Faršą paskaniname mėsos prieskoniais, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, gerai suminkome ir suformuojame nedidelius kukuliukus. Sudedame kukuliukus į lėkštę ir dedame ~15min. į šaldytuvą. Daržoves nuvalome bei nulupame. Ropes ir morkas supjaustome smulkiais griežinėliais, o salierą gabaliukais. Morkas ir ropes verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja, o atskirame puode, taip pat pasūdytame vandenyje išverdame salierus. Išgriebus daržoves, perliejame šaltu vandeniu ir gerai nuvarviname. Kukulius apkepiname aliejuje ir paliekame šiltai, kol pasiruošime padažą. Padažui sultinį užviriname, supilame su miltais sumaišytą grietinę ir dar kartą užviriname. Sudedame daržoves ir truputį pakaitiname. Patiekdami kukulius užpilame daržovių padažu. Skanaus.
Autorius: RM
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
40 gramų morkų
30 gramų ropių
30 gramų salierų
šiek tiek garstyčių
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
100 gramų džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
150 gramų grietinės
250 mililitrų sultinio
šiek tiek prieskonių (mėsai)
700 gramų mesos (faršas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Faršą paskaniname mėsos prieskoniais, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, gerai suminkome ir suformuojame nedidelius kukuliukus. Sudedame kukuliukus į lėkštę ir dedame ~15min. į šaldytuvą. Daržoves nuvalome bei nulupame. Ropes ir morkas supjaustome smulkiais griežinėliais, o salierą gabaliukais. Morkas ir ropes verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja, o atskirame puode, taip pat pasūdytame vandenyje išverdame salierus. Išgriebus daržoves, perliejame šaltu vandeniu ir gerai nuvarviname. Kukulius apkepiname aliejuje ir paliekame šiltai, kol pasiruošime padažą. Padažui sultinį užviriname, supilame su miltais sumaišytą grietinę ir dar kartą užviriname. Sudedame daržoves ir truputį pakaitiname. Patiekdami kukulius užpilame daržovių padažu. Skanaus.