Papildomai šiai užkandėliai dar reikės sūrių lazdelių. Sutrinkite nuluptus avokadus ir sumaišykite su susmulkintu svogūnu, kalendra, laimo sultimis, alyvuogių aliejumi bei šiek tiek druskos. Gautą masę gerai pertrinkite ir sumaišykite su grietine, petražolėmis bei išspaustomis česnako skiltelėmis. Supjaustykite kiekvieną pitą arba picos paplotį į maždaug 8 skilteles ir užverkite kiekvieną skiltelę ant pusės sūrios lazdelės. Ant kiekvienos skiltelės užtepkite pasigaminto padažo ir papuoškite smulkinta raudonąja paprika. Prieš patiekiant palikite šaldytuve apie 8 val. Patiekite šaltas. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
1.5 vieneto avokadų
5 česnakų
1/5 stiklinės kalendrų (smulkinta)
1 vienetas paprikų (raudonoji)
2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkintos)
1 vienetas svogūnų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
0.5 stiklinės grietinės (neriebi)
4 vienetai picos papločių (arba pitos)
60 mililitrų sulčių (laimo, šviežios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai šiai užkandėliai dar reikės sūrių lazdelių. Sutrinkite nuluptus avokadus ir sumaišykite su susmulkintu svogūnu, kalendra, laimo sultimis, alyvuogių aliejumi bei šiek tiek druskos. Gautą masę gerai pertrinkite ir sumaišykite su grietine, petražolėmis bei išspaustomis česnako skiltelėmis. Supjaustykite kiekvieną pitą arba picos paplotį į maždaug 8 skilteles ir užverkite kiekvieną skiltelę ant pusės sūrios lazdelės. Ant kiekvienos skiltelės užtepkite pasigaminto padažo ir papuoškite smulkinta raudonąja paprika. Prieš patiekiant palikite šaldytuve apie 8 val. Patiekite šaltas. Skanaus.