garstyčios
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „garstyčios“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „garstyčios“.
Pasėkite šį augalą savo darže: padidės derlingumas
Sumažinti cheminių augalų apsaugos produktų, sintetinių trąšų poveikį žmogaus organizmui savo sklype galima ekologiškai ūkininkaujant, vienas iš elementų – sėti dirvą sideratais. Garstyčios yra puikus sideratas dirvožemiui gerinti ir atkurti, todėl jos tokios populiarios.
Garstyčios pasižymi geru sudėjimu ir sparčiu augimu, o jų vegetacijos periodas trunka tik 30–45 dienas. Augalas turi nedaug natūralių kenkėjų ir ligų, dėl to išvalo dirvą būsimiems sodinukams, pritraukia į vietą bites.
Šios priemonės skatina plaukų augimą: išbandykite jau dabar
Vešliais plaukais galite džiaugtis tik dviem atvejais: arba išlošėte genų loterijoje, arba į plaukų priežiūrą žiūrite labai atsakingai. Deja, net brangios profesionalios kaukės ne visada padeda pagerinti plaukų kokybę.
Jei jau nusivylėte įsigytomis plaukų priežiūros priemonėmis, išbandykite natūralias kaukes. Sužinokite, kaip namų sąlygomis pagreitinti plaukų augimą ir suteikti jiems blizgesio.
Atskleidė, kaip tobulai iškepti bulves: išeina traškios išorėje
40-metis maisto ruošimo entuziastas nustebino internautus, pateikdamas netikėta keptų bulvių receptą. Vyras tikina, kad jo atrastas receptas garantuoja kiekvieną kartą idealiai traškias bulves. Negana to, recepte naudojamas ir vienas netikėtas ingredientas.
Nereikia didelio mokslo, kad sugebėtumėte puikiai paruošti keptas bulves. Visgi, neretai kiekvienas turime tam tikrų savų gudrybių, kurios patiekalą padaro išskirtiniu, tobulu.
Receptas. Kalėdiniai koldūnai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1.5 kilogramo moliūgų šiek tiek muskato (maltas) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su sėklomis arba 150 g mostardos) 10 vienetų šalavijų (lapeliai) 3 vienetai kiaušinių 350 gramų kvietinių miltų 150 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek likerio („Amaretto“ arba 100 g sausainių „Amaretti“) šiek tiek druskos 100 gramų sviesto šiek tiek citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: ...
Receptas. Bandelės su bulvėmis ir žirniais
INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai) 1 vienetas svogūnų 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos) 450 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
Receptas. Salotos "Skanumėlis"
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 0.5 vieneto citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas medaus 1 vienetas pomidorų pastos 50 gramų salotų 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių 1 vienetas svogūnų 200 gramų antienos (kepta) šiek tiek druskos 5 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome antieną ar kitą keptą paukštieną. Susmulkiname pomidorus, avokadą, salotas, svogūną ir sumaišome.
Receptas. Skaniausias batonas su virta daktariška dešra
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis krienų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos 1 valgomasis šaukštas garstyčių 3 vienetai kiaušinių (virti) 1 vienetas batono 100 gramų dešros (Biovela) 100 gramų sūris 250 gramų sviesto 100 gramų kumpio (rūkytas) Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Nupjaukite abu batono galius ir išskaptuokite minkštimą. Susmulkinkite kiaušinius, pomidorus, dešrą, kumpį, sūrį, papriką.
Receptas. Maltos mėsos kepsnys
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių 1 vienetas svogūnų šiek tiek šalavijų (džiovinti) 1 ir 1/3 kilogramo jautienos faršo 0.5 stiklinės džiūvesėlių 200 mililitrų pieno 0.5 stiklinės pomidorų padažo 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Česnaką sugrūsti.
Receptas. Naminiai dešrainiai su čederio sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek garstyčių 1 vienetas svogūnų (smulkinti) 8 vienetai dešrelių šiek tiek majonezo 1 vienetas čili pipirų (smulkintas) 8 vienetai bandelių (dešrainiams) šiek tiek sūris (čederio) Paruošimo laikas: Apie 30 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Kiekvienos prapjautos bandelės vidų ištepti majonezu, dėti dešrelę, barstyti čili pipirus ir dėti smulkintus svogūnus. Viršų apibarstyti čederio sūriu sumaišytu su garstyčiomis.
Receptas. Kiauliena folijoje
INGREDIENTAI: 4 česnakų 3 valgomieji šaukštai kmynų 5 valgomieji šaukštai garstyčių šiek tiek džiūvesėlių (juodos duonos) 1 kilogramas kiaulės išpjovos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 1.5 valgomojo šaukšto prieskonių (vegeta) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovos gabalą įsmaigstyti stambiai supjaustytais česnakais ir apvolioti kmynuose. Ištepti aliejumi, vegeta ir garstyčiomis, apiberti džiūvėsiais.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Jautienos suktinukai su kiaušiniais ir agurkais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek garstyčių 4 vienetai kiaulienos kumpio (rūkytas, supjaustytas) 4 vienetai jautienos (filė, supjaustyta gabalais) 1 vienetas kiaušinių (virti) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų (padažui) 2 vienetai marinuotų agurkų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 30 gramų sviesto (padažui) 100 mililitrų grietinės (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną padaužyti.
Receptas. Kepta šoninė
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių 250 mililitrų acto (balzaminis) 200 gramų sojos padažo 2 kilogramai kiaulės nugarinės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Marinato gaminimas: išmaišome actą su medumi, sojos padažu ir garstyčiomis. Kiaulienos nugarinę supjaustome norimo dydžio ir storio (apie 2,5 cm) gabalais ir įtriname marinatu. Marinuojame mėsą apie 4 valandas. Prieš kepant įtriname druska. Kepkite grilyje.
Receptas. Valstietiška duonos giros kriuštienė
INGREDIENTAI: 120 gramų agurkų 180 gramų bulvių (virtos) 15 gramų cukraus (rudasis) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 40 gramų krapų (smulkinti) 100 gramų ridikėlių 30 gramų garstyčių 120 gramų svogūnų (laiškai) 160 gramų vištos filė (virta) 3 vienetai kiaušinių (virti) 800 mililitrų giros (baltos kriuštinės (plikytos) giros žr. gaspadinėje) 18 gramų druskos 100 gramų grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: 4 porcijos.
Receptas. Aitriųjų paprikų CHIPOTLE majonezas
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono) 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 200 mililitrų rapsų aliejaus 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos šiek tiek akmens druskos (malūnėlyje) PARUOŠIMO BŪDAS: Išplakite trynius, įspauskite citrinų sulčių, įdėkite garstyčių ir aitriųjų paprikų. Po truputį pildami aliejų plakite, kol majonezo masė pasidarys vientisa (kulinarai pataria aliejų iš pradžių pilti lėčiau nei pabaigoje.
Receptas. Žaliasis krapų pagardas su kiviais
Vasara visada prasideda su daržo pažibomis krapais ir svogūnais – juos greičiausiai pasiekia saulės spinduliai ir meiliausiai nuglosto rasos. Jie žaibiškai stiebiasi į dangų ir paskui sugula mūsų lėkštėse. Ir, kol jie nesušaldyti ir nesudžiovinti žiemai, tegu pradžiugina ir stebina. Šio pagardo receptas pravers prie šašlykų, žuvies, kalakutienos ir vištienos – išbandyta. O taip pat prie keptų bulvių. Arba paprasčiausiai - ant duonos. Greita ir vasariška.
Receptas. Jautienos guliašas
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų šiek tiek petražolių 450 gramų pomidorų pastos šiek tiek salierų 1/4 arbatinio šaukštelio garstyčių 2 vienetai svogūnų 700 gramų jautienos (minkšta) 25 gramai kvietinių miltų šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus 150 gramų grietinės 600 gramų sultinio 1 valgomasis šaukštas raudonųjų pipirų (mal...
Receptas. Burokėlių salotos su medaus padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek anyžių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2.5 valgomojo šaukšto medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių šiek tiek druskos 1 stiklinė aliejaus 4 vienetai burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius supjaustyti šiaudeliais. Citrinos sultis sumaišyti su medumi, garstyčiomis, pasūdyti, įberti pipirų, supilti aliejų, išmaišyti ir palaikyti šaltai šaldytuve. Burokėlius sumaišyti žiupsneliu anyžiaus ir marinatu.
Receptas. Pangasija su pupomis ir pomidorais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 12 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 200 gramų pupų (konservuotos) 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė grietinėlės 1 valgomasis šaukštas druskos 2 vienetai žuvies (pangasija, filė) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Filė supjaustyti porcijiniais gabalais ir ištrinti su prieskoniais. Pakepti žuvį alyvuogių aliejuje.
Receptas. Mėsos kukuliai daržovių padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 40 gramų morkų 30 gramų ropių 30 gramų salierų šiek tiek garstyčių 2 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 100 gramų džiūvesėlių (malti) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 150 gramų grietinės 250 mililitrų sultinio šiek tiek prieskonių (mėsai) 700 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Faršą paskaniname mėsos prieskoniais, įmušame kiaušinį, suberiame džiū...
Receptas. Majonezas
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio garstyčių (milteliai) 1 vienetas kiaušinių (trynys) šiek tiek druskos 125 gramai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Visi produktai turi būti labai švieži ir vienodos temperatūros. Emaliuotame dubenėlyje kiaušinio trynys išplakamas su garstyčiomis, cukrumi, druska, aliejumi ir į greit sukamą mase pamažu lašinama rūgštis. Iš majonezo gaminami kitokie majonezai su įvairiais priedais.
Receptas. Saldžiarūgštis garstyčių ir kaparėlių padažas
INGREDIENTAI: 1 vienetas bazilikų (lapelis) 1.5 valgomojo šaukšto cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (sėklos) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai kaparėlių 4 valgomieji šaukštai garstyčių padažo 1 valgomasis šaukštas sulčių (citrinų) PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje sumaišome garstyčių padažą, cukrų, sultis ir garstyčių sėklas, viską gerai išsukame, kad ištirptų cukrus.
Receptas. Kukuliai pomidorų padaže
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 350 gramų pupelių (konservuotos (padažui)) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas svogūnų 500 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų ((padažui)) 4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 150 gramų konservuotų kukurūzų ((padažui)) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (augalinis, kepimui) 2 vienetai duonos (riekės) PARUOŠIMO BŪD...
Receptas. Vegetariški pikantiški sumuštinukai
INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 2 vienetai obuolių (Granny Smith) šiek tiek salotų šiek tiek garstyčių 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek sviesto 50 gramų sūris (Čederio) 1 vienetas duonos (baguette arba ciabatta) PARUOŠIMO BŪDAS: Ištirpinkite keptuvėje šiek tiek sviesto, sudėkite labai smulkiai sukapotą svogūną, čiobrelius ir pakepinkite apie 5 min. bei paskaninkite druska. Duoną perpjaukite išilgai pusiau.
Receptas. Silkutė
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (grūdeliai) 1 vienetas svogūnų šiek tiek silkių (filė) 2 valgomieji šaukštai acto 6 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Silkę, svogūną supjaustyti greižinėliais, sudėti į dubenį. Įpilti aliejų, suberti pipirus, garstyčių grudelius, cukrų ir actą, viska gerai išmaišyti ir palikti šaltai kelioms valandoms. Patiekti su karštomis bulvėmis.
Receptas. Peraugę agurkai žiemai
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų (peraugę) šiek tiek garstyčių (sėklos) šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (marinatas) PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkus nuskutame, išimame sėklas, užberiame druskos ir paliekame nakčiai. Užsiviriname mėgstamą marinatą, sudedame agurkų juosteles, kaitiname kol užvirs. Stiklainius išplauname su soda, iškaitiname (aš tai plikau verdančiu vandeniu), įdedame prieskonių, būtinai garstyčių sėklų.
Receptas. Kiaulienos kepsnys (keptas griliuje)
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 6 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (Dijon) 500 gramų kiaulės nugarinės 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą įtrinkite druska, pipirais ir garstyčiomis. Apipilkite aliejumi ir uždengę sandariai palaikykite šaldytuve apie 1 parą. Kepkite griliuje. Labai skanu su šviežiomis daržovėmis.
Receptas. Daržovių ir vištienos plokštainis
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių 4 česnakų 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų (raudonoji) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono) 2 vienetai svogūnų 500 gramų vištiena šiek tiek kvietinių miltų šiek tiek alyvuogių aliejaus 200 gramų pieno 100 mililitrų grietinės 1 stiklinė sultinio (vištienos) šiek tiek prieskonių 1 vienetas cukinijos 1 vienetas brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves ir papriką supjaustyti kubeliais, mor...
Receptas. Grilyje skrudintos bulvės su majonezu ir rūkyta paprika
INGREDIENTAI: 5 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai paprikų (raudonoji, rūkyta, malta) šiek tiek petražolių 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai acto (vyšnių) 1/4 stiklinės majonezo šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Pieniškos dešrelės su garstyčiomis
INGREDIENTAI: šiek tiek garstyčių 2 vienetai batono (riekutės) 3 vienetai dešrelių (pieniškos) PARUOŠIMO BŪDAS: Turbūt nustebsite pamatę tokį receptą, bet pamaniau, jog visgi verta jį įdėti, gal būt kas nors jau užmiršo tokį greitą maistą, o sėdi alkanas ir nesugalvoja ko norėtų :) Dešreles virkite 4-5 minutes. Valgykite su garstyčiomis ir duona. Vietoj garstyčių galima naudoti ir kečupą.
Receptas. Putpelių kiaušinių salotos su avietėmis
INGREDIENTAI: 200 gramų aviečių 1 arbatinis šaukštelis cukraus 200 gramų salotų (aisbergo) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (su grūdeliais) 60 mililitrų alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai acto (balto vyno) 8 vienetai putpelių kiaušinių (virti) 125 gramai sūris (brynza) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Salotas stambiai suplėšyti ir sudėti į salotinę. Suplakti actą su garstyčiomis ir cukrumi.
Receptas. Marinuoti pomidorai
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek laurų lapų 1 kilogramas pomidorų pastos šiek tiek garstyčių (grūdeliai) 150 mililitrų acto 1 litras vandens 1 valgomasis šaukštas druskos šiek tiek kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku.
Receptas. Orkaitėje keptas vaivorykštinis upėtakis
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis rozmarino 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1 vienetas svogūnų 900 gramų upėtakių (vaivorykštinis) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti) 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais.
Receptas. Aviena su špinatais
INGREDIENTAI: 3/4 arbatinio šaukštelio imbierų (geltonasis, milteliai) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 1 valgomasis šaukštas kmynų 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (grūdeliai) 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas špinatų 2 valgomieji šaukštai jogurto 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų 750 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai ...
Receptas. Kiaulienos kepsnys su slyvomis
INGREDIENTAI: šiek tiek petražolių (šaknis) šiek tiek garstyčių 100 gramų slyvų (džiovintas) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 kilogramas kiaulės nugarinės (be kaulo) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą, padarius išklotinę, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti. Mėsą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 val. 160-170 laipsnių temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu.
