Kremui reiks: 9 šaukšteliai želatinos 1 indelis konservuotų vyšnių 1 indelis konservuotų abrikosų 600 g natūralaus jogurto 100 g medaus 2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės 200 g riebios grietinėlės
Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi. Miltus sumaišykite su riešutais ir su baltymų putomis, sukrėskite į trynių masę. Viską išmaišykite ir sukrėskite į formą išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 15 min.
Nupilkite skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišykite su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpinkite želatiną ir sumaišykite ją su jogurtu. Suplaktą grietinėlę supilkite į jogurtą. Abrikosų skystį sumaišykite su likusiu medumi ir pašildykite. Mišiniu sudrėkinkite torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite abrikosus bei vyšnias. Užtepkite dar kremo ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus
100 gramų lazdyno reišutų (malti)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui reiks: 9 šaukšteliai želatinos 1 indelis konservuotų vyšnių 1 indelis konservuotų abrikosų 600 g natūralaus jogurto 100 g medaus 2 šaukštai citrinos sulčių, sutarkuotos pusės citrinos žievelės 200 g riebios grietinėlės
Kiaušinių baltymus su 3 šaukštais cukraus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su vandeniu ir likusiu cukrumi. Miltus sumaišykite su riešutais ir su baltymų putomis, sukrėskite į trynių masę. Viską išmaišykite ir sukrėskite į formą išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite apie 15 min.
Nupilkite skystį iš konservuotų vaisių ir uogų indelių. Jogurtą sumaišykite su 80 g medaus, citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Ištirpinkite želatiną ir sumaišykite ją su jogurtu. Suplaktą grietinėlę supilkite į jogurtą. Abrikosų skystį sumaišykite su likusiu medumi ir pašildykite. Mišiniu sudrėkinkite torto pagrindą. Trečdalį kremo užtepkite ant pagrindo, išdėliokite abrikosus bei vyšnias. Užtepkite dar kremo ir dėkite į šaldytuvą. Skanaus!