• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 stiklinė cukraus (1 stiklinė apie 220 ml)
  • 3 saujos juodųjų serbentų (tinka mėlynės ar spanguolės)
  • 3 vienetai kiaušinių (dideli)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 125 gramai jogurto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1.5 stiklinės kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Kiaušinius išplakiau su cukrumi, vaniliniu cukrumi, brendžiu, vienu šaukštu citrinos sulčių ir aliejumi. Galima įtarkuoti ir šiek tiek citrinos žievelės.
    2. Į kiaušinių plakinį įmaišiau nugesintą sodą (su keliais lašais citrinos sulčių) ir jogurtą.
    3. Kvietinius miltus sumaišiau su kukurūzų miltais ir 1 žiupsneliu druskos.
    4. Į skystą mišinį įmaišiau miltus. Tešla turi gautis vientisa, be tešlos gumuliukų. Maišyti reikia tol, kol jų neliks.
    5. Subėriau juoduosius serbentus ir dar kartą išmaišiau.
    6. Kepimo indą ištepiau sviestu ir supyliau tešlą.
    7. Pyragą kepiau 180-200 C orkaitėje. Pyragas iškepė per 45 min.

Autorius: Judita

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 1 stiklinė cukraus (1 stiklinė apie 220 ml)
  • 3 saujos juodųjų serbentų (tinka mėlynės ar spanguolės)
  • 3 vienetai kiaušinių (dideli)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 125 gramai jogurto
  • 0.5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1.5 stiklinės kukurūzų miltų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Kiaušinius išplakiau su cukrumi, vaniliniu cukrumi, brendžiu, vienu šaukštu citrinos sulčių ir aliejumi. Galima įtarkuoti ir šiek tiek citrinos žievelės.
    2. Į kiaušinių plakinį įmaišiau nugesintą sodą (su keliais lašais citrinos sulčių) ir jogurtą.
    3. Kvietinius miltus sumaišiau su kukurūzų miltais ir 1 žiupsneliu druskos.
    4. Į skystą mišinį įmaišiau miltus. Tešla turi gautis vientisa, be tešlos gumuliukų. Maišyti reikia tol, kol jų neliks.
    5. Subėriau juoduosius serbentus ir dar kartą išmaišiau.
    6. Kepimo indą ištepiau sviestu ir supyliau tešlą.
    7. Pyragą kepiau 180-200 C orkaitėje. Pyragas iškepė per 45 min.

Autorius: Judita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų