burokėliai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „burokėliai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „burokėliai“.
Sveikesnė burokėlių mišrainės versija: išsisaugokite šventėms
Ieškote įdėjų kalėdiniam stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ siūlo išbandyti šį burokėlių mišrainės receptą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip lengvai pasigaminti patiekalą, kuris puikiai tiks ir artėjančioms šventėms.
Padėkite tai į dėžės dugną ir burokėliai nesuges: gailėsitės nežinoję anksčiau
Burokėliai – vienos iš daržovių, kurios tinkamai laikomos gali džiuginti savo kokybe ir skoniu ilgą laiką. Norint, kad jie neišdžiūtų ir neprarastų maistinių savybių, svarbu žinoti, kokios sąlygos geriausiai tinka jų saugojimui.
Jei sudarysite tinkamas sąlygas, burokėliai ilgai išsilaikys.
Ragina burokėlius sėti jau dabar: paaiškino, kodėl
Ne visi daržininkai sėja burokėlius prieš žiemą, tačiau ši praktika leidžia gauti ankstyvą derlių. Kokie jos privalumai, kokia gali būti rizika, kaip ir kada sėti burokėlius prieš žiemą.
Kaip ir svogūnus, česnakus ir morkas, burokėlius galima sėti prieš žiemą. Šis metodas tarp daržininkų mažiau paplitęs, tačiau tinkamai jį taikant derlių galima gauti 2-3 savaitėmis anksčiau nei sėjant burokėlius pavasarį.
Ši burokėlių ir cukinijos mišrainė puikiai tiks žiemai: rekomenduoja išbandyti
„Koks puikus receptas paįvairinti marinuotus burokėlius. Manau, ne viena šeimininkė apsidžiaugs sunaudojus cukinijas, dėl kurių daugelis suka galvą, ką daryti”, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Burokėlių ir cukinijų mišrainei reikės: 3 kg virtų burokėlių; 2 kg cukinijų; 1 kg svogūnų; 200 ml aliejaus; 200-250 g cukraus; 200 ml acto; 2 v.š. su kaupu druskos; 2 didelės česnako galvutės; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 čili pipiro.
Patręškite burokėlius šiuo mišiniu: augs kaip išprotėję
Burokėliai yra nepakeičiamas įvairių patiekalų ingredientas, todėl mūsų šalyje juos augina beveik visi. Jo vaisiuose yra vitamino C, vario, vitamino A ir fosforo. Todėl jis naudingas virškinimui ir imunitetui.
Kad jūsų sklype užaugtų dideli ir saldūs burokėliai, turite žinoti keletą šios kultūros priežiūros paslapčių. Burokėliai mėgsta neužsikrėtusią derlingą dirvą, todėl prieš sodindami būtinai į žemę įberkite pelenų.
Gegužės mėnesio darbai sode ir darže: nepamirškite nė vieno
Gegužė – tikras pavasario mėnuo. Sodininkams ir daržininkams jau pats darbymetis. Žemė ir oras pakankamai įšilę ir dauguma augalų gali būti sėjami ar sodinami tiesiai į dirvą.
Taip pat netrūksta ir kitų darbų: laikas tręšti, genėti, ravėti piktžoles, persodinti kambarinius augalus ir t.t. Tad peržvelkime, ką mums pataria gegužės mėnesio sėjos ir sodinimo kalendorius.
Gegužės mėnuo dažniausiai jau tinkamas visoms daržovėms sėti bei sodinti.
Ragina grikius ruošti šiuo būdu: bus daug sveikesni
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Šios šiltos grikių ir burokėlių salotos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų.
Kiaušiniai lupsis be jokio vargo: štai, ką reikia padaryti
Jau susidėliojus kiaušinių patiekalų kupiną velykinį meniu, ne mažiau svarbus klausimas – kaip gi nulupti virtus kiaušinius, kad baltymas liktų kuo lygesnis? Tokius bus ne tik maloniau valgyti, bet lygiai nuluptas lukštas pagerins ir įdarytų ar marinuotų kiaušinių išvaizdą.
Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, tam reikia prisiminti ne tik kelias naudingas gudrybes namuose, bet ir tinkamai pasirinkti kiaušinius.
Ši mišrainė – Velykų karalienė: receptą verta išbandyti
„Artėja Velykos ir ta proga noriu parašyti apie vieną mišrainę, be kurios šventinio stalo neįsivaizduoju“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.
Jums reikės:
virtų arba keptų burokėlių,
virtų morkų,
virtų pupelių,
marinuotų agurkų (galite naudoti raugintus agurkus),
truputis svogūno laiškų ir petražolių,
druskos, pipirų,
majonezo.
Burokėlius suvyniotus į foliją geriausia išsikepti kartu su jau kepamu kepsniu šventiniam stalui.
Gydytojas 1 daržovę vadina namine „Viagra“: rezultatas stebina
Jei norite padidinti savo lytinį potraukį, gydytojas Michaelas Mosley pataria eiti ne į vaistinę, o į maisto prekių parduotuvę.
Pasak gydytojo Michaelo Mosley, jei jums reikia papildomos pagalbos tinkamai nusiteikti seksui, „Viagra“ nėra vienintelė išeitis. Sveikatos guru paaiškino, kad tam gali užtekti vienos kuklios daržovės.
M.Mosley pasidalijo, kad burokėliai organizmą veikia panašiai kaip garsusis „meilės narkotikas“, rašo express.co.uk.
REKLAMA
REKLAMA
Išklojo tiesą apie šaltibarščių sudėtį: 1 produkto galėtų nelikti
Šaltibarščiai – daugelio lietuvių pamėgtas šiltojo metų laiko patiekalas, vasarą ant stalo atsirandantis vis dažniau. Biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto docentė, dietistė Sandrija Čapkauskienė išnagrinėjo šio patiekalo sudėtį ir patarė, kokio ingrediento į šaltibarščius geriau nedėti.
Šaltibarščių pagrindas – kefyras, burokėliai, agurkai ir žalumynai, turintys daug organizmui naudingų savybių.
Pasiruoškite burokėlių sezonui: patarė, kaip pagerinti derlių
TV3 laidoje „Svajonių sodai“ – parduotuvių tinklo „Žalia stotelė“ specialistės Liucijos Kunigiškytės patarimai, kaip užsiauginti gerą burokėlių derlių. Ji pažymi, kad norint išgauti geriausias burokėlių savybes labai svarbus sėjos laikas.
„Ankstyvas veisles mes visada auginame ankstyvam vartojimui – šaltibarščiams, grilinimo sezonui. Vidutinio vėlyvumo ir vėlyvas veisles mes auginame laikymui.
Šis kiaušinių dažymo būdas sužavėjo tūkstančius: išbandykite
Jeigu namuose neturite margučiams skirtų dažyti dažų, nenusiminkite, nes išsisukti iš padėties padės namuose esantys produktai. Tam puikiai tiks šaldytos uogos, arbata. Tačiau, jeigu kiaušinių dažymui gadinti uogas gaila, galite kiaušinius nudažyti ir burokėliais.
Kaip galima kiaušinius išmarginti burokėliais, pasidalino socialiniuose tinkluose aktyvi Eglė Bložienė. Moteris kone kiekvieną dieną juose dalinasi įvairiausiomis gudrybėmis, kaip per šventes galite nustebinti savo šeimą.
Prieš seksą suvalgykite šių produktų: rezultatas maloniai nustebins
Erekcijos problemos gali rimtai pakenkti jūsų seksualiniam gyvenimui. Neretai problemai spręsti vyrai imasi vartoti medikamentus, tačiau pasirodo, padėti gali ir tam tikri produktai. Mokslininkai teigia, kad naująja „Viagra“ vyrams gali būti burokėliai.
Teigiama, kad natūralių savybių, kurios veikia panašiai kaip „Viagra“, yra ir violetinės, raudonos spalvos daržovėse.
Šią Ingridos mišrainę gaminsite ne kartą: tiks ir prie kitų patiekalų, ir su duonos riekele
„Ir vėl burokėlis. Tikrai niekad ne esu tiek daug gaminusi su juo. Matyt mane apsėdo kažkokia burokėlių karštinė. Bet gal tai nėra visai blogai? Burokėliai užsikariavo garbingą vietą mano virtuvėje ir nenori jos niekam užleisti. Šiai mišrainei ruošti galite rinktis virtus arba keptus burokėlius. Aš vėl išsikepiau. Nes keptas burokėlis tikrai savyje turi daug daugiau sodraus skonio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Atrado superinę burokėlių mišrainę: tiks net ir Kalėdų stalui
„Ir vėl burokėlis. Tikrai niekad ne esu tiek daug gaminusi su juo. Matyt mane apsėdo kažkokia burokėlių karštinė. Bet gal tai nėra visai blogai? Burokėliai užsikariavo garbingą vietą mano virtuvėje ir nenori jos niekam užleisti. Šiai mišrainei ruošti galite rinktis virtus arba keptus burokėlius. Aš vėl išsikepiau. Nes keptas burokėlis tikrai savyje turi daug daugiau sodraus skonio“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Atrado kitokią burokėlių mišrainę: tinka prie visko
Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus?
Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Ši burokėlių ir cukinijos mišrainė puikiai tiks žiemai: rekomenduoja išbandyti
„Koks puikus receptas paįvairinti marinuotus burokėlius. Manau, ne viena šeimininkė apsidžiaugs sunaudojus cukinijas, dėl kurių daugelis suka galvą, ką daryti”, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Burokėlių ir cukinijų mišrainei reikės: 3 kg virtų burokėlių; 2 kg cukinijų; 1 kg svogūnų; 200 ml aliejaus; 200-250 g cukraus; 200 ml acto; 2 v.š. su kaupu druskos; 2 didelės česnako galvutės; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 čili pipiro.
Receptas. "Žiemos uoga"
INGREDIENTAI: 1 vienetas silkių 1 vienetas burokėlių (virtų) 1 vienetas bulvių (virtų) šiek tiek petražolių Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Buroką sutarkuokite. Į vidų dėkite po nedidelį gabaliuką silkės ir supjaustytos bulvės. Suformokite rutuliukus. Papuoškite petražolėmis.
Receptas. Silkė pataluose
INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių 4 vienetai bulvių 200 gramų sūris (fermentinis) 2 vienetai silkių 200 gramų burokėlių (virti) šiek tiek svogūnų laiškų 250 gramų majonezo Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išverdame. Bulves supjaustome kubeliais ir dedame į pasirinkto indo apačią, aptepame majonezu. Svogūnų laiškus susmulkiname ir dedame antrą sluoksnį.
Receptas. Raudonosios salotos su fetos sūriu ir baziliku
INGREDIENTAI: 1 vienetas rūgštynių (šviežios, raudonosios, gūželės) 1 vienetas salotų (šviežios, Rocket, gūželės) 1 vienetas svogūnų (raudoni, pjaustyti griežinėliais) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų feta sūrio 100 gramų burokėlių (virti, pjaustyti plonomis skiltelėmis) 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Ingredientai nurodyti 4 asmenims.
Receptas. Burokėlių karpačio su feta ir riešutais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai sumalti) šiek tiek alyvuogių aliejaus šiek tiek acto (balzamiko) 100 gramų feta sūrio 1 vienetas burokėlių (virti) 1 sauja riešutų (kedro) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Apibarstykite burokėlius pipirais, šlakeliu acto ir aliejumi. Apiberkite smulkintu feta sūriu ir sausoje keptuvėje pakepintais kedrų riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent 20 minučių.
Receptas. Švediškos silkių salotos
INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų (marinuoti) 2 vienetai bulvių (virtos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 2 kiaušinių (virti) 4 vienetai silkių (filė marinuotos) šiek tiek druskos 180 mililitrų grietinės 1 vienetas burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Marinuotą silkių filė supjaustyti gabaliukais. Burokėlį, bulves, svogūną ir agurkus supjaustyti kubeliais, permaišyti, sudėti silkę, dar kartą permaišyti.
