lazdyno riešutai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „lazdyno riešutai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „lazdyno riešutai“.
Šį augalą vadina kiemo puošmena: ne tik gražus, bet ir naudingas
Lazdynas papuoš jūsų sodybą ryškiaspalviais lapais ir padovanos riešutų, kurie yra vertingas maistinių medžiagų šaltinis. Be to, lazdynas – tai krūmas, tinkantis auginimui aukštose gyvatvorėse.
Susipažinkime iš arčiau su lazdyno auginimu, dauginimo būdais ir priežiūra.
Lazdyno išvaizda
Lazdynas (Corylus) – aukštaūgis krūmas, rečiau medis, sunokinantis visiems gerai žinomus lazdyno riešutus.
Įspūdingų, bet lengvai pagaminamų desertų mėgėjams: morenginis lazdynų riešutų pyragas
Tikrai įspūdingai atrodantis ir savaime šventę sukuriantis morenginis lazdyno riešutų pyragas. Jame susipina morengo traškumas ir tąsumas su riešutų kremo švelnumu ir skonio turtingumu. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ vedėjai Gediminas Endriukaitis ir Daiva Matukevičienė parodė, kad tai yra elegantiškas desertas, kurį pagaminti ne taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.
Morenginiam biskvitui reikės:
4 vnt.
Sumažinkite aukštą cholesterolį: rinkitės 1 užkandį
Nors didžioji dalis riešutų į Lietuvą atkeliauja iš tolimų kraštų, rudeniui įsibėgėjant jų galima rasti ir mūsų šalies miškuose. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, riešutai vertinami dėl juose esančių mononesočiųjų riebalų, mažinančių širdies ligų riziką, organizmui svarbių mineralų, baltymų ir antioksidantų.
Lazdyno riešutus gydytoja vadina vienais vertingiausių, tad jais kviečia paįvairinti mitybos racioną nors ir kasdien.
Receptas. Jogurtinis tortas
INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus 100 gramų lazdyno reišutų (malti) 2 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas) PARUOŠIMO BŪDAS: Kremui reiks: 9 šaukšteliai želatinos 1 indelis konservuotų vyšnių 1 indelis konservuotų abrikosų 600 g natūralaus jogurto 100 g medaus 2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės 200 g riebios grietinėlės Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki stand...
Receptas. Tartaletės su avokado ir silkės įdaru
INGREDIENTAI: šiek tiek agurkų 1 vienetas avokadų 70 gramų lazdyno reišutų 1 vienetas kiaušinių 5 vienetai silkių (gabaliukais) 200 gramų juodos duonos 60 gramų sviesto 4 arbatiniai šaukšteliai ikrų (raudonieji) šiek tiek žalumynų 80 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Duoną ir riešutus susmulkinti mikseryje. Į duonos masę įmušti kiaušinį ir sudėti minkštą sviestą. Sumaišyti.
Receptas. Sandros pusrytinė košė
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 1 sauja lazdyno reišutų 1 vienetas obuolių 100 gramų ryžių (virti) 1 stiklinė pieno 20 gramų juodojo šokolado 1 sauja razinų 50 gramų avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: 2 porcijos. Pieną užvirinam, įberiam avižinius dribsnius. Palaukiam kol išbrinks. Įdedam ryžius, supjaustytus obuolius ir bananą, razinas, smulkintus riešutus. Viską išmaišome ir apibarstome trupintu šokoladu.
Receptas. Akvos keksiukai su šokoladu
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 25 gramai lazdyno reišutų 1 valgomasis šaukštas lazdyno reišutų (papuošimui) 200 gramų kvietinių miltų 175 gramai jogurto (natūralus) 55 gramai sviesto 150 gramų sviesto (šokoladinis "Nutella") 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies ir tirpiname šokoladą arba šokoladinį sviestą.
Receptas. Sausainukai su cinamonu
INGREDIENTAI: Tešlai: 150 gramų sviesto 70 gramų cukraus pudros 40 gramų krakmolo 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 vienetas kiaušinių (trynys) 200 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos Aptepimui: 1 vienetas kiaušinių baltymų Pabarstymui: 3 valgomieji šaukštai cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 75 gramai lazdyno reišutų Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Obuolinis pyragas su riešutais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cinamono (maltas) šiek tiek cukraus pudros 240 gramų cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas) 170 gramų lazdyno reišutų (kapoti) 5 vienetai obuolių 6 vienetai kiaušinių 220 gramų kvietinių miltų šiek tiek džiūvesėlių (malti) 3 valgomieji šaukštai manų kruopų 0.5 stiklinės vandens (šiltas) šiek tiek sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 0.5 stiklinės žemės riešutų 1 valg...
Receptas. Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
INGREDIENTAI: 5 gabalai antienos (file) 1 sauja spanguolių 1 sauja žemuogių 1 sauja mėlinių 1 sauja lazdyno reišutų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 20 gramų brendžio Varškės kremui: 150 gramų varškės 2 valgomieji šaukštai grietinės Varškės kremas: 1 arbatinis šaukštelis medaus 4 valgomieji šaukštai krapų (šakelės) šiek tiek česnakų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
INGREDIENTAI: 170 gramų sviesto (minkštas) 125 gramai cukraus 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 375 gramai kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Antras sluoksnis: 100 gramų lazdyno reišutų 100 šokoladas (juodas) 2 vienetai kiaušinių (baltymai) 80 gramų cukraus 1 žiupsnelis citrinos rūgšties Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Varškės slėgtinis
INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus 100 gramų lazdyno reišutų šiek tiek vanilės 5 vienetai kiaušinių (tryniai) 1 stiklinė grietinėlės 1 kilogramas varškės 200 gramų sviesto 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukti su cukrumi tryniai sumaišomi su grietinėle ir ant garų plakami, kol sutirštėja. Vėliau nukeliami nuo garų, į juos sudedamas sviestas, sukrečiama ištrinta varškė, suberiama riešutai, razinos, viskas sumaišoma.
Receptas. Šeimyninis tinginys
INGREDIENTAI: 1000 gramų sausainių 400 gramų sviesto 400 mililitrų kondensuoto pieno 100 gramų kakavos 100 gramų juodojo šokolado 100 gramų džiovintų slyvų 50 gramų lazdyno reišutų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius laužom visa šeima. Inde ištirpinu sviestą ir šokoladą, supilu kondensuotą pieną ir kakavą. Šiltą masę išplaku plaktuvu ir užpilu ant sausainių. Visą sausainių masę padalinu į 3 dalis.
Receptas. Šokoladinis lazdyno riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos 200 gramų lazdyno reišutų 4 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės kvietinių miltų 200 gramų juodojo šokolado 200 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Sumalti riešutus. Ištirpinti šokoladą karšto vandens pagalba. Išsukti sviestą ir cukrų. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Į sviestinę masę sudėti, nuolat plakant, vieną po kito kiaušinių trynius. Įmaišyti šokoladą, kakavą, riešutus ir miltus.
Receptas. Vengriškos bulvių salotos
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių (virtos) šiek tiek cukraus šiek tiek juodųjų pipirų 1 stiklinė lazdyno reišutų 500 gramų obuolių 1 vienetas kiaušinių (virtas) 1 valgomasis šaukštas acto 0.5 stiklinės baltojo vyno 100 gramų majonezo šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupti obuoliai ir bulvės supjaustomi kubiukais, riešutai ir kiaušinio baltymai smulkiai sukapojami.
Receptas. Žiedinių kopūstų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai lazdyno reišutų (kapoti) šiek tiek petražolių (pjaustytos) šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai grietinės 400 gramų žiedinių kopūstų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautas žiedinis kopūstas išskirstomas žiedynėliais, 15 min. pamirkomas parūgštintame vandenyje. Išgriebiamas kiaurasamčiu, vanduo nuvarvinamas. Pridedama kapotų riešutų, su cukrumi ir druska sumaišytos grietinės.
Receptas. Meduolis
INGREDIENTAI: 100 gramų apelsinų (žievelė) šiek tiek cinamono 1 stiklinė cukraus šiek tiek gvazdikėlių (malti) šiek tiek imbierų šiek tiek kardamono 100 gramų lazdyno reišutų 250 gramų medaus šiek tiek muskato 5 vienetai kiaušinių 1 kilogramas kvietinių miltų 3 stiklinės vandens 250 gramų sviesto 100 gramų razinų 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Cukrus, sviestas ir medus sudedami į puodą, įp...
Receptas. Crumble su slyvom ir riešutais
INGREDIENTAI: 60 gramų lazdyno reišutų (smulkinti) 500 gramų slyvų (mėlynos) 50 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai brendžio 50 gramų sviesto 40 gramų kokosų (drožlės) PARUOŠIMO BŪDAS: P.S. Vietoj lazdynų riešutų gali būti migdolai. Dar reikės sviesto papildomai formoms ištepti. Riešutus lengvai pakepinkite ant sausos keptuvės, kai atvės sumaišykite su miltais, cukrum (jei mėgstat saldžiau patarčiau dėti daugiau cukraus), sviestu, kokosų drožlėm.
Receptas. Garuojantis šokoladinis pudingas
INGREDIENTAI: 70 gramų cukraus 3 valgomieji šaukštai kakavos 1 sauja lazdyno reišutų 1 vienetas kiaušinių 75 gramai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai jogurto 60 mililitrų grietinėlės 60 gramų juodojo šokolado 60 gramų sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų ingredientų kiekių gausis 2 porcijos. Sviestą išsukite su cukrumi, kol gausis balta masė.
Receptas. "Akmenuotasis kelias" - baltojo šokolado kvadratėliai su riešutais ir razinomis
Turbūt vienas iš greičiausiai gaminamų desertų :) Galite dėti džiovintų vaisių, sausainių, zefyrų ir kt. pagal savo skonį.
INGREDIENTAI: 100 gramų lazdyno reišutų 100 gramų anakardžio riešutų 100 gramų migdolų 150 gramų razinų 300 gramų baltojo šokolado Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir šiek tiek susmulkiname.
Receptas. Mildos tinginys
INGREDIENTAI: 2 saujos lazdyno reišutų šiek tiek pieno 2 vienetai sausainių (pakeliai) 100 gramų pieniško šokolado 1 vienetas varškės (sūrelis) 200 gramų sviesto 1 vienetas kondensuoto pieno (indelis) 2 vienetai vaflių (pakeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Sausainius sutrupinti kuo smulkiau, taip pat sutrupinti vaflius.
Receptas. Abrikosai, įdaryti varške
INGREDIENTAI: 8 vienetai abrikosų šiek tiek cinamono 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai lazdyno reišutų 2 valgomieji šaukštai medaus 200 gramų varškės PARUOŠIMO BŪDAS: Abrikosus nuplauti, nusausinti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Varškę pertrinti su medum ir trupučiu cinamono, gautą masę išdėlioti į abrikosų puseles. Prieš patiekiant apibarstyti kapotais lazdynų riešutais, cukraus pudra ir cinamonu.
Receptas. Riešutiniai varškėčiai
INGREDIENTAI: 300 gramų varškės 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas miltai 1 sauja lazdyno reišutų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę pertrinti su cukrumi. Mušti kiaušinį, berti miltus. Masė turi gautis ganėtinai kieta. Iš jos formuoti blynus (aš dariau nemažus), kepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Įdėjus blyną, įspausti į jį riešutukus.
Receptas. Obuolių tortas su varške
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 1 vienetas citrinų (žievelė) 100 gramų cukraus 100 gramų lazdyno reišutų (smulkinti) 500 gramų obuolių 4 vienetai kiaušinių (tryniai) 400 gramų sausainių 300 gramų varškės 100 gramų sviesto 1 vienetas vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: Obuoliai nulupami, supjaustomi plonomis skiltelėmis ir apvirinami parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skiltelės išgriebiamos ir nuvarvinamas skystis.
Receptas. Šokoladinis lazdyno riešutų pyragas
INGREDIENTAI: 200 gramų lazdyno reišutų 200 gramų šokoladas (juodasis) 200 gramų sviesto 1 stiklinė cukraus 4 vienetai kiaušinių 2 arbatiniai šaukšteliai kakavos 0.5 stiklinės kvietinių miltų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumalti riešutus. Ištirpinti šokoladą karšto vandens pagalba. Išsukti sviestą ir cukrų. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.
Receptas. Kūčių gardėsis
INGREDIENTAI: 100 gramų abrikosų (džiovinti) 1 vienetas citrinų šiek tiek imbierų (gabalėliais) 200 gramų lazdyno reišutų 1 valgomasis šaukštas medaus 100 gramų persikų (džiovinti) 100 gramų slyvų (džiovintos) 150 gramų sausainių 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Gabaliuką citrinos žievelės, gabalėlį imbiero šaknies sumalti su nuplautais bei padžiovintais vaisiais ir juos išmaišyti su medumi.
Receptas. Šokoladiniai kąsniukai su riešutais
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai lazdyno reišutų (smulkinti, kepinti) 3/4 stiklinės grietinėlės (plakta (saldinta)) 120 gramų varškės sūrio 3/5 stiklinės riešutų kremo (šokoladinis, pvz. „Nutella“) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės ~30 sluoksniuotos tešlos arba vaflinių krepšelių. Aš naudojau sluoksniuotos tešlos krepšelius. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
Receptas. Pieniška sriuba su aguonomis
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės aguonų šiek tiek cinamono šiek tiek cukraus šiek tiek gvazdikėlių 2 valgomieji šaukštai lazdyno reišutų 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 6 stiklinės pieno 3 valgomieji šaukštai varškės šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Aguonos, nuplikytos verdančiu vandeniu, 24 val. mirkomos. Nusunktos sumalamos. Pienas užvirinamas su prieskoniais ir sumaltomis aguonomis.
Receptas. Baltymų tortas
INGREDIENTAI: 250 gramų cukraus pudros 250 gramų lazdyno reišutų šiek tiek vanilės 7 vienetai kiaušinių (baltymai) PARUOŠIMO BŪDAS: Glajui dar reikės: 7 kiaušinių tryniai, 150 g šokolado, 100 g sviesto, šaukštelis tirpios kavos. Baltymai išplakami iki standumo. Cukrus beriamas, sumaišytas su vanile, kapotais riešutais. Masė dedama į aliejumi išteptą formą ir kepama karštoje orkaitėje apie 1 val. Atvėsęs tortas apipilamas šokolado glajumi.
Receptas. Liucijos keksiukai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis apelsinų (žievelė) 300 gramų bulvių (virtos) 150 gramų cukraus 200 gramų lazdyno reišutų (malti) 4 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto (minkštas) 100 gramų razinų 10 gramų kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves sutriname. Išsukame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Receptas. Riešutinis migdolų tortas
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus pudros 200 gramų cukraus 100 gramų lazdyno reišutų 100 gramų migdolų 6 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 3 valgomieji šaukštai vandens 50 gramų romo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus ir migdolus smulkiai sukapojame ir sutriname su cukrumi, tryniais ir trupučiu vandens, kad masė būtų puri ir vientisa.
Receptas. Duoninis biskvitas
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 200 gramų cukraus šiek tiek gvazdikėlių 3 gramai kakavos šiek tiek kardamono 1 arbatinis šaukštelis krakmolo 40 gramų lazdyno reišutų 6 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės juodos duonos (džiūvesėliai) 2 valgomieji šaukštai pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai, kakava ir pusė normos duonos džiūvėsėlių, sudrėkintų pienu arba grietinėle tiek, kad būtų birūs.
Receptas. Varškės ir ryžių apkepas
INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 0.5 stiklinės lazdyno reišutų 500 gramų ryžių (virti) 3 vienetai kiaušinių 400 gramų varškės šiek tiek druskos 1 stiklinė razinų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Elektriniu plakikliu kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, į juos sudedame ryžius ir viską gerai sumaišome. Į gautą masę įmaišome varškę.
Receptas. Riešutinis pyragas
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas kakavos šiek tiek lazdyno reišutų (skrudinti, grūsti) 100 gramų žemės riešutų (grūsti) 3 vienetai kiaušinių 100 gramų kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 50 mililitrų vandens (karštas) 150 gramų sausainių šiek tiek romo 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 4 valgomieji šaukštai uogienės (abrikosų ar kitokia Jūsų mėgstama) PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių t...
Receptas. Omletas su riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 40 gramų krienų (tarkuoti) 30 gramų lazdyno reišutų 6 vienetai kiaušinių šiek tiek druskos 30 gramų aliejaus 1 stiklinė grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplikyti riešutai sukapojami. Į kiaušinius supilama grietinė, suberiami riešutai, sukrečiami krienai. Viskas sumaišoma ir kepama įkaitintame aliejuje keptuvėje ant nedidelės ugnies maišant, kad vienodai sukietėtų.
Receptas. Linos morkų pyragas
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 0.5 arbatinio šaukštelio citrinų (žievelė) 1 stiklinė cukraus 0.5 stiklinės lazdyno reišutų (kapoti) 2 stiklinės morkų (tarkuotos) 2 vienetai kiaušinių 2 stiklinės kvietinių miltų 100 gramų sviesto 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių PARUOŠIMO BŪDAS: Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti.
Receptas. Sveikuolių saldainiai
INGREDIENTAI: 1 vienetas bananų 75 gramai lazdyno reišutų 75 gramai migdolų 25 gramai kokosų (drožlės (+apvoliojimui)) Aptepimui: 40 gramų šokoladas ((apvoliojimui)) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 20 PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus susmulkinti blenderiu(ar tiesiog sutarkuoti).Bananą sutrinti. Riešutus,bananą,kokoso drožles sumaišyti.Iš gautos masės formuoti saldainius-galima rutulio formos,ar kvadratinius.Apvolioti šokolado ar kokoso drožlėse.
Receptas. Mėlynių desertas su baltuoju šokoladu ir lazdyno riešutais
INGREDIENTAI: 300 gramų mėlinių 5 valgomieji šaukštai cukraus 200 mililitrų grietinėlės 60 gramų šokoladas (baltas) 30 gramų lazdyno reišutų 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Mėlynes sudėkite į dubenį, užberkite pora šaukštų cukraus, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui. Tada, pusę uogų perkelkite į kitą dubenį ir sutrinkite jas šakute.
Receptas. Chalva su vafliais
INGREDIENTAI: 2 stiklinės cukraus 25 gramai kakavos 125 gramai lazdyno reišutų 3 vienetai kiaušinių (tryniai) šiek tiek aliejaus 100 gramų sviesto šiek tiek vaflių PARUOŠIMO BŪDAS: 1 stiklinė cukraus pakaitinama iki rusvumo ir supilama į aliejumi išteptą skardą. Sustingęs cukrus susmulkinamas, riešutai sumalami. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas sviestas ir išsukama iki purumo. Indas su kremu įstatomas į karštą vandenį ir plakama, kol sutirštėja.
Receptas. Šokoladiniai sausainiai su riešutais
INGREDIENTAI: 125 gramai cukraus 2 valgomieji šaukštai kavos (tirpi) 90 gramų lazdyno reišutų 15 gramų medaus 1 vienetas kiaušinių 170 gramų kvietinių miltų 130 gramų juodojo šokolado (ne mažiau 65 proc. kakavos) šiek tiek druskos 115 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą ištirpiname ir išmaišome su cukrumi, žiupsneliu druskos ir medumi. Įmušame ir išmaišome kiaušinį.
Receptas. Avižinių dribsnių sausainiai
INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono 75 gramai cukraus 0.5 stiklinės lazdyno reišutų (smulkinti) 3 vienetai kiaušinių 1 arbatinis šaukštelis sodos 50 gramų sviesto 0.5 stiklinės razinų 3 stiklinės avižinių dribsnių PARUOŠIMO BŪDAS: Į kiaušinius sudėkite cukrų, sodą, minkštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės. Šia mase užpilkite avižinius dribsnius, gerai išmaišykite ir 2 val. palikite brinkti.
Receptas. Saldainiai „Eglutės“
INGREDIENTAI: 10 valgomųjų šaukštų cukraus pudros 7 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai) 0.5 stiklinės lazdyno reišutų (grūsti) 0.5 stiklinės žemės riešutų (grūsti) 2 vienetai kiaušinių 120 gramų sausainių 250 gramų pieniško šokolado 20 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite viename dubenyje grūstus riešutus bei sutrupintus sausainius. Ištirpinkite puode 15 g sviesto ir įmaišykite į jį kakavą.
