• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai itin gaivios ir vasariškos salotos. Ypač skanios tiesiai iš šaldytuvo prie kepsnio. O kokia vasara be ridikėlių, pomidorų, agurkų ir paprikų. Kedrų riešutai ir grūdėtosios garstyčios priduoda išraiškingą skonį šioms salotoms. Na ir turėjau progos panaudoti savo paties užaugintas kalendras.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 vienetas agurkų
  • 4 vienetai ridikėlių
  • 50 gramų sūris (Brinza)
  • 2 valgomieji šaukštai kedro riešutų
  • 2 vienetai kalendrų (šakelė)
  • 2 vienetai petražolių (šakelė)
  • Užpilui:
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis balzaminis actas
  • 1 arbatinis šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
  • 1 žiupsnelis cukraus

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Porcijų skaičius: 2

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Daržoves ir žalumynus nuplauti ir susmulkinti.
  2. Brinzą supjaustyti mažais kubeliais.
  3. Užpilui aliejų, garstyčias, citrinų sultis, actą, cukrų, pipirus ir druską suplakti.
  4. Sumaišyti daržoves, sūrį ir užpilą.

Autorius: Dorianas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų