Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Razinas nuplaukite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui pamerkite į brendį. Smulkintus obuolius sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje mirkytomis gerai nuvarvintomis razinomis.
Pusantros stiklinės miltų išmaišykite su avižiniais dribsniais ir cukrumi. Sviestą smulkiai sukapokite ir sumaišykite su likusiais miltais, cukrumi, avižiniais dribsniais. Į riebalais išteptą karščiui atsparų dubenį krėskite pusę tešlos, tada paskirstykite obuolius ir užberkite likusia tešla. Pyragą kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite su vaniliniais ledais.
Autorius: Sypsenele;)
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek citrinų (žievelė)
5 vienetai obuolių (dideli)
3 stiklinės kvietinių miltų
50 mililitrų brendžio
200 gramų sviesto
1 sauja razinų (be kauliukų)
4 valgomieji šaukštai avižinių dribsnių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Razinas nuplaukite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui pamerkite į brendį. Smulkintus obuolius sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje mirkytomis gerai nuvarvintomis razinomis.
Pusantros stiklinės miltų išmaišykite su avižiniais dribsniais ir cukrumi. Sviestą smulkiai sukapokite ir sumaišykite su likusiais miltais, cukrumi, avižiniais dribsniais. Į riebalais išteptą karščiui atsparų dubenį krėskite pusę tešlos, tada paskirstykite obuolius ir užberkite likusia tešla. Pyragą kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite su vaniliniais ledais.