pistacijos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pistacijos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pistacijos“.
Atskleidė pistacijų naudą organizmui: valgykite į sveikatą
Kai kalbama apie gurmanišką maistą, dažnai įsivaizduojame brangias ir išskirtines sudedamąsias dalis. Tačiau kartais net ir paprasti, kasdieniai produktai gali nustebinti netikėtomis kulinarinėmis galimybėmis. Vienas iš tokių lobių yra pistacijos – švelniai sūdytos ir traškios, jos yra ne tik skanus užkandis, bet ir puikus pasirinkimas gaminant taupų, bet rafinuotą patiekalą.
Šefas Robertas rekomenduoja: šios vieno kąsnio užkandėlės nepaliks abejingų
Į TV3 eterį sugrįžęs legendinis šefas Robertas Ščesnavičius kiekvieną sekmadienį, 10:30 val., kviečia žiūrovus pamatyti gardžiausius receptus laidoje „Su Robertu lengviau“.
Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Receptas. Dr. Oetker vištienos, ančiuvių ir šoninės vyniotinis
INGREDIENTAI: 60 gramų juodųjų alyvuogių 60 gramų pistacijų 25 gramai ančiuvių 300 gramų vištos faršo 1 vienetas kiaušinių 100 gramų plakamoji grietinėlė 1 pakelis dr. oetker želatinos lapeliais šiek tiek kiaulės šoninės Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Į dubenį dedame susmulkintas alyvuoges, pistacijas, ančiuvius, maltą vištieną, įmušame kiaušinį ir viską išmaišome.
Receptas. Omletas su pistacijomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto paprikų 0.5 stiklinės pistacijų (stambiai kapotos) 1 vienetas pomidorų pastos 6 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek žalumynų 200 gramų cukinijos PARUOŠIMO BŪDAS: Tai omletas su daržovėmis, pagardintas pistacijomis ir žalumynais. Kepamas orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Išplakite kiaušinius.
Receptas. Svarainių sausainiai
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 100 gramų margarino 1 stiklinė pistacijų (smulkintos) 2 vienetai svarainių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Svarainius nulupame ir perpjovę į dvi-keturias dalis dedame į puodą su vandeniu ir verdame apie 5-10 minučių. Svarainius išimame ir užpilame cukrumi bei sudedame minkštą margariną. Viską sutriname iki vientisos masės.
Receptas. Pistacijų kremas
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 75 gramai pistacijų 3 vienetai kiaušinių (tryniai) 200 mililitrų grietinėlės (35%) PARUOŠIMO BŪDAS: Pistacijas sumalti į smulkius grūdelius. Pistacijų grūdelius sumaišyti su cukrumi ir grietinėle. Užkaisti ant vidutinės ugnies ir virti tol, kol ištirps cukrus. Nukėlus nuo ugnies šiek tiek ataušinti. Į šiek tiek šiltą pistacijų masę dėti trynius po vieną pastoviai maišant.
Receptas. Prancūziškas obuolių pyragas su pistacijomis ir dž.abrikosais
INGREDIENTAI: 80 gramų abrikosų (džiovinti) 1 vienetas citrinų 230 gramų cukraus 5 vienetai obuolių (dideli) 150 gramų pistacijų 1 vienetas vanilės (vanilės lazdelės sėklytės) 3 vienetai kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 120 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Ruduo, ruduo, o koks ruduo be obuolių pyrago? Receptą radau legendinio "francūzų" virėjo ...
Receptas. Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 50 gramų morkų 100 gramų pistacijų 1 kilogramas veršio faršo 100 gramų antienos (kepenėlės) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų batono 50 gramų pieno 200 gramų grietinėlės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui paruošti dar reiks: 200 g gervuogių, 100 g raudonojo vyno, 30 g cukraus, tirštiklio, druskos, pipirų, 200 ml vištienos sultinio.
