1 vienetas apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino)
300 mililitrų brendžio
225 gramai sviesto
150 gramų kokosų (drožlės)
300 gramų riešutų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1200 gramų vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai))
1 vienetas citrinos žievelės (nutarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais, sudėti riešutus, užpilti brendžiu, išmaišyti ir palikti per naktį.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Plakant, įmušti po vieną kiaušinį.
Sudėti nutarkuotas žieveles ir supilti išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišyti. Sudedame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišyti.
Sudėti džiovintus vaisius ir viską išmaišyti. Kekso formas iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti apie 1val. 30 min. įkaitintoje 160 °C temperatūros orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir foliją. Paslėpti ir laukti stebuklingo ryto.
Pyragą reikėtų išsikepti bent prieš mėnesį iki Kalėdų :)
Autorius: Jolanta.M
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų (nutarkuota)
200 gramų cukraus (100 g rudo ir 100 g farino)
150 gramų žemės riešutų
4 vienetai kiaušinių
350 gramų kvietinių miltų
1 vienetas apelsinų sulčių (gautos iš vieno apelsino)
300 mililitrų brendžio
225 gramai sviesto
150 gramų kokosų (drožlės)
300 gramų riešutų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1200 gramų vaisių (džiovinti (spanguolės, razinos, papajai, ananasai, greifruktai))
1 vienetas citrinos žievelės (nutarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Visus džiovintus vaisius supjaustyti kubeliais, sudėti riešutus, užpilti brendžiu, išmaišyti ir palikti per naktį.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Plakant, įmušti po vieną kiaušinį.
Sudėti nutarkuotas žieveles ir supilti išspaustas apelsino sultis, gerai išmaišyti. Sudedame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išmaišyti.
Sudėti džiovintus vaisius ir viską išmaišyti. Kekso formas iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti apie 1val. 30 min. įkaitintoje 160 °C temperatūros orkaitėje.
Iškepusį pyragą atvėsinti. Atvėsusį pyragą suvynioti į kepimo popierių ir foliją. Paslėpti ir laukti stebuklingo ryto.
Pyragą reikėtų išsikepti bent prieš mėnesį iki Kalėdų :)