kalendra
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kalendra“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kalendra“.
Receptas. Kiauliena su ryžiais ir ananasais
INGREDIENTAI: 6 vienetai ananasų (griežinėliai) 3 valgomieji šaukštai ananasų (sultys) 1/4 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas) 1 valgomasis šaukštas cukraus 3 vienetai gvazdikėlių 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (malta) 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono 250 gramų ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos (neriebi) 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa supjaustoma kiaušinio dyd...
Receptas. Žaliųjų citrinų ir guaca mole užkandis su fetos sūriu
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų 20 gramų kalendrų (šviežios) 150 gramų kopūstų (savojinis, pjaustytas juostelėmis) 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus 50 gramų feta sūrio (trupintas) šiek tiek druskos 80 mililitrų žaliųjų citrinų (šviežiai spaustos sultys) 0.5 arbatinio šaukštelio akmens druskos (malunėlyje) 1 valgomasis šaukštas maltos aitriosios paprikos ((arba SANTA MARIA aitriųjų paprikų)) 4 vienetai tortilijos Paruošimo laikas: Api...
Receptas. Kebabas ant iešmo
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kalendrų šiek tiek petražolių 2 vienetai svogūnų 400 gramų veršienos šiek tiek druskos šiek tiek avienos šiek tiek mėtų PARUOŠIMO BŪDAS: Avieną ir veršieną sumalkite du kartus. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite mėsą su svogūnu, prieskoniais, druska, pagal skonį žalumynais.
Receptas. Hamburgiškai patroškinta žuvis
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek krapų šiek tiek paprikų (aitrioji) šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (žuvies) 600 gramų žuvies PARUOŠIMO BŪDAS: Jei mėgstate žuvies patiekalus siūlau išbandyti štai šį troškintos žuvies receptą.
Receptas. Arabiškos feta sūrio ir pomidorų salotos
INGREDIENTAI: 1/4 vieneto citrinų 2 valgomieji šaukštai graikinių riešutų (kapoti) 1/4 arbatinio šaukštelio kalendrų (sėklos) 1/4 arbatinio šaukštelio kmynų 4 vienetai pomidorų pastos 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus 500 gramų feta sūrio 3 vienetai svogūnų laiškų 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Sūris bei pomidorai supjaustomi kubeliais ir atskiruose dubenėliuose sumaišomi su alyvuogių aliejumi, ketvirtadalio citrinos sultimis...
Receptas. Avokadų kremas su daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 valgomieji šaukštai kalendrų (smulkinta) 1 vienetas pomidorų pastos (vyšniniai) 3 vienetai svogūnų (šalotai (angl. scallions)) šiek tiek druskos 1 stiklinė grietinės 1 vienetas žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinti avokado minkštimą ir sumaišyti viename dubenėlyje su kalendra, smulkintais šalotais, laimo sultimis, grietine, pomidorų kubeliais, druska ir pipirais.
Receptas. Stirnienos troškinys
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek laurų lapų 80 gramų slyvų (džiovintos) 50 gramų kiaulės lašinių (rūkyti) 40 gramų taukų (riebalų) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 4/5 stiklinės acto (3%) šiek tiek druskos 4/5 stiklinės grietinės šiek tiek kadagio uogų 800 gramų stirnienos (be kaulo) PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais.
Receptas. Kiaulienos karis
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos 6 skiltelės česnakų šiek tiek druskos 3 arbatiniai šaukšteliai kario 6 vienetai gvazdikėlių 3 vienetai laurų lapų 3 arbatiniai šaukšteliai kalendrų 3 arbatiniai šaukšteliai paprikų (aitrioji, džiovinta) 150 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakus nulupti ir smulkiai supjaustyti, bet nespausti. Mėsą supjaustyti stambiais kubeliais.
Receptas. Vytintos dešros
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (skiltelė, smulkinta) 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 1/3 arbatinio šaukštelio kalendrų (smulkinta) šiek tiek kardamono (maltas) šiek tiek muskato (maltas) 3 kilogramai kiaulienos 1 valgomasis šaukštas degtinės 100 gramų druskos 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkit...
Receptas. Tekiloje marinuota jautiena
INGREDIENTAI: 3 vienetai česnakų (skiltelės) 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės kalendrų (smulkinta) 1 arbatinis šaukštelis kmynų 3 stiklinės pupelių (konservuotos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo jautienos (išpjova) 0.5 stiklinės grietinėlės 100 mililitrų tekilos 1 ir 1/3 stiklinės aliejaus 100 mililitrų žaliųjų citrinų (sultys) 18 vienetų tortilijos šiek tiek salsa padažo (šviežias) PARUOŠIMO BŪDAS...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Rūkytas kiaulės kumpis
INGREDIENTAI: 15 gramų cukraus šiek tiek gvazdikėlių 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (grūstų) 0.5 valgomojo šaukšto kalendrų (grūsta) 4 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 arbatinis šaukštelis mairūnų 0.5 vieneto muskato (trintas) 16 kilogramų kiaulienos kumpio (su kaulu) 1.5 kilogramo druskos šiek tiek kadagio uogų 5 gramai salietros PARUOŠIMO BŪDAS: Kumpio kraštus ir raumenų paviršius dailiai aplyginkite, plonai išpjaukite sukruvin...
Receptas. Daržovių salotos su brinza ir kedrų riešutais
Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrų riešutai ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo paties užaugintas kalendras.
Receptas. Aviena su špinatais
INGREDIENTAI: 3/4 arbatinio šaukštelio imbierų (geltonasis, milteliai) 2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas) 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų 1 valgomasis šaukštas kmynų 3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (grūdeliai) 3 vienetai svogūnų 1 kilogramas špinatų 2 valgomieji šaukštai jogurto 1 arbatinis šaukštelis druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1/4 arbatinio šaukštelio čili pipirų 750 gramų avienos PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai ...
Receptas. Keptos vištų šlaunelės
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (marinatui) 1 valgomasis šaukštas kalendrų (marinatui) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (marinatui) 1 arbatinis šaukštelis druskos (marinatui) 1 valgomasis šaukštas kario (marinatui) 10 vienetų vištienos kulšelių PARUOŠIMO BŪDAS: Kulšeles gerai ištrinam marinatu, palaikom apie valandą. Tuomet dedame į orkaitę 180 laipsnių ir kepame, kol suminkštės apie 40 minučių arba kepame grilyje.
Receptas. Karštieji kukurūzai su prieskoninėmis žolelėmis (2 porcijos)
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų (šviežias) 1 česnakų šiek tiek čiobrelių (šviežias) šiek tiek kalendrų (šviežias) šiek tiek rozmarino (šviežias) 340 gramų konservuotų kukurūzų („Bonduelle“) 2 valgomieji šaukštai sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Išlydytame svieste pakepinkite smulkintą česnaką. Suberkite labai smulkiai sukapotas prieskonines žoleles ir kukurūzus, pakepinkite minutę.
Receptas. Svogūninė duona
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (grūsti) 1 arbatinis šaukštelis kalendrų 4 vienetai svogūnų 500 gramų ruginių miltų 250 gramų kvietinių miltų (su sėlenomis) 550 mililitrų vandens 4 arbatiniai šaukšteliai druskos šiek tiek aliejaus 50 gramų mielių (šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Stiklinėje šilto vandens ištirpinti cukrų ir mieles, palaikyti 10 min.
Receptas. Pomidorų salotos
INGREDIENTAI: 0.5 stiklinės alyvuogių 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų (sėklos) šiek tiek paprikų (malta) 1 kilogramas pomidorų pastos 200 gramų salotų (ar kalendros lapai) 1/4 vieneto svogūnų 1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus 2 valgomieji šaukštai acto (vyno) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinkite pomidorus, svogūną, česnaką, suplėšykite salotas ar kalendros lapus.
Receptas. Kiaulienos vyniotinis su grybais ir slyvomis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kalendrų 1 vienetas obuolių 50 gramų slyvų (džiovintos) 1 vienetas kiaušinių 1 kilogramas kiaulės išpjovos šiek tiek druskos 100 gramų grybų PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos išpjovą įpjauti išilgai. Iš vidurio išimti dalį mėsos, ištrinti pipirais, kalendra ir palaikyti šaldytuve 1 val. Išpjautą mėsos dalį sumalti. Obuolį ir slyvas supjaustyti, sudėti į maltą mėsą kartu su kiaušiniu.
