Sumaišykite viename dubenyje grūstus riešutus bei sutrupintus sausainius. Ištirpinkite puode 15 g sviesto ir įmaišykite į jį kakavą. Dubenėlyje išplakite kiaušinius bei cukraus pudrą ir gautą masę supilkite į tirpintą sviestą su kakava bei maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol masė taps vientisa. Paruošta mase užpilkite sausainius bei riešutus ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite eglutės formos saldainius ir apglaistykite juos tirpinto šokolado bei 5 g tirpinto sviesto mišiniu. Palikite, kad viskas sustingtų ir mėgaukitės. Skanaus!
Autorius: Ieva
INGREDIENTAI:
10 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
7 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
0.5 stiklinės lazdyno reišutų (grūsti)
0.5 stiklinės žemės riešutų (grūsti)
2 vienetai kiaušinių
120 gramų sausainių
250 gramų pieniško šokolado
20 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite viename dubenyje grūstus riešutus bei sutrupintus sausainius. Ištirpinkite puode 15 g sviesto ir įmaišykite į jį kakavą. Dubenėlyje išplakite kiaušinius bei cukraus pudrą ir gautą masę supilkite į tirpintą sviestą su kakava bei maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol masė taps vientisa. Paruošta mase užpilkite sausainius bei riešutus ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite eglutės formos saldainius ir apglaistykite juos tirpinto šokolado bei 5 g tirpinto sviesto mišiniu. Palikite, kad viskas sustingtų ir mėgaukitės. Skanaus!