• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų agurkų
  • 180 gramų bulvių (virtos)
  • 15 gramų cukraus (rudasis)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 40 gramų krapų (smulkinti)
  • 100 gramų ridikėlių
  • 30 gramų garstyčių
  • 120 gramų svogūnų (laiškai)
  • 160 gramų vištos filė (virta)
  • 3 vienetai kiaušinių (virti)
  • 800 mililitrų giros (baltos kriuštinės (plikytos) giros žr. gaspadinėje)
  • 18 gramų druskos
  • 100 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 4 porcijos.

    Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti pasūdytame vandenyje su česnako skiltele, taip pat kietai išvirti kiaušinius, nulupti. Svogūnų laiškus labai smulkiai supjaustyti, apibarstyti druska ir mediniu menturiu trinti tiek, kad iš svogūnų išsiskirtų sultys. Po to įdėti paprastas garstyčias ir dar patrinti. Kiaušinius kaip galima smulkiau supjaustyti ir sutrinti kartu su svogūnais. Tada įberti labai smulkiai supjaustytus krapus su sėklomis ir išmaišyti. Agurkus ir ridikėlius kaip galima smulkiau supjaustyti šiaudeliais (galima sutarkuoti burokine tarka), bulves ir vištiena ypatingai smulkiai supjaustyti, viską kartu gerai išmaišyti, pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Girą pilti, tik atleidžiant į stalą. Karštą dieną nepamirškite į kriuštienės lėkštę įdėti 3-4 ledų kubelius. Vetoje vištienos galima dėti garintą arba virtą veršieną, žuvį, o vietoje ridikėlių - ridikus.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 120 gramų agurkų
  • 180 gramų bulvių (virtos)
  • 15 gramų cukraus (rudasis)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 40 gramų krapų (smulkinti)
  • 100 gramų ridikėlių
  • 30 gramų garstyčių
  • 120 gramų svogūnų (laiškai)
  • 160 gramų vištos filė (virta)
  • 3 vienetai kiaušinių (virti)
  • 800 mililitrų giros (baltos kriuštinės (plikytos) giros žr. gaspadinėje)
  • 18 gramų druskos
  • 100 gramų grietinės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 4 porcijos.

    Bulves nulupti, supjaustyti kubeliais ir išvirti pasūdytame vandenyje su česnako skiltele, taip pat kietai išvirti kiaušinius, nulupti. Svogūnų laiškus labai smulkiai supjaustyti, apibarstyti druska ir mediniu menturiu trinti tiek, kad iš svogūnų išsiskirtų sultys. Po to įdėti paprastas garstyčias ir dar patrinti. Kiaušinius kaip galima smulkiau supjaustyti ir sutrinti kartu su svogūnais. Tada įberti labai smulkiai supjaustytus krapus su sėklomis ir išmaišyti. Agurkus ir ridikėlius kaip galima smulkiau supjaustyti šiaudeliais (galima sutarkuoti burokine tarka), bulves ir vištiena ypatingai smulkiai supjaustyti, viską kartu gerai išmaišyti, pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Girą pilti, tik atleidžiant į stalą. Karštą dieną nepamirškite į kriuštienės lėkštę įdėti 3-4 ledų kubelius. Vetoje vištienos galima dėti garintą arba virtą veršieną, žuvį, o vietoje ridikėlių - ridikus.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų