4 valgomieji šaukštai uogienės (abrikosų ar kitokia Jūsų mėgstama)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių trynius su 100 g cukraus, vandeniu bei su kepimo milteliais sumaišytais miltais. Galiausiai įmaišykite į tešlą 3 kiaušinių baltymus. Supilkite plonu sluoksniu tešlą į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Kol pyrago pagrindas kepa pasiruoškite kakavinį riešutų sluoksnį. Sutrupinkite sausainius, sudėkite 1 šaukštą uogienės, kakavą, riešutus, 50 g cukraus, romą, užpilkite viską verdančiu pienu ir išmaišykite. Ataušusį iškeptą pyrago pagrindą aptepkite likusia uogiene, sudėkite kakavinį sluoksnį ir viską apibarstykite lazdyno riešutais. Patiekite atvėsusį. Skanaus.
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos
šiek tiek lazdyno reišutų (skrudinti, grūsti)
100 gramų žemės riešutų (grūsti)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
50 mililitrų vandens (karštas)
150 gramų sausainių
šiek tiek romo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 valgomieji šaukštai uogienės (abrikosų ar kitokia Jūsų mėgstama)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių trynius su 100 g cukraus, vandeniu bei su kepimo milteliais sumaišytais miltais. Galiausiai įmaišykite į tešlą 3 kiaušinių baltymus. Supilkite plonu sluoksniu tešlą į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje. Kol pyrago pagrindas kepa pasiruoškite kakavinį riešutų sluoksnį. Sutrupinkite sausainius, sudėkite 1 šaukštą uogienės, kakavą, riešutus, 50 g cukraus, romą, užpilkite viską verdančiu pienu ir išmaišykite. Ataušusį iškeptą pyrago pagrindą aptepkite likusia uogiene, sudėkite kakavinį sluoksnį ir viską apibarstykite lazdyno riešutais. Patiekite atvėsusį. Skanaus.