Receptas. Įdaryti kiaušiniai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai salotų (lapai) šiek tiek garstyčių (milteliai) 1 vienetas svogūnų 4 vienetai kiaušinių (virti) 1 vienetas silkių 50 gramų sviesto šiek tiek grietinės Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įdaryti kiaušiniai yra gana greitai pagaminami, skanūs ir, skoningai papuošti, paįvairina vaišių stalą. Kiaušiniai kietai išverdami, ataušinami ir nulupami.
Receptas. Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
INGREDIENTAI: 1 gabalas duonos (juoda (ketvirtis)) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 0.5 vieneto salierų (stiebas) 0.5 vieneto salierų (šaknis) 0.5 vieneto pankolių ((šakniastiebio)) šiek tiek česnakų 1 rozmarino (šakelės (šviežios)) 2 čiobrelių (šakelės (šviežios)) 50 gramų sūris (kietasis (lietuviškas)) 1 valgomasis šaukštas miežių (arba kanapių sėklos) 50 mililitrų aliejaus (alyvuogių arba saulėgrąžų) Majonezui: 3 vienetai ...
Receptas. Voveraičių salotos
INGREDIENTAI: 300 gramų graikinių riešutų šiek tiek juodųjų pipirų 1 sauja krapų 1 sauja petražolių 8 vienetai salotų (lapai, plėšyti) 100 gramų garstyčių 3 vienetai slyvų (džiovintos) 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas acto (balzaminis) 400 gramų jogurto (natūralus) 500 gramų voveraičių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 500 gramų grybų 200 gramų sūris (kietasis) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirti vištien...
Receptas. Silkė su svogūnais
INGREDIENTAI: 3 vienetai svogūnų 6 vienetai silkių 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 saujelė svogūnų laiškų 1 stiklinė acto Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės filė supjaustyti gabaliukais, svogūnus - žiedais. Silkę ir svogūnus užpilti actu, dėti garstyčių, pamaišyti ir palikti marinuotis kelioms valandoms. Silkę ir svogūnus ištraukti iš marinato, sudėti į silkinę, o ant viršaus pabarstyti smulkintų svogūnų laiškų.
Receptas. Gardieji vištų sparneliai
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo vištiena ((sparneliai)) 2 valgomieji šaukštai garstyčių 4 valgomieji šaukštai sojos padažo 2 valgomieji šaukštai medaus (skystas) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sojos padažą, sutrintą česnaką, garstyčias bei medų išmaišykite ir šiame marinate marinuokite sparnelius apie pora valandų.
Receptas. Užkandėlė su krabų lazdelėmis
INGREDIENTAI: 2 vienetai batono ((riekės)) 100 gramų krabų lazdelių ((arba krabų mėsa)) 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai majonezo 0.5 vieneto paprikų ( raudona,vidutinė) 1 vienetas svogūnų ((nedidelis)) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių šiek tiek prieskonių ((druska ir pipirai)) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo batono riekelių nupjauti plutelę ir minkštimą sutrupinti.
Receptas. Bulvių salotos itališkai
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtos su lupenomis) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 30 gramų kedro riešutų 4 vienetai pomidorų pastos 200 gramų salotų 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių 40 gramų kiaulienos kumpio 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai acto (vyno) šiek tiek druskos 125 gramai sūris (brynza) PARUOŠIMO BŪDAS: Virtas bulves su lupenomis nulupti ir supjaustyti griežinėliais.
Receptas. Sumuštiniai su žuvimi ir tepamu sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų šiek tiek citrinų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių (kapotos) 1 vienetas porų 1 valgomasis šaukštas garstyčių 1 vienetas svogūnų 125 gramai silkių (su pomidorais) šiek tiek druskos 40 gramų sviesto šiek tiek baltųjų pipirų (malti) šiek tiek žaliųjų pipirų (malti) šiek tiek raudonųjų pipirų (malti) 80 gramų sūris (tepamas su žalumynais) 2 valgomieji šaukštai padažo (čili) ...
Receptas. Agurkų gabaėliai garstyčiose
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų 1 stiklinė cukraus 1 vienetas garstyčių (indelis) 1 stiklinė acto 1 litras vandens 3 valgomieji šaukštai druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustai agurkus riekutėmis, sudedi į stiklainius (tinka ir pusės litro stiklainiai). Užverdi marinatą ir supili ant agurkų. Užsikaitini puodą su vandeniu, kai pradeda virti sudedi neužsuktus stiklainius su agurkais ir pakaitini 10 minučių. Stiklainius išimi, užsuki dangtelį ir darbas baigtas.
Receptas. Vištienos širdelių šašlykas
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai garstyčių 1 kilogramas vištienos širdelių 1 arbatinis šaukštelis acto 2 valgomieji šaukštai majonezo 1 arbatinis šaukštelis aliejaus (alyvuogių) šiek tiek prieskonių (druska, pipirai) PARUOŠIMO BŪDAS: Širdelės pagardinti druska ir pipirais. Atskiroje lėkštėje sumaišyti garstyčias, majonezą, actą bei alyvuogių aliejų. Sumaišyti su širdelėmis, leisti pastovėti porą valandų. Širdelės suverti ant iešmų ir kepti ant grotelių.
Receptas. Salotos "Užtrunka sekundę"
INGREDIENTAI: 1 vienetas apelsinų 2 vienetai avokadų 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (padažui) 8 vienetai pomidorų pastos (vyšniniai) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (Dijon, padažui) 100 gramų krevečių be kevalo šiek tiek druskos (padažui) 3 valgomieji šaukštai aliejaus (padažui) PARUOŠIMO BŪDAS: Įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus ir pakepinkite krevetes 1-2 minutes ant didelio kaitrumo ugnies.
Receptas. Šviežių daržovių ir tuno salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų 1 vienetas citrinų 1 arbatinis šaukštelis cukraus šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų šiek tiek petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas salotų (gūželės) 1 valgomasis šaukštas garstyčių 2 vienetai kiaušinių (virti) 300 gramų tunų (konservuotas skardinėse) 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 400 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Į stiklainį ar indelį išspausti citrinos s...
Receptas. Tortellini troškinys
INGREDIENTAI: 2 bazilikų 2 česnakų 2 valgomieji šaukštai petražolių 2 vienetai pomidorų pastos 80 gramų pupelių (skardinėse) 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono) 4 valgomieji šaukštai svogūnų (laiškai) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 valgomieji šaukštai acto (raudono vyno) 500 gramų makaronų ("Tortellini" su sūrio įdaru) 6 valgomieji šaukštai parmezano sūrio šiek tiek druskos 100 gramų šparagų P...
Receptas. Vasariški mėsainiai
Mėsainyje galima aptikti šviežių daržovių, gardžios mėsytės ir įmantraus padažo. Žinoma, viską apjungia sūris, o įrėmina - bandelės.
INGREDIENTAI: 4 vienetai mėsainių bandelių 400 gramų maltos mėsos 100 gramų sūris 1 pundelis salotų 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 žiupsnelis prieskonių šiek tiek kečupo Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Gurmaniški Romos kepsneliai
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų 8 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai) 4 vienetai laurų lapų (keli lapeliai) 1 valgomasis šaukštas migdolų (drožlės) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių (grūdeliai) 2 kilogramai jautienos (kumpis) 250 gramų acto (raudonojo vyno) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno (sausas) 50 gramų sviesto (lydytas) 250 gramų sultinio (mėsai) šiek tiek razinų 6 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Jaut...
Receptas. Vištienos blauzdelės, keptos lauke
INGREDIENTAI: 10 vienetų vištienos blauzdelių Marinatui: 80 mililitrų rudojo cukraus 60 mililitrų obuolių acto 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai citrinų sultys 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių Garnyrui: 8 vienetai bulvių 5 vienetai pomidorų pastos 3 žiupsneliai druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Marinatą paruošti iš pateiktų ingredientų.