1 kg vištienos filė
4 cukinijų
2 šaukštų pistacijų
2 svogūnų
2 skiltelės česanko
pusė citrinos
1 stiklinė sauso balto vyno
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas kario prieskonių
druskos pagal skonį
juodieji pipirai
Paruošimas:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais.
Česnakus supjaustyti griežinėliais.
Cukinijas supjaustyti gabaliukais.
Gilioje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti jame svogūnus ir česnakus (apie 15 min).
Tada sudėti vištieną ir kepti apie 10 min. Supilti vyną. Kai vynas šiek tiek išgaruos, sudėti cukinijas.
Suberti karį, druską, pipirus ir pistacijas, išmaišyti, uždengti ir ant silpnos ugnies troškinti apie 30 min. Jei prireiks, galima įpilti truputį vandens.