INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 1200 gramų vištienos kepenėlių
- 100 mililitrų brendžio
- šiek tiek druskos
- 300 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Svoguną sukepkite su trečdaliu sviesto, sudėkite kepenėles, apkepkite truputį, sudėkite likusį sviestą, druską, pipirus pagal skonį. Supilkite brendį. Jokiu būdu neperkepkite. Turi būti vos iškepę. Sumalt viską su blenderiu ir suverst į indą.
Būkit atsargūs su brendžiu, kažkuriuo momentu keptuvėje jis greičiausiai užsidegs. Geriau naturėkit nieko greit užsiliepnojančio šalia. Kepenų masę smulkinkit tiek kiek jum patinka, t.y. koks paštetas jum labiau patinka. Jei be gabaliukų - visai sutrinkit į piurė. Kadangi paštetą valgysit šaltą - druskos dėkite gan daug, turi būt lyg truputį persūdyta. Kai atšals bus pats tas.
Autorius: Šarūnas dromdrom.com