais arba glajumi iš cukraus pudros ir citrinos (baltas glajus), arba iš cukraus pudros ir granato sulčių (rausvas glajus). Jei sausainukus mėgstate minkštesnius, tešlą kočiokite storiau, jei mėgstate plonyčius ir trapius - ploniau. Puikiai tinka su kakava, pienuku ar arbatėle. Skanaus!