• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
  • 2 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 900 gramų upėtakių (vaivorykštinis)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti)
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį.
    Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min.
    Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.

    Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.

Autorius: Inesa

INGREDIENTAI:

  • 3 česnakų
  • 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis rozmarino
  • 2 valgomieji šaukštai garstyčių
  • 1 vienetas svogūnų
  • 900 gramų upėtakių (vaivorykštinis)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (kepimo indui patepti)
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Žuvį supjaustyti lygiais gabaleliais. Odelę keliose vietose įpjauti ir aptepti padažu, sumaišytu iš garstyčių, citrinų sulčių, druskos ir prieskonių. Apibarstyti griežineliais susmulkintu česnaku. Sudėti į indą, uždengti ir mažiausiai 15 min. palaikyti šaldytuve, kad prieskoniai įsigertų į žuvį.
    Į aliejumi pateptą karščiui atsparų indą sudėti žiedeliais supjaustytus svogūnus, upėtakio gabalėlius, apšlakstyti likusiu padažu ir 180 C karštumo orkaitėje kepti 10-15 min.
    Patiekti su biriai virtų kruopų (kvietinių, grikių ar ryžių) garnyru ir šviežių daržovių salotomis. Kas labiau mėgsta bulves, gali tiekti jas vietoj kruopų.

    Pastaba. Kas 4-5 cm įpjauta orkaitėje kepamos žuvies odelė geriau įsigeria prieskoniais ir greičiau iškepa.

Autorius: Inesa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų