Filė supjaustyti porcijiniais gabalais ir ištrinti su prieskoniais. Pakepti žuvį alyvuogių aliejuje. Pupas ištraukti iš indelio, nuplauti ir apkepinti alyvuogių aliejuje kartu su garstyčiomis, citrinų sultimis ir grietinėle (apie 5-10 min). Pomidorus perpjauti per pusę, žalumynus susmulkinti. Žuvį patiekti su pupų padažu, pomidorais ir žalumynais.
Autorius: Gintarė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
12 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai)
200 gramų pupų (konservuotos)
2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 stiklinė grietinėlės
1 valgomasis šaukštas druskos
2 vienetai žuvies (pangasija, filė)
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Filė supjaustyti porcijiniais gabalais ir ištrinti su prieskoniais. Pakepti žuvį alyvuogių aliejuje. Pupas ištraukti iš indelio, nuplauti ir apkepinti alyvuogių aliejuje kartu su garstyčiomis, citrinų sultimis ir grietinėle (apie 5-10 min). Pomidorus perpjauti per pusę, žalumynus susmulkinti. Žuvį patiekti su pupų padažu, pomidorais ir žalumynais.