Receptas. Lino šašlykai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis kalendrų šiek tiek laurų lapų 2 kilogramai kiaulės prandinės 0.5 stiklinės baltojo vyno (sausas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabaliukais. Užpilti vyno, berti prieskonius, rankomis išminkyti ir palaikyti per nakt. Kepti grilyje. Skanaus.
Receptas. Vištienos, ryžių, avokado ir mango salotos
INGREDIENTAI: 1 vienetas avokadų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 saujos kalendrų (kapota) 1 vienetas mangų 1 stiklinė ryžių 3 vienetai vištiena (krūtinėlės, virtos) 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus 3 stiklinės vandens šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sulčių (laimo, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Išviriau ryžius 3 stiklinėse pasūdyto vandens Virtas vištienos krūtinėles susmulkinau kubeliais, pabarsčiau druska bei pipirais ir pakepina...
Receptas. Užkandis „Kalėdinės eglutės“
INGREDIENTAI: 1.5 vieneto avokadų 5 česnakų 1/5 stiklinės kalendrų (smulkinta) 1 vienetas paprikų (raudonoji) 2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos 0.5 stiklinės grietinės (neriebi) 4 vienetai picos papločių (arba pitos) 60 mililitrų sulčių (laimo, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai šiai užkandėliai dar reikės sūrių lazdelių.
Receptas. Kepti suktinukai su "Spring rolls" su daržovėmis ir stikliniais makaronais
INGREDIENTAI: 20 lapų tešlos 2 vienetai morkų 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas paprikų (saldi) 50 gramų makaronų (ryžių, stikliniai, ploni) 2 valgomieji šaukštai aliejaus 2 valgomieji šaukštai padažo (tailandietiškas žuvų) Skrudinimui: 2 litrai aliejaus Padažui: šiek tiek jogurto (natūralus) 2 vienetai pipirai (čili) 2 skiltelės česnakų 1 pundelis kalendrų (šviežios) 3 vienetai svogūnų laiškų 1 valgomasis šaukštas...
Receptas. Kesadilijos su krabų lazdelėmis
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 valgomasis šaukštas kalendrų (šviežia, smulkinta) 0.5 vieneto svogūnų 1/4 stiklinės majonezo 0.5 arbatinio šaukštelio druskos 1/4 stiklinės aliejaus (augalinis) 500 gramų krabų lazdelių 1/3 stiklinės sviesto (nesūdytas) 1 vienetas čili pipirų 12 vienetų tortilijos 6 valgomieji šaukštai salsa padažo 1.5 stiklinės sūris (aštrus (pvz. Čederio), tarkuotas) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Salsa iš mango
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek kalendrų 1 vienetas kukurūzų (konservuoti indeliuose) 6 vienetai mangų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus 1 arbatinis šaukštelis adžikos PARUOŠIMO BŪDAS: Šios salotos labai tinka prie žuvies arba vištienos, keptos ant grilio. Mango supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su kukurūzais. Į salotas išspausti česnaką, sudėti smulkintą kalendrą, adžiką, prieskonius, aliejų ir išmaišyti.
Receptas. Keptos vištos kojelės
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas kalendrų 1 kilogramas vištiena (kulšelės, sparneliai ir pan.) 1 arbatinis šaukštelis druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos dalis įtriname druska ir pipirais. Sudedame kalendrą, supilame aliejų ir išmaišome. Palaikome šaldytuve apie 2 valandas ir kepame grilyje, ant įkaitusių žarijų.
Receptas. Pikantiškas kiaulienos šašlykas
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis bazilikų (smulkintas) 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono 0.5 vieneto citrinų 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų (maltas) šiek tiek juodųjų pipirų 1 arbatinis šaukštelis kalendrų (malta) 1.5 arbatinio šaukštelio kmynų (malti) 1 vienetas laurų lapų (lapas, smulkintas) šiek tiek muskato (maltas) 800 gramų kiaulės prandinės 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek druskos šiek tiek čili pipir...
Receptas. Marinuoti šašlykai
INGREDIENTAI: 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis, marinatui) 4 česnakų (marinatui) šiek tiek imbierų (2 cm gabaliukas, marinatui) 1 valgomasis šaukštas kalendrų (marinatui) 3 vienetai kriaušių 1 kilogramas jautienos 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (marinatui) 2 valgomieji šaukštai sojos padažo (marinatui) 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų (milteliai, marinatui) 1 valgomasis šaukštas ciberžolės (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: J...
Receptas. Pikantiška melionų sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 vienetas citrinų 0.5 saujos kalendrų 1 vienetas melionų 250 mililitrų pieno (kokosų) 300 mililitrų jogurto (natūralus) šiek tiek druskos 2 vienetai čili pipirų 0.5 saujos mėtų PARUOŠIMO BŪDAS: Melioną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome smulkiais gabaliukais. Meliono gabaliukus sumaišome su kokosų pienu bei jogurtu. Mėtą, kalendrą ir čili pipirus smulkiai sukapojame.
Receptas. Salotos su kalendra
INGREDIENTAI: 300 gramų agurkų (marinuoti) 1 sauja kalendrų (šviežia) 200 gramų pupelių (raudonosios, konservuotos) 200 gramų džiūvesėlių šiek tiek majonezo PARUOŠIMO BŪDAS: Agurkėlius ir kalendrą smulkiai supjaustyti. Sumaišyti su pupelėmis ir majonezu. Prieš valgį salotas apibarstyti džiovintos duonos kubeliais.
Receptas. Sterkinė nototenija ant grotelių
Labai skanu šalta.
INGREDIENTAI: 1 vienetas sterkinės nototenijos 2 žiupsneliai ciberžolės 2 žiupsneliai kalendrų 2 žiupsneliai druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 1 PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvį barstau druska, prieskoniais ir marinuoju apie 5 valandas. Kepu ant laužo. Labai skanu pravėsusi.
Receptas. Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus (rudas) 3 česnakų (smulkiai kapoti) šiek tiek juodųjų pipirų 0.5 vieneto kalendrų (ryšulėlis (garnyrui)) 2 vienetai pomidorų pastos (be sėklų, (garnyrui)) 2 vienetai svogūnų (pjaustyti) 2 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus 330 mililitrų alaus (arba porteris) 400 gramų konservuotų pupelių (raudonos, nusunktos, (garnyrui)) 1 kilogramas kiaulės nugarinės (supjaustyta gabaliukais) šiek tiek druskos ...
Receptas. Sluoksniuoti sumuštiniai su morkų-avokadų putėsiais ir ZIGMO silke
Tai gardus ir originalus užkandis, kuriam abejingų nelieka! Skanaus!
INGREDIENTAI: 0.5 kilogramo duonos 250 gramų zigmo bismarck silkių filė marinate su svogūnais ir krapais 3 vienetai morkų 2 vienetai avokadų 1 vienetas citrinų 70 gramų saulėgrąžų 50 mililitrų alyvuogių aliejaus 40 gramų filadelfijos kreminio sūrio 20 gramų kalendrų 3 skiltelės česnakų 1 valgomasis šaukštas grietinės šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Papuo...
Receptas. Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
Vištienos burito salotos be galo skanios ir sočios, apsilaižysite pirštelius, pažadu! Nors salotoms skirtų ingredientų sąrašas gali pasirodyti ilgas, bet visi ingredientai gana paprasti. Gaminimo procesas taip pat nesudėtingas, daug paprastesnis ir greitesnis negu atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šias salotas galite kuo puikiausiai susukti į tortiliją ir gausite buritą! Tačiau burito salotos yra paprastesnis variantas.
Receptas. Graikiški svogūnai
INGREDIENTAI: 2 vienetai citrinų (išspaustos sultys) šiek tiek čiobrelių 5 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų 0.5 vieneto laurų lapų (lapelis) 1 vienetas salierų (šaknis) 1 kilogramas svogūnų (laiškai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnai supjaustomi 1 cm ilgio gabaliukais, sumaišomi su sutarkuotu salieru, užpilami aliejumi, citrinos sultimis, apibarstomi prieskoniais ir apliejami trupučiu verdančio ...
