Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Česnakus supjaustyti griežinėliais. Cukinijas supjaustyti gabaliukais. Gilioje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti svogūnus ir česnakus (apie 15 min). Tada sudėti vištieną ir kepti apie 10 min. Supilti vyną. Kai vynas šiek tiek išgaruos, sudėti cukinijas. Suberti karį, druską, pipirus ir pistacijas, išmaišyti, uždengti ir ant silpnos ugnies troškinti apie 30 min. Jei prireiks, galima įpilti truputį vandens.
Autorius: Roma
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai pistacijų
2 vienetai svogūnų
1 kilogramas vištos filė
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 stiklinė baltojo vyno (sausas)
šiek tiek druskos
4 vienetai cukinijos
1 valgomasis šaukštas kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Česnakus supjaustyti griežinėliais. Cukinijas supjaustyti gabaliukais. Gilioje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti svogūnus ir česnakus (apie 15 min). Tada sudėti vištieną ir kepti apie 10 min. Supilti vyną. Kai vynas šiek tiek išgaruos, sudėti cukinijas. Suberti karį, druską, pipirus ir pistacijas, išmaišyti, uždengti ir ant silpnos ugnies troškinti apie 30 min. Jei prireiks, galima įpilti truputį vandens.