INGREDIENTAI:
- 1 vienetas česnakų (skiltelė, smulkinta)
- 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/3 arbatinio šaukštelio kalendrų (smulkinta)
- šiek tiek kardamono (maltas)
- šiek tiek muskato (maltas)
- 3 kilogramai kiaulienos
- 1 valgomasis šaukštas degtinės
- 100 gramų druskos
- 0.5 arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Supjaustykite mėsą kubeliais (~3x3x3) ir pasūdykite (3 kilogramams 100 gramų druskos). Indą, kuriame sudėta mėsa uždenkite ir laikykite savaitę 6 laipsnių temperatūroje. Po to nupilkite susidariusį skystį ir kuo stambiau sumalkite mėsą. Į gautą faršą sudėkite prieskonius, labai smulkiai pjaustytą česnaką, degtinę, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve 1 parą. Po to sukimškite mėsą į plonas žarnas, kad jose nebūtų oro. Dešras pakabinkite ant karties ir laikykite 14 dienų vėsioje patalpoje, po to galite jas pernešti į šiltesnę, apie 20 laipsnių patalpą ir dar laikykite savaitę. Dešras galite valgyti žalias arba virtas. Į mėsos faršą galite įdėti šiek tiek salietros, jei norite, kad jos būtų gražios raudonos spalvos.
REKLAMA