Bulves ir papriką supjaustyti kubeliais, morkas ir cukiniją griežinėliais. Brokolį supjaustyti žiedeliais ir apvirti. Supjausčius svogūnus pusžiedžiais, apkepinti kartu su smulkintu česnaku ir kubeliais pjaustyta vištiena. Tuomet į pasirinktą kepimo formą sluoksniuoti: sluoksnis bulvių, morkų ir dalis paprikos, tada sluoksnis apkepintos vištienos su svogūnais, ant viršaus sluoksnis cukinijos, likusios paprikos ir apvirtų brokolių. Ant viršaus užpilti stiklinę vandens, kuriame virė brokoliai, ir dėti į 160 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 min. Per tą laiką pasiruošti baltą padažą. Ant sviesto pakepinti miltus, tuomet supilti sultinį ir sudėti grietinę bei garstyčias. Maišyti, kol pasidarys vientisa masė. Prieš baiginėjant padažą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir dar pakaitinti, kol jis ištirps. Kai padažas baigtas, dar jam neatšalus, supilti ant daržovių ir įdėti į orkaitę pasitroškinti 30 min. tokioje pačioje temperatūroje. P.S. prieskonius dėkite tokius, kokius mėgstate. Skanaus!
Bulves ir papriką supjaustyti kubeliais, morkas ir cukiniją griežinėliais. Brokolį supjaustyti žiedeliais ir apvirti. Supjausčius svogūnus pusžiedžiais, apkepinti kartu su smulkintu česnaku ir kubeliais pjaustyta vištiena. Tuomet į pasirinktą kepimo formą sluoksniuoti: sluoksnis bulvių, morkų ir dalis paprikos, tada sluoksnis apkepintos vištienos su svogūnais, ant viršaus sluoksnis cukinijos, likusios paprikos ir apvirtų brokolių. Ant viršaus užpilti stiklinę vandens, kuriame virė brokoliai, ir dėti į 160 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 min. Per tą laiką pasiruošti baltą padažą. Ant sviesto pakepinti miltus, tuomet supilti sultinį ir sudėti grietinę bei garstyčias. Maišyti, kol pasidarys vientisa masė. Prieš baiginėjant padažą, suberti tarkuotą fermentinį sūrį ir dar pakaitinti, kol jis ištirps. Kai padažas baigtas, dar jam neatšalus, supilti ant daržovių ir įdėti į orkaitę pasitroškinti 30 min. tokioje pačioje temperatūroje. P.S. prieskonius dėkite tokius, kokius mėgstate. Skanaus!