• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 4 česnakų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas paprikų (raudonoji)
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų vištiena
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų pieno
  • 100 mililitrų grietinės
  • 1 stiklinė sultinio (vištienos)
  • šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas cukinijos
  • 1 vienetas brokolių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves ir papriką supjaustyti kubeliais, morkas ir cukiniją griežinėliais.
    Brokolį supjaustyti žiedeliais ir apvirti.
    Supjausčius svogūnus pusžiedžiais, apkepinti kartu su smulkintu česnaku ir kubeliais pjaustyta vištiena.
    Tuomet į pasirinktą kepimo formą sluoksniuoti: sluoksnis bulvių, morkų ir dalis paprikos, tada sluoksnis apkepintos vištienos su svogūnais, ant viršaus sluoksnis cukinijos, likusios paprikos ir apvirtų brokolių.
    Ant viršaus užpilti stiklinę vandens, kuriame virė brokoliai, ir dėti į 160 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 min.
    Per tą laiką pasiruošti baltą padažą. Ant sviesto pakepinti miltus, tuomet supilti sultinį ir sudėti grietinę bei garstyčias.
    Maišyti, kol pasidarys vientisa masė.
    Prieš baiginėjant padažą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir dar pakaitinti, kol jis ištirps.
    Kai padažas baigtas, dar jam neatšalus, supilti ant daržovių ir įdėti į orkaitę pasitroškinti 30 min. tokioje pačioje temperatūroje.
    P.S. prieskonius dėkite tokius, kokius mėgstate.
    Skanaus!

Autorius: Monika

INGREDIENTAI:

  • 5 vienetai bulvių
  • 4 česnakų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas paprikų (raudonoji)
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių (Dižono)
  • 2 vienetai svogūnų
  • 500 gramų vištiena
  • šiek tiek kvietinių miltų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 200 gramų pieno
  • 100 mililitrų grietinės
  • 1 stiklinė sultinio (vištienos)
  • šiek tiek prieskonių
  • 1 vienetas cukinijos
  • 1 vienetas brokolių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves ir papriką supjaustyti kubeliais, morkas ir cukiniją griežinėliais.
    Brokolį supjaustyti žiedeliais ir apvirti.
    Supjausčius svogūnus pusžiedžiais, apkepinti kartu su smulkintu česnaku ir kubeliais pjaustyta vištiena.
    Tuomet į pasirinktą kepimo formą sluoksniuoti: sluoksnis bulvių, morkų ir dalis paprikos, tada sluoksnis apkepintos vištienos su svogūnais, ant viršaus sluoksnis cukinijos, likusios paprikos ir apvirtų brokolių.
    Ant viršaus užpilti stiklinę vandens, kuriame virė brokoliai, ir dėti į 160 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 min.
    Per tą laiką pasiruošti baltą padažą. Ant sviesto pakepinti miltus, tuomet supilti sultinį ir sudėti grietinę bei garstyčias.
    Maišyti, kol pasidarys vientisa masė.
    Prieš baiginėjant padažą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir dar pakaitinti, kol jis ištirps.
    Kai padažas baigtas, dar jam neatšalus, supilti ant daržovių ir įdėti į orkaitę pasitroškinti 30 min. tokioje pačioje temperatūroje.
    P.S. prieskonius dėkite tokius, kokius mėgstate.
    Skanaus!

Autorius: Monika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų