Tai dar vienas mano šedevras, kurio skonis mane pavergė. Ir lengva, ir sotu. Ir saldu, ir rūgštu. Tiesiog tobula vakarienė.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų vištos filė
- 400 gramų saldžiarūgščio padažo (naudojau su ananasais)
- 3 vienetai morkų
- 1 vienetas ilgavaisių agurkų
- 3 valgomieji šaukštai rapsų aliejaus
- 2 vienetai svogūnų laiškų
- 2 skiltelės česnakų
- 1 saujelė kalendrų
- 2 žiupsneliai grūsti juodieji pipirai
- šiek tiek druskos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištieną supjaustyti plonomis juostelėmis, morkas ir agurką - plonais šiaudeliais, susmulkinti česnaką. Galite smulkinti daržovių pjaustykle - bus greičiau.
- Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti mėsą ir apkepti. Tuomet į puodą supilti saldžiarūgštį padažą ir ten suberti iškeptą mėsą.
- Keptuvėje pakepti morkas ir agurkus, pagardinti susmulkintu česnaku ir grūstais juodaisiais pipirais bei druska. Kepti tik tiek, kad per daug nesuminkštėtų - jie turi išlikti traškūs.
- Kai morkos ir agurkai apkeps, juos suberti į puodą su padažu ir mėsa. Tuomet užvirti puodą ir įberti susmulkintos kalendros ir svogūnų laiškų. Apie 10-15min. pavirti. Per tą laiką galima išsivirti ryžius.
- Patiekti kartu su ryžiais. Papuošti kalendros lapeliu.
REKLAMA