Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį. Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min. Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.
Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
3 česnakų
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
1 arbatinis šaukštelis rozmarino
2 valgomieji šaukštai garstyčių
1 vienetas svogūnų
900 gramų upėtakių (vaivorykštinis)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti)
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį. Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min. Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.
Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.