Kiaulienai krienų padaže reikės:
- Kiaulienos išpjovos
- Bulvių
- Krapų
- Alyvuogių aliejaus
- Česnakų
- Čiobrelių
- Grietinėlės
- Grietinės
- Krienų
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
- Bulves su lupena virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės.
- Perpjauti jas pusiau ir pabarstyti smulkintais krapais.
- Kiaulienos išpjovą supjaustyti medalionais.
- Dėti ją į keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti čiobrelių.
- Kepti kiaulieną iš abiejų pusių, pabarstyti druska ir pipirais.
- Ant apkepintos kiaulienos dėti kapotą česnaką, pilti grietinėlę ir grietinę (santykiu 1:1) ir dėti pora šaukštų krienų.
- Keptuvę uždengti ir keletą minučių pavirti.
- Viską pagardinti žolelėmis, druska ir pipirais.
Šviežiai marinuotų agurkėlių salotoms reikės:
- Agurkų
- Alyvuogių aliejaus
- Obuolių acto
- Česnako
- Laiškinių svogūnų
- Petražolių
- Druskos
- Pipirų
- Medaus arba saldžiarūgščio padažo
Gaminimo eiga:
- Agurkus salotoms supjaustyti, sudėti į dubenėlį ir užpilti alyvuogių aliejaus, paskaninti druska, pipirais, įpilti obuolių acto, dėti smulkinto česnako, laiškinius svogūnus, petražoles.
- Dėl saldumo įdėti šaukštelį medaus ar saldžiarūgščio padažo (sweet chilli).
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!