Kadaise vienas pažįstamas advokatas pasiūlė tokį karšto vyno receptą, pabandėme ir štai jau trejus metus prieš kiekvienas Kalėdas mes tik tokį karštą vyną ir gaminame, pas mus šeimoje moteriškės nuo jo "kreizėja" ir geria jį kibirais... ;-)
Nuplauname ir nuplikome citrusinius vaisius verdančiu vandeniu. Nuplikytus vaisius supjaustome kubeliais su visomis žievelėmis ir dedame į didelį puodą, kaitiname ant mažos ugnies. Iškart supilame brendį, beriame cukrų (cukraus kiekį galima pasireguliuoti pagal skonį). Visą mišinį nuolat maišome mediniu šaukštu, neduodame užvirti ir prisvilti. Pakaitiname taip kokias 5-7 minutes, įmetame gvazdikėlius, supilame visą vyną. Kaitiname, maišome, jokiais būdais neleidžiame užvirti.
Kiek pakaitinę išpilstome karštą vyną į taures. Geriame per šiaudelį.
Šiltų Kalėdų!
Autorius: D.
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
1 vienetas citrinų
5 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai gvazdikėlių
4 vienetai mandarinų
1 litras raudonojo vyno
100 mililitrų brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kadaise vienas pažįstamas advokatas pasiūlė tokį karšto vyno receptą, pabandėme ir štai jau trejus metus prieš kiekvienas Kalėdas mes tik tokį karštą vyną ir gaminame, pas mus šeimoje moteriškės nuo jo "kreizėja" ir geria jį kibirais... ;-)
Nuplauname ir nuplikome citrusinius vaisius verdančiu vandeniu. Nuplikytus vaisius supjaustome kubeliais su visomis žievelėmis ir dedame į didelį puodą, kaitiname ant mažos ugnies. Iškart supilame brendį, beriame cukrų (cukraus kiekį galima pasireguliuoti pagal skonį). Visą mišinį nuolat maišome mediniu šaukštu, neduodame užvirti ir prisvilti. Pakaitiname taip kokias 5-7 minutes, įmetame gvazdikėlius, supilame visą vyną. Kaitiname, maišome, jokiais būdais neleidžiame užvirti.
Kiek pakaitinę išpilstome karštą vyną į taures. Geriame per šiaudelį.