Susmulkiname migdolus (kiekvieną per pusę), juos šauname į orkaitę, bet tik į silpną temperatūrą. Į puodą įpilti medų ir kaitinti ant silpnos ugnies, kad neužvirtų.( medaus spalva iš permatomai geltonos turėtų virsti matine). 1 pav. Tada į medų supilame cukrų. Mišinį maišome (ant silpnos ugnies) kol jis taps vientisas ir beveik baltos spalvos (šviesiai šviesiai geltonas). Nepamirškime ir riešutų. Migdolus pavartome ir kartu su jais ant viršaus dedame pistacijas. Vėl dedame jas į orkaitę. Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų. Medaus ir cukraus mišinį kaitiname toliau. Į jį dedame mažą šaukštelį kiaušinių baltymų ir gražiai neskubant išmaišome 2 pav.. Taip lėtai viską daryti ant ugnies, kol visus baltymus šitaip įmaišysite į masę. Masė turėtų gautis gražios baltos spalvos ir pakankamai tiršta. 3 pav. Baltą masę kaitinti ant ugnies apie 40 minučių. Į ją beriame vanilinio cukraus. Gerai išmaišome. Prisiminkite, kad masė NETURI UŽVIRTI. Bemaišant, beriame į masę po saują riešutų. Maišome, kol taip subersite visus riešutus. Masė bus pakankamai tiršta, bus sunku maišyti. Na štai mūsų masė padaryta. Geriausia būtų įsigyti folijos indelius. Juos ištepti aliejumi. Pradedame į juos dėti nugos masę . Tešla kibs, todėl bus nelabai patogu ją dėti. 4 pav. Viršų išlyginame mentele, aptepta aliejumi. Užtarkuojame citrinų ir apelsinų žieveles (nedaug). Formeles su mase dedame į šaldytuvą maždaug 12 valandų. Nuga turėtų gražiai išsiimti iš formelių, tada nugą apibarstome cukraus pudra, kad nekibtų peilis prie paviršiaus ir supjaustome norimomis formomis.
Autorius: Toma
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek citrinų (žievelė)
šiek tiek cukraus pudros
250 gramų cukraus
šiek tiek mandarinų (žievelė)
400 gramų medaus (akacijų)
500 gramų migdolų
100 gramų pistacijų
2 vienetai kiaušinių (baltymai)
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Susmulkiname migdolus (kiekvieną per pusę), juos šauname į orkaitę, bet tik į silpną temperatūrą. Į puodą įpilti medų ir kaitinti ant silpnos ugnies, kad neužvirtų.( medaus spalva iš permatomai geltonos turėtų virsti matine). 1 pav. Tada į medų supilame cukrų. Mišinį maišome (ant silpnos ugnies) kol jis taps vientisas ir beveik baltos spalvos (šviesiai šviesiai geltonas). Nepamirškime ir riešutų. Migdolus pavartome ir kartu su jais ant viršaus dedame pistacijas. Vėl dedame jas į orkaitę. Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų. Medaus ir cukraus mišinį kaitiname toliau. Į jį dedame mažą šaukštelį kiaušinių baltymų ir gražiai neskubant išmaišome 2 pav.. Taip lėtai viską daryti ant ugnies, kol visus baltymus šitaip įmaišysite į masę. Masė turėtų gautis gražios baltos spalvos ir pakankamai tiršta. 3 pav. Baltą masę kaitinti ant ugnies apie 40 minučių. Į ją beriame vanilinio cukraus. Gerai išmaišome. Prisiminkite, kad masė NETURI UŽVIRTI. Bemaišant, beriame į masę po saują riešutų. Maišome, kol taip subersite visus riešutus. Masė bus pakankamai tiršta, bus sunku maišyti. Na štai mūsų masė padaryta. Geriausia būtų įsigyti folijos indelius. Juos ištepti aliejumi. Pradedame į juos dėti nugos masę . Tešla kibs, todėl bus nelabai patogu ją dėti. 4 pav. Viršų išlyginame mentele, aptepta aliejumi. Užtarkuojame citrinų ir apelsinų žieveles (nedaug). Formeles su mase dedame į šaldytuvą maždaug 12 valandų. Nuga turėtų gražiai išsiimti iš formelių, tada nugą apibarstome cukraus pudra, kad nekibtų peilis prie paviršiaus ir supjaustome norimomis formomis.