Receptas. Obuolių pyragas su kakava
Obuolių pyragas su kakava ir lazdyno riešutais. Puikiai tinkantis prie kavos.
INGREDIENTAI: 7 vienetai obuolių 5 vienetai kiaušinių 200 gramų rudojo cukraus 200 gramų miltai 150 gramų aliejaus 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 3 valgomieji šaukštai kakavos 70 gramų lazdyno reišutų 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstraktas 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Dvisluoksnis obuolių pyragas su riešutais
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 4 valgomieji šaukštai cukraus (baltasis) 2 stiklinės cukraus (rudasis) 0.5 stiklinės lazdyno reišutų (smulkinti) 1 stiklinė margarino 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 4 stiklinės obuolių (nulupti, susmulkinti) 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės 4 vienetai kiaušinių 2.5 stiklinės kvietinių miltų 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 stiklinė avižinių...
Receptas. Obuolių ir ryžių pudingas
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus 50 gramų lazdyno reišutų 100 gramų margarino 5 vienetai obuolių 300 gramų ryžių šiek tiek vanilės 4 vienetai kiaušinių 4 stiklinės pieno šiek tiek druskos 100 gramų razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį pieną suberiami nuplauti ryžiai ir paliekama išbrinkti. Margarinas išsukamas su cukrumi ir kiaušinių tryniais, į juos suberiama vanilė. Viskas sumaišoma su gerai išbrinkusiais ryžiais.
Receptas. Aguoninis biskvitas
INGREDIENTAI: 150 gramų aguonų šiek tiek cinamono 230 gramų cukraus 1 valgomasis šaukštas krakmolo 75 gramai lazdyno reišutų 8 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas) PARUOŠIMO BŪDAS: Aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu, nusausinamos ir sumalamos 2—3 kartus. Tryniai ištrinami su cukrumi iki purumo, į juos suberiamos aguonos, malti riešutai, prieskoniai ir išmaišoma.
Receptas. Vaisių salotos su ryžiais
INGREDIENTAI: 1 stiklinė ryžių 1 stiklinė vaisių (džiovinti (vaisiai ir slyvos)) 1 stiklinė lazdyno reišutų 200 gramų grietinėlės 2 valgomieji šaukštai cukraus 100 gramų grietinės 1 stiklinė riešutų Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ryžius išverdame pasaldintame vandenyje. Džiovintas slyvas ir abrikosus supjaustome kubeliais. Susmulkiname riešutus.
Receptas. Pieno slėgtinis
INGREDIENTAI: šiek tiek citrinų (žievelės) 4 valgomieji šaukštai cukraus pudros 0.5 stiklinės lazdyno reišutų šiek tiek vanilės 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 3 stiklinės pieno 4 valgomieji šaukštai sviesto (tirpintas) 4/5 stiklinės grietinės 0.5 stiklinės razinų 50 gramų saldainių (karameliniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Į karštą pieną sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su grietine ir pavirinama 3 min.
Receptas. Karpis, puoštas plakta grietinėle
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 50 gramų lazdyno reišutų 100 gramų slyvų (džiovintos) šiek tiek kvietinių miltų 1 kilogramas karpių 1.5 stiklinės grietinėlės (plakta) šiek tiek druskos 1 stiklinė aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustytas karpis pabarstomas druska su prieskoniais, apvoliojamas miltais ir iškepamas. Slyvos išverdamos ir ištrinamos pro sietelį. Riešutai sukapojami.
Receptas. Pieniška sriuba su riešutais ir duona
INGREDIENTAI: 3 valgomieji šaukštai cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai lazdyno reišutų 2 vienetai kiaušinių (tryniai) 200 gramų juodos duonos (ruginė) 6 stiklinės pieno šiek tiek druskos 1.5 valgomojo šaukšto sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutai sutrinami. Duona suraikoma plonomis riekelėmis, aptepama sviestu ir padžiovinama orkaitėje. Pienas užvirinamas. Į jį supilami su cukrumi išsukti tryniai. Pavirinama. Sriuba pilama ant džiovintos duonos.