Receptas. Žiedinio kopūsto kremas su karamelizuotais svogūnais bei pistacijomis (patiekiamas su šonine)
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto žiedinių kopūstų 4 vienetai morkų 1 vienetas salierų 1 vienetas sultinio (knorr buljonete, daržovių) 0.5 vieneto petražolių (šakelės) 1 skiltelė česnakų 1 vienetas svogūnų šiek tiek krapų šiek tiek prieskonių (sriubai) šiek tiek druskos šiek tiek sviesto šiek tiek aliejaus šiek tiek cukraus šiek tiek druskos 100 gramų pistacijų (išlukštenti) 100 gramų kiaulienos (šoninė) 3 vienetai svog...
Receptas. Pikantiškas kalakutienos vyniotinis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek muskato (maltas) 100 gramų pistacijų (gliaudytos) 80 gramų spanguolių (džiovintos) 1 vienetas kiaušinių (baltymai) 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 1 vienetas bandelių 1 kilogramas kalakutienos krūtinėlių 150 gramų sūris (gorgonzola) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kalakutieną sumalkite kartu su piene išmirkusia bandele.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Orkaitėje kepta lašiša su bazilikų ir pistacijų sviestu
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų (šviežias) 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja pistacijų 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 1 kilogramas lašišų (skrosta) šiek tiek alyvuogių aliejaus 100 gramų majonezo 100 gramų sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Paprastas, bet labai skanus receptas.
Receptas. Sojos kepsneliai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 200 gramų paprikų (smulkintos) šiek tiek petražolių 100 gramų pistacijų (smulkintos) 4 vienetai sojos (paplotėliai) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek džiūvesėlių 200 gramų pievagrybių 200 gramų grietinėlės šiek tiek pieno (olandiškas, tarkuotas) šiek tiek druskos 1 vienetas sultinio (vištienos kubelis) šiek tiek čili pipirų (maltas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kepsnelius valandą pamirkykite vi...
Receptas. Vištienos šlaunelės indiškame jogurto bei pistacijų padaže
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas česnakų (tarkuoti) 1 valgomasis šaukštas imbierų (tarkuotas) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (saldžioji, malta) 0.5 stiklinės pistacijų (gliaudytos) 4 vienetai vištienos blauzdelių 70 mililitrų jogurto (natūralus) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (žemės riešutų, kepimui) 1 arbatinis šaukštelis prieskonių („garam masala“) 1 arbatinis šaukštelis ciberžolės PARUOŠIMO BŪDAS: Šlauneles įtrinti ciberžole, ma...
Receptas. Riešutinis saldumynas
INGREDIENTAI: 100 mililitrų pistacijų 150 mililitrų žemės riešutų 200 gramų irisų 200 gramų juodojo šokolado 1 sauja zefyrų PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinti juodąjį šokoladą mikrobangų krosnelėje. Susmulkinti zefyrus kubeliais. Ištirpintą šokoladą sumaišyti su visais likusiais ingredientais. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ar maistine plėvele išklotą didelį indą žemais kraštais ir paskleisti per visą indo plotį.
Receptas. Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas
INGREDIENTAI: 250 gramų aviečių (šaldytos/šviežios) 1 vienetas citrinų (sultys) 0.5 vieneto citrinų (tarkuota žievelė) šiek tiek cukraus pudros 250 gramų cukraus 250 gramų gervuogių (šaldytos/šviežios) šiek tiek melisų (citrininė (lapeliais)) 1 valgomasis šaukštas migdolų (plokštelės, skrudintos) 1 valgomasis šaukštas pistacijų (kapotos) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 500 gramų jogurto 2 valgomieji šaukštai sirupo (...
Receptas. Karštos šparagų salotos
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas imbierų (gabaliukas, tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai pistacijų 100 gramų vištos filė šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus (sezamo) šiek tiek čili pipirų 500 gramų šparagų 2 valgomieji šaukštai padažo (austrių) PARUOŠIMO BŪDAS: Į įkaitintą aliejų sudėti šparagus ir kepti apie 10 minučių.
Receptas. Biskvitinis šokolado pyragas su riešutais
Tai biskvitinis šokolado pyragas su pieniniu įdaru, kuris padengtas šokoladu ir apibarstytas smulkintais žemės riešutais bei pistacijomis. Šis pyragas tinka bet kokiai prograi ir šventei.
Receptas. Itališka nuga
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek citrinų (žievelė) šiek tiek cukraus pudros 250 gramų cukraus šiek tiek mandarinų (žievelė) 400 gramų medaus (akacijų) 500 gramų migdolų 100 gramų pistacijų 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkiname migdolus (kiekvieną per pusę), juos šauname į orkaitę, bet tik į silpną temperatūrą.
Receptas. Gorgonzola sūrio ir pistacijų sausainėliai
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės krakmolo (kukurūzų) 1/3 stiklinės pistacijų (kapotos) 1 stiklinė kvietinių miltų 1/4 arbatinio šaukštelio druskos 0.5 stiklinės sviesto 1 stiklinė sūris (Gorgonzola, trupintas) 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Trupintą sūrį sumaišykite su sviestu. Atskirai sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą ir druską. Sumaišykite sausus ingredientus su sūriu bei sviestu.
Receptas. Šokoladiniai saldainiai su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės pistacijų (gliaudytos, kapotos) 3/4 stiklinės spanguolių (džiovintos, saldintos) 300 gramų pieniško šokolado 1 stiklinė sviesto 0.5 stiklinės kondensuoto pieno 240 gramų varškės sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą ištirpinkite su 0,5 stiklinės sviesto ir sumaišykite. Šokolado masę supilkite į maistine plėvele išklotą seklią formą ir atvėsus padėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.
Receptas. Pistacijų pyragas su žaliosiomis citrinomis
Visi pyragai pagaminti citrusinių vaisių pagrindu yra nuostabiai skanūs ir garantuoja puikią nuotaiką. Jeigu norisi saldumo, miltus galima pakeisti 2 indeliais kondensuoto pieno - tokiu atveju išeis ne tešla, o kremas. Taip pat šis pyragas puikiai tiks prie arbatos ar kavos puodelio.
Receptas. Geltonosios paprikos ir pupelių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 3 vienetai paprikų (geltonoji) šiek tiek pistacijų (gliaudytos) 1 stiklinė pupelių (baltos) 1 vienetas svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus ((kepimui)) šiek tiek druskos 2.5 stiklinės sultinio 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnas ir paprika supjaustomi kubeliais.
Receptas. Vištienos rutuliukai įdaryti putpelių kiaušiniais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 70 gramų pistacijų 400 gramų vištos filė 3 vienetai kiaušinių 20 vienetų putpelių kiaušinių šiek tiek druskos 70 gramų sūris (tarkuotas) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Išvirti vištienos krūtinėlę, ataušinti, sumalti su mėsmale arba blenderiu. Pistacijas taip pat susmulkinti. 2. Vištieną, pistacijas, vištos kiaušinius, sūrį, druską, pipirus sumaišyti. 3. Putpelės kiaušinius išvirti.
Receptas. Biscotti su pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 90 gramų pistacijų (be kevalų, nesūdytos) 100 gramų spanguolių (arba bruknės, džiovintos) 1 arbatinis šaukštelis vanilės 3 vienetai kiaušinių 380 gramų kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1 vienetas kepimo miltelių (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Suplakite kiaušinius su cukrumi iki baltos masės. Plakant suberkite vanilę bei druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais spanguolėmis ir pistacijomis.
Receptas. Gaivios vištienos salotos
INGREDIENTAI: 300 gramų vištiena (file, virta) 200 gramų vyniuogių (besėklės) 100 gramų salierų (stiebai) 1 sauja pistacijų (skrudintos, be kevalo) 1 saujelė mėtų (šviežios, smulkintos) 0.5 stiklinės majonezo 1 valgomasis šaukštas citrinų sultys šiek tiek pipirai (juodieji) šiek tiek druskos 0.5 vieneto paprikų (raudona) šiek tiek aliejaus šiek tiek salotų ((lėkštei iškloti)) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Triufeliai su pistacijomis
INGREDIENTAI: šiek tiek pistacijų (smulkintos) 200 mililitrų grietinėlės 250 gramų juodojo šokolado 100 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai konjako šiek tiek kokosų (drožlės) PARUOŠIMO BŪDAS: Šokoladą susmulkinti, užpilti grietinėle ir pastatyti ant silpnos ugnies. Pastoviai maišant užvirinti ir nuimti nuo ugnies. Gerai išmaišyti, kol ištirps visas šokoladas. Kambario temperatūros sviestą sudėti į šokolado - grietinėlės masę, išmaišyti.
Receptas. Arbūzų užkandėlė
INGREDIENTAI: 500 gramų arbūzų 1 vienetas citrinų (žievelė ir sultys) 1 valgomasis šaukštas medaus 1 sauja pistacijų 50 mililitrų brendžio 1 sauja mėtų PARUOŠIMO BŪDAS: Arbūzą nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Citrinos žievelę nutarkuokite stambesne trintuve, užpilkite brendžiu ir nors pusvalandį palikite pastovėti. Pistacijas išlukštenkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
Receptas. Vištienos troškinys su cukinijomis ir pistacijomis
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto citrinų 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai pistacijų 2 vienetai svogūnų 1 kilogramas vištos filė 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos 4 vienetai cukinijos 1 valgomasis šaukštas kario PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
Receptas. Sūrio pyragas su pistacijomis ir granatais
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cinamono (Santa Maria, maltas, pyragui) 300 mililitrų cukraus pudros (įdarui) šiek tiek granatų (sėklos, papuošimui) 1 arbatinis šaukštelis kardamono (Santa Maria, įdarui) 20 mililitrų pistacijų (kepintos ir smulkintos, papuošimui) 300 mililitrų grietinėlės (35 proc.
Sužinokite, kuo pasižymi pistacijos: didelis kiekis gali sukelti pavojų
Šeštadienį intelektualiajame TV3 žaidime tvyros olimpinė dvasia ir kovingumas, nes čia susirungs du olimpiečiai – ieties metikas Edis Matusevičius ir vidutinių nuotolių bėgikė Eglė Balčiūnaitė.
Pirmoji žaidime atsakinės E. Balčiūnaitė, kuri su komandos kapitonu Marijonu Mikutavičiumi pasirinko klausimą apie riešutus.
Atskleidė pistacijų naudą organizmui: valgykite į sveikatą
Pistacijos – vieni labiausiai visame pasaulyje pamėgtų riešutų. Jas skanu valgyti vienas, kaip užkandį, bet taip pat jos savo ypatingu egzotišku skoniu praturtina įvairiausius patiekalus. Pistacijos pasižymi skaidulų, mineralų ir gerųjų riebalų gausa.
Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas sako, kad pistacijos – mėgstamas ne tik pikantiškų patiekalų, bet ir desertų ingredientas.
Palygino pistacijų kainą Lietuvoje ir Airijoje: skirtumas tiesiog pribloškė
Internete plinta palyginamoji nuotrauka, kuri jau kuris laikas kelia lietuvių pasipiktinimą. Šįkart dėmesio centre, anot nuotraukų koliažo autorių, atsidūrė lietuvių ir airių „Lidl“ parduotuvėse parduodamos pistacijos. Konkrečiai – 250 gr. „Kalifornijos pistacijų“ pakelio kaina.
Lietuvių pamėgti riešutai – ne tik užkandis: apsaugo net nuo širdies ligų!
Nuo sėkmės simbolio iki privalomo šokolado ingrediento. Viena seniausių riešutų rūšių – pistacijos – mėgstamos visame pasaulyje. Nuo senų laikų buvo tikima, kad egzotiški žalieji riešutai ne tik traškus ir skanus užkandis. Štai keletas įdomių faktų, kurie atskleis ne tik pistacijų kilmę, bet ir privers nustebti. Kaip auginamos pistacijos? Šiuo metu pasaulyje daugiausia pistacijų užauginama Irane, JAV, Turkijoje, Sirijoje ir Kinijoje.
25 maisto produktai, nuo kurių pučia vidurius ir norisi gadinti orą (II)
Tikriausiai visi esame patekę į tokią nemalonią situaciją, kai gana garsiai, o blogiausia – viešai pagadiname orą. Tada susigėstame, nuraustame, pasijaučiame mažų mažiausiai nejaukiai. Jei jus tokia problema kamuoja nuolat, derėtų susirūpinti savo sveikata. Žinoma, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į tai, ką valgote. Pateikiame jums 25 maisto produktus, nuo kurių labiausiai kaupiasi dujos. Venkite jų, jei ruošiatės į pasimatymą! Tęsinys, pirmąją dalį skaitykite čia.
Uždrausta prekiauti sveikatai pavojingomis pistacijomis iš Irano
Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos inspektoriai, vykdydami maisto produktų, importuojamų iš trečiųjų šalių, kontrolę, UAB „Alvas ir Ko“ (Rėklių g. 1A, Panevėžys) patikrino pistacijų, importuotų iš Irano, partiją. Ištyrus laboratorijoje, nustatyta, kad pistacijose aflatoksinų koncentracija kelis kartus viršijo didžiausius leistinus kiekius. UAB „Alvas ir Ko“ uždrausta platinti Lietuvos rinkoje nesaugias iranietiškas pistacijas ir nurodyta visą jų siuntą (25 t) saugiai sunaikinti.
Nesaugios pistacijos Lietuvos vartotojų nepasiekė
Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, nustatė, kad bendrovė „Dipas“ importavo beveik 5,5 t sūdytų pistacijų, kuriose kancerogeninių medžiagų aflatoksinų koncentracija didžiausius leistinus kiekius viršijo net keturis kartus.
Aflatoksiną gamina pelėsiai, kurie randami dirvoje, pūvančioje augmenijoje, šiene, pūvančiuose grūduose, riešutuose.
Sveikos Viduržemio jūros dietos slaptas ingredientas – pistacijos
Išsivysčiusiose šalyse širdies ir kraujagyslių ligos tampa itin opia problema – nuo jų vien Europoje kasmet miršta beveik 4 mln. žmonių. Sveikatos specialistai pastebi, jog beveik 80 proc. kraujotakos ligų būtų galima išvengti pakoregavus gyvenimo būdą ir mitybos įpročius. Pastaraisiais metais visame pasaulyje propaguojama ir sveikiausia laikoma Viduržemio jūros dieta iš tiesų gali užkirsti kelią širdies ir kraujagyslių ligoms. „BioMed Central Medicine“ žurnale paskelbto PREDIMED (angl.
Riešutus valgantys vyrai beveik dvigubai rečiau miršta nuo širdies priepuolio
Riešutų mėgėjai pasižymi mažesne rizika sirgti širdies ligomis – Harvardo mokslininkai nustatė, kad vyrai, kurie du ar daugiau kartų per savaitę valgo riešutus, 47 proc. rečiau miršta nuo širdies priepuolio nei tie, kurie riešutų nevalgo. „Suaugusiam žmogui per savaitę rekomenduojama suvalgyti apie 150 g riešutų, – sako sveikos mitybos specialistė, studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė. – Geriausia vartoti natūralius riešutus, kurie nėra pagardinti druska ar šokoladu.
Vištienos troškinys su cukinijomis ir pistacijomis
Jums reikės:
1 kg vištienos filė4 cukinijų
2 šaukštų pistacijų
2 svogūnų
2 skiltelės česanko
pusė citrinos
1 stiklinė sauso balto vyno
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas kario prieskonių
druskos pagal skonį
juodieji pipirai
Paruošimas:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Česnakus supjaustyti griežinėliais. Cukinijas supjaustyti gabaliukais.