Receptas. Tailandietiška sriuba
INGREDIENTAI: 4 česnakų šiek tiek kalendrų 0.5 vieneto paprikų 50 gramų pievagrybių 13 vienetų krevečių be kevalo (virtos) 1 litras sultinio (vištienos) 0.5 vieneto čili pipirų šiek tiek citrinžolių 1 arbatinis šaukštelis žaliųjų citrinų (tarkuota) 3 valgomieji šaukštai padažo (žuvies) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti sultinį ir į jį sudėti grybus, citrinžolę, kapotus česnakus, čili, žuvies padažą ir laimo žievelę. Užvirinti.
Receptas. Aviena jogurto marinate
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų (sultys) 7 česnakų (smulkinti) 2 valgomieji šaukštai imbierų (smulkintas) 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas kalendrų 200 gramų jogurto (natūralus) 1 vienetas čili pipirų (pipiras, susmulkintas) 400 gramų avienos 4 saujos mėtų (lapeliai, smulkinti) 1 valgomasis šaukštas kumino PARUOŠIMO BŪDAS: Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite.
Receptas. Keptas įdarytas karpis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų 1 vienetas morkų šiek tiek muskato 1 vienetas petražolių 1 vienetas salierų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių 1 kilogramas karpių 3 vienetai batono (riekės) šiek tiek džiūvesėlių 0.5 stiklinės pieno šiek tiek druskos 100 gramų sviesto 0.5 stiklinės grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Iš karpio vidaus organai ištraukiami pro pakaklę.
Receptas. Tailandietiškos salotos su kiaušiniais
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus (cukranendrių) 4 česnakų 10 gramų kalendrų 2 vienetai svogūnų 12 vienetų kiaušinių 80 mililitrų sojos padažo 500 litrų aliejaus 2 vienetai čili pipirų (pipirai) PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus supjaustyti plonais žiedais. Susmulkinti česnakus. Čili pipirus perpjauti per pusę, išimti sėklas, supjaustyti pusžiedžiais. Į keptuvę arba fritiūrinę supilti aliejų 5 cm aukščio ir įkaitinti.
Receptas. Tom Kha sriuba
Šitai sriubai pagaminti tikrai nereikės skirti labai daug laiko. Ji labai paprasta ir lengvai pagaminama. Na, o specialūs prieskoniai šiai sriubai suteikia išskirtinį skonį- tai patiekalo vinis ir nepakeičiamas produktas. Taip pat neturint marinuotų pievagrybių, galima rinktis šviežius. Jų reiktų septynių ir tektų sriubą ilgiau virti, kad jie visiškai išvirtų.
Receptas. Firminiai Ernesto kepsniai
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų 7 vienetai laurų lapų (lapeliai) šiek tiek petražolių (šviežios, kapotas) 4 valgomieji šaukštai garstyčių 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo kiaulienos šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti storesniais griežiniais.
Receptas. Grilyje kepta lašiša
INGREDIENTAI: 2 česnakų 2 valgomieji šaukštai kalendrų (smulkinta) 1 vienetas paprikų (raudonoji) 6 vienetai lašišų (filė) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 valgomasis šaukštas druskos (košerinė) 125 gramai sviesto šiek tiek baltųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas sulčių (laimo, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Lašišą įtrinti druska bei baltaisiais pipirais ir apšlaksčius alyvuogių aliejumi vartant apkepti ant grotelių arba 180 laipsnių ...
Receptas. Jautienos kepsnys
INGREDIENTAI: 10 gramų čiobrelių (marinatui) šiek tiek juodųjų pipirų (malti, marinatui) 1 valgomasis šaukštas kalendrų (marinatui) 10 gramų rozmarino (marinatui) 2 vienetai svogūnų (marinatui) 800 gramų jautienos šiek tiek druskos (marinatui) 1 vienetas čili pipirų (marinatui) PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinau svogūnus, čili, kalendrą, rozmariną. Visus marinato ingredientus sumaišiau ir sudėjau ant mėsos. Išmaišiau ir dėjau į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Receptas. Kiniškos kopūstų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės kalendrų (kapota) 1 kilogramas kopūstų 1 stiklinė acto (ryžių) šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Kopūstą supjaustyti šiaudeliais. Ryžių actą sumaišyti su kalendra, aliejumi, pasūdyti ir papipirinti. Šiuo užpilu aplieti kopūstus ir pamarinuoti apie 1-3 val. Periodiškai pamaišyti.
Receptas. Saldžių bulvių ir avinžirnių karis
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (saldžiosios) 2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (rudasis) 5 česnakų 1 sauja kalendrų 280 gramų pomidorų pastos (trinti) 2 vienetai svogūnų 1 stiklinė žirnių (nuto (kitaip avinžirniai)) 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 stiklinė grietinės 850 mililitrų sultinio (daržovių) 3 arbatiniai šaukšteliai kario PARUOŠIMO BŪDAS: Nuskustas bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir nusunkti.
Receptas. Padažas su svogūnais ir čili pipirais
INGREDIENTAI: 1 sauja kalendrų (lapeliai (kinza)) 2 vienetai svogūnų (raudonieji) 2 vienetai čili pipirų 2 vienetai žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūnus smulkiai supjaustyti, 15 minučių palaikyti, užpiltus šaltu vandeniu. Iš čili pipirų išimti sėklutes, pipirus smulkiai supjaustyti, susmulkinti kalendros lapelius, iš laimų išspausti sultis. Viską sumaišyti, pridėti nukoštus svogūnus, permaišyti, leisti pastovėti mažiausiai 30 minučių.
Receptas. Saldžiarūgštė vištiena su morkų ir agurkų šiaudeliais
Tai dar vienas mano šedevras, kurio skonis mane pavergė. Ir lengva, ir sotu. Ir saldu, ir rūgštu. Tiesiog tobula vakarienė.
INGREDIENTAI: 500 gramų vištos filė 400 gramų saldžiarūgščio padažo (naudojau su ananasais) 3 vienetai morkų 1 vienetas ilgavaisių agurkų 3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus 2 vienetai svogūnų laiškų 2 skiltelės česnakų 1 saujelė kalendrų 2 žiupsneliai grūsti juodieji pipirai šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Daugia...
Receptas. Užkandis su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE
INGREDIENTAI: 6 gramai česnakų šiek tiek kalendrų (lapai, (patiekiant)) šiek tiek kopūstų (raudonieji, (patiekiant)) 40 gramų svogūnų (pjaustyti griežinėliais) 20 gramų pomidorų padažo ((padažui)) 500 gramų vandens 300 gramų kiaulės nugarinės (supjaustyta 5x5 cm gabaliukai) 15 mililitrų aliejaus 15 mililitrų aliejaus ((padažui)) šiek tiek ridikėlių ((patiekiant)) 1/4 valgomojo šaukšto cinamono (maltas, (padažui)) 20 gramų maltos aitrios...
Receptas. Veršienos šašlykas
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek kalendrų šiek tiek krapų 6 vienetai svogūnų 2 kilogramai veršienos (gabaliukai) 200 mililitrų majonezo šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (šašlykui) PARUOŠIMO BŪDAS: Ant mėsos suberti prieskonius, kalendrą, krapus ir pipirus, supilti majonezą, įpjaustyti česnako ir griežinėliais svogūno. Viską išmaisyti ir marinuoti 6 val. po to susmaigstyti ant iešmų ir kepti ant laužo ar orkaitėje.
Receptas. Meksikietiška makaronų sriuba
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas kalendrų (šviežia, kapota) 1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti savo sultyse, skardinė) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 250 gramų makaronų (smulkūs) šiek tiek druskos 1.5 litro sultinio (vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Konservuotus pomidorus supjaustome kubeliais ir sutriname su susmulkintu svogūnu bei česnaku.
Receptas. Paukštienos šašlykai
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 valgomasis šaukštas kalendrų šiek tiek paprikų (malti) 1 kilogramas vištos filė (arba kalakutienos filė) 3 valgomieji šaukštai sojos padažo šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Paukštienos filė supjaustome kubeliais.