INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų
- 1 vienetas citrinų (žievelė)
- 100 gramų cukraus
- 100 gramų lazdyno reišutų (smulkinti)
- 500 gramų obuolių
- 4 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 400 gramų sausainių
- 300 gramų varškės
- 100 gramų sviesto
- 1 vienetas vaflių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Obuoliai nulupami, supjaustomi plonomis skiltelėmis ir apvirinami parūgštintame ir pasaldintame vandenyje. Skiltelės išgriebiamos ir nuvarvinamas skystis. Cukrus, sviestas, tryniai, varškė, riešutai, sutrinti sausainiai sumaišomi, įlašinama citrinos sulčių, suberiama tarkuota žievelė. Į formą įdedamas vaflis, ant jo sukrečiama pusė masės išklojus obuolių skilteles, sudedama likusi masė. Tortas atšaldomas ir puošiamas sausainiais, riešutais, obuolių skiltelėmis.
REKLAMA