INGREDIENTAI:
- 150 gramų cukraus pudros
- 200 gramų cukraus
- 100 gramų lazdyno reišutų
- 100 gramų migdolų
- 6 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 3 valgomieji šaukštai vandens
- 50 gramų romo
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Riešutus ir migdolus smulkiai sukapojame ir sutriname su cukrumi, tryniais ir trupučiu vandens, kad masė būtų puri ir vientisa. Baltymus išplakame iki stangrių putų ir su miltais bei kepimo milteliais atsargiai įmaišome į anksčiau padarytą masę. Paruoštą tešlą sudedame į sviestu išteptą tortinę ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje. Atvėsintą tortą apipilame romo glajumi gautu gerai ištrynus cukraus pudrą, vandenį ir romą. Torto pakraščius papuošti glajuje pavilgytais riešutais. Apie 2 min. tortą apipiltą glajumi palaikome šiltoje orkaitėje.
REKLAMA