• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 150 gramų sviesto
  • 70 gramų cukraus pudros
  • 40 gramų krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Aptepimui:
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • Pabarstymui:
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 75 gramai lazdyno reišutų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

INGREDIENTAI:

  • Tešlai:
  • 150 gramų sviesto
  • 70 gramų cukraus pudros
  • 40 gramų krakmolo
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Aptepimui:
  • 1 vienetas kiaušinių baltymų
  • Pabarstymui:
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 75 gramai lazdyno reišutų

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Tešla:i kambario temperatūros sviestą išsukti su cukraus pudra iki vientisos masės. Suberti krakmolą, cinamoną, trynį ir išmaišyti. Išsijoti miltus su kepimo milteliais. Paminkyti, kol tešla taps graži ir glotni. Padalinti ją į 4 dalis ir iš kiekvienos suformuoti 2 - 3 cm skersmens dešrelę. Įvynioti į maistinę plėvelę. Dėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Tuo tarpu, gana smulkiai sukapoti riešutus (pabarstukams), sumaišyti juos su cukrumi ir cinamonu. Lengvai šakute paplakti baltymą. Išimti dešreles iš šaldymo kameros ir supjaustyti maždaug 3 mm storio monetėlėmis. Sausainiukus aptepti kiaušinio baltymu, tada baltymuotą puse merkti į riešutų -cukraus mišinį. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180°C orkaitėje apie 10 minučių.

    Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų