Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrų riešutai ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo paties užaugintas kalendras.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 1 vienetas agurkų
- 4 vienetai ridikėlių
- 50 gramų sūris (Brinza)
- 2 valgomieji šaukštai kedro riešutų
- 2 vienetai kalendrų (šakelė)
- 2 vienetai petražolių (šakelė)
- Užpilui:
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis balzaminis actas
- 1 arbatinis šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- 1 žiupsnelis cukraus
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Daržoves ir žalumynus nuplauti ir susmulkinti.
- Brinzą supjaustyti mažais kubeliais.
- Užpilui aliejų, garstyčias, citrinų sultis, actą, cukrų, pipirus ir druską suplakti.
- Sumaišyti daržoves, sūrį ir užpilą.
REKLAMA