Receptas. Ukrainietiški barščiai su kiauliena
INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų kopūstų (rauginti) šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulienos šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus šiek tiek grietinės 2 vienetai burokėlių šiek tiek žalumynų 100 gramų pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsa dedama į puodą, užpilama vandeniu, įberiama druskos, pipirų, sudedami lauro lapeliai ir verdama apie 1 valandą.
Receptas. Pyragėliai su burokėliais ir ožkos sūriu
INGREDIENTAI: šiek tiek čiobrelių 1 vienetas kiaušinių (trynys patepimui) 2 vienetai burokėlių (nedideli) 500 gramų tešlos (sluoksniuota mielinė) 200 gramų sūris (ožkos ar pan.) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius susukti į folgą ir iškepti orkaitėje. Supjaustyti burokėlius plonais skrituliais. Tešloje išspausti skritulius stiklinės pagalba. Į tešlos skritulio vidurį padėti po burokėlio žiedą, ant viršaus sūrio gabalą, apibarstyti čiobreliu.
Receptas. Burokėlių ir skrandukų sriuba
INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 100 gramų kopūstų 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 litrai vandens šiek tiek druskos 2 vienetai sultinio (kubeliai) 2 vienetai burokėlių 1 vienetas čili pipirų 300 gramų vištienos skrandukų PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį vandenį sudėkite sultinį, bulves ir skrandukus. Pavirę 20 min., sudėkite tarkuotą morką, burokėlius, smulkintą svogūną, čili bei kopūstą.
Receptas. Marinuoti burokėliai su obuolių sultimis
INGREDIENTAI: šiek tiek burokėlių 1 litras sulčių ((obuolių)) 1 valgomasis šaukštas druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite burokėlius ir juos sutarkuokite arba supjaustykite šiaudeliais. Susmulkintus burokėlius užpilkite sūdytomis obuolių sultimis, kaitinkite kol užvirs, pavirkite kelias minutes ir išpilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite.
Receptas. Tikras dietinis karštas kučių patiekalas
INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų 1 vienetas silkių (sūdyta) 1 valgomasis šaukštas acto 1 stiklinė baravykų (džiovinti) 100 gramų aliejaus 1 kilogramas burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Džiovintus grybus paverdame ir susmulkiname, burokėlius supjaustome vienodo dydžio kubeliais, silkės filė taip pat supjaustome kubeliais, svogūną supjaustome ir apkepiname aliejuje ir viską sudedame ant burokėlių, gerai išmaišome, užpilame aliejaus, truputį acto ir troškiname, ...
Receptas. Šaltibarščiai su obuolių sultimis
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų ((jeigu ilgavaisis 1 arba 2 maži)) 2 burokėlių ((kumščio dydžio, virti) ) 1.5 pakelio kefyro ((kuo riebesnis)) 3 vienetai kiaušinių 0.5 litro obuolių sulčių šiek tiek krapų šiek tiek svogūnų laiškų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėliai sutarkuojami burokine tarka, agurkas supjaustomas šiaudeliais, kiaušinis, svogūno laiškai ir krapai supjaustomi kuo smulkiau.
Receptas. Rasalynė
INGREDIENTAI: 100 gramų bulvių 20 gramų svogūnų 90 gramų silkių 1 gramas acto 150 mililitrų vandens 50 gramų burokėlių (rauginti) PARUOŠIMO BŪDAS: Receptas vienai porcijai. Silkei išimami viduriai, suvyniojama į popierių ir kepama orkaitėje. Po to išimami kaulai, minkštimas susmulkinamas. Rauginti burokėliai, silkės minkštimas užpilama burokėlių rasalu, praskiedžiama atšaldytu virintu vandeniu, pridedama druskos, pipirų ir acto.
Receptas. Vištienos ir lapkočių sriuba
INGREDIENTAI: 6 gabalai vištiena ( filė) 10 vienetų burokėlių (lapai) 2 vienetai sultinio (vištienos (kubeliais)) 1 žiupsnelis citrinos rūgšties šiek tiek grietinės Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Į 2 l verdančio vandens sudėti supjaustytos vištienos filė gabaliukus ir pavirti apie 10-15 min. Tada sudėti susmulkintus burokėlių lapus ir sultinio kubelius, Virti dar apie 10 min. Baigiant virti, įberti citrinos rūgšties.
Receptas. Sumuštiniai su varške ir burokėliais
INGREDIENTAI: 1 vienetas obuolių šiek tiek acto (balzaminis) 200 gramų varškės šiek tiek druskos 2 vienetai burokėlių (virti) šiek tiek baltųjų pipirų (malti) šiek tiek žalumynų 1 vienetas duonos (Baguette) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius sutarkuoti ir sumaišyti su varške, susmulkintu nuluptu obuoliu, balzaminiu actu, druska bei pipirais. Gauta mase užtepti duonos riekeles. Apibarstyti smulkintais žalumynais. Patiekti kaip užkandį.
Receptas. Tiršta burokelių sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas acto šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 4 valgomieji šaukštai grietinės 1 litras sultinio 1 kilogramas burokėlių (virti) šiek tiek žalumynų PARUOŠIMO BŪDAS: Nuluptus ir sutarkuotus burokėlius užpilkite 5-6 šaukštais vandens arba sultinio, įdėkite 1 šaukštą sviesto ir kelias minutes patroškinkite.
Receptas. Močiutės barščiai
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 100 gramų jautienos 100 gramų konservuotų pupelių 2 vienetai burokėlių (virti) 50 gramų grybų (džiovinti (arba grybų sultinys)) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną susmulkinti pailgomis juostelėmis ir apkepti kartu su svogūnu ir morkyte aliejuje. Burokėlius sutarkuoti ir sudėti į puodą, užpilti jautienos sultiniu. Sudėti jautieną, virtas pupeles ir grybus. Įdėti du lauro lapelius ir saujelę rutulinių pipirū.
Receptas. Burokėlių ir brokolių salotos
INGREDIENTAI: 50 gramų svogūnų (laiškai) 1 vienetas marinuotų agurkų šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai aliejaus 400 gramų burokėlių 400 gramų brokolių PARUOŠIMO BŪDAS: Padažui papildomai reikės: šaukštas aliejaus, šaukštelis acto, truputį druskos, cukraus. Virti burokėliai ir brokoliai supjaustomi kvadratėliais, o agurkas griežinėliais. Viskas sumaišoma, užberiama supjaustytų svogūnų laiškų, pagardinama, užpilama aliejumi ir padažu.
Receptas. Burokėlių salotos su medaus padažu
INGREDIENTAI: šiek tiek anyžių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2.5 valgomojo šaukšto medaus 1 valgomasis šaukštas garstyčių šiek tiek druskos 1 stiklinė aliejaus 4 vienetai burokėlių (virti) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius supjaustyti šiaudeliais. Citrinos sultis sumaišyti su medumi, garstyčiomis, pasūdyti, įberti pipirų, supilti aliejų, išmaišyti ir palaikyti šaltai šaldytuve. Burokėlius sumaišyti žiupsneliu anyžiaus ir marinatu.
Receptas. Burokėlių salotos su kukurūzais
INGREDIENTAI: 3 vienetai agurkų (marinuoti) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 250 gramų kukurūzų (konservuoti) 1 vienetas svogūnų šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (saulėgrąžų) 5 vienetai burokėlių (virti, nedideli) PARUOŠIMO BŪDAS: Sutarkuokite burokėlius ir agurkus. Svogūną smulkiai sukapokite. Burokėlius sumaišykite su agurkais, svogūnais, kukurūzais, prieskoniais ir aliejumi. Skanu tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar žuvies.
Receptas. Daržovių sriuba
INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas laurų lapų (lapeliai) 2 vienetai morkų 500 gramų jautienos (šonkauliai) 2 litrai vandens šiek tiek druskos 100 gramų burokėlių (marinuoti) šiek tiek žalumynų (džiovinti) PARUOŠIMO BŪDAS: Porcijomis supjaustyti šonkauliukus ir 20-30 min kepti 200 C orkaitėje.
Receptas. Burokėlių mišrainė žiemai
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 2 kilogramai pomidorų pastos (žali) 2 kilogramai svogūnų 2 valgomieji šaukštai druskos 200 gramų aliejaus 2 kilogramai burokėlių (švieži) PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius nuskusti ir sutarkuoti, svogūnus supjaustyti šiaudeliais, pomidorus -nedidelėm skiltelėm, viską sudėti ir troškinti 40min. Pradžioj atrodys daug masės, bet troškinant sukris, atsiras skysčio.
Receptas. Burokėlių karpačio su krienų antpilo salotomis bei smulkintomis saulėgrąžomis
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas krienų 1 arbatinis šaukštelis medaus (skystas) 1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų (gliaudytos) 1 sauja špinatų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 1 vienetas burokėlių (nedideli) PARUOŠIMO BŪDAS: Dubenyje sumaišome krienus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis, į šį antpilą įmaišome ir špinatus. Saulėgrąžas virtuviniu kombainu arba peiliu smulkiai sukapojame.
Receptas. Įdaryti kiaušiniai
INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių 1 vienetas burokėlių (virti) 2 vienetai silkių 0.5 vieneto citrinų sultys 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas ikrų (raudonieji) šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite kiaušinius, užpilkite šaltu vandeniu, nulupkite, supjaustykite per pusę. Išimkite trynius į atskirą dubenėlį ir gerai sumaišykite šakute.
Receptas. Burokėlių ir pupelių mišrainė
INGREDIENTAI: 100 gramų pupelių šiek tiek saulėgrąžų (lukštentos) šiek tiek aliejaus 2 vienetai burokėlių (marinuoti) šiek tiek sezamo sėklų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš vakaro užmerktas pupeles išvirti. Sezamo sėklas ir saulėgrąžas pakepinti. Krėsti tarkuotus marinuotus burokėlius ir gardinti aliejumi bei viską gerai išmaišyti.
Receptas. Barščiai su baravykais
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapai) 1 vienetas svogūnų 5 vienetai baravykų (džiovinti) 2 litrai vandens šiek tiek druskos 2 vienetai burokėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Baravykai gerai nuplaunami ir išverdami. Juos išgriebus, į tą patį sultinį sukrečiami atskirai išvirti ir stambiai sutarkuoti burokėliai. Kiek pavirus, sudedami plonai supjaustyti baravykai, svogūnas, įmetama lauro lapelių, pipirų, pasūdoma.
Receptas. Salotos su burokėliais ir cikorijomis
INGREDIENTAI: 150 gramų kukurūzų (konservuoti) 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 vienetas svogūnų (raudonieji) 3 vienetai cikorijos 100 mililitrų majonezo 250 gramų burokėlių (marinuoti) 1 arbatinis šaukštelis prieskonių (salotų) PARUOŠIMO BŪDAS: Kukurūzus nupilkite, burokėlius (jei jie nesmulkinti) supjaustykite riekelėmis arba sutarkuokite. Cikorijos lapus atskirkite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais.
Receptas. Balinti baršteliai su grybais
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus šiek tiek krapų 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 vienetas kiaušinių 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 2 vienetai baravykų (ar kiti, džiovinti) šiek tiek druskos šiek tiek citrinos rūgšties 1 valgomasis šaukštas grietinės 6 stiklinės sultinio (mėsos) 500 gramų burokėlių (jaunų, su lapais) PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalyti, supjaustyti burokėliai ir lauro lapeliai sudedami į sultinį, užvirinama ir palaikoma 1...
Receptas. Trinta burokėlių sriuba
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų 1 vienetas svogūnų šiek tiek baravykų (džiovinti) šiek tiek sviesto šiek tiek grietinės šiek tiek sultinio (daržovių) 1 vienetas burokėlių šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkinti salierą, morką, burokėlį ir supjaustyti svogūną. Daržoves patroškinti svieste ir užpilti verdančio vandens.
Receptas. Taratuta - šalta užkanda
INGREDIENTAI: 50 gramų agurkų (sūdyti) 10 gramų krienų 20 gramų svogūnų 10 gramų aliejaus 150 gramų burokėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir išvirti. Nuoviro neišpilti. Į indą sudėti burokėlius, griežinėliais supjaustytus agurkus, svogūnus, susmulkintus krienus, supilti aliejų. Užpilti burokėlių nuoviru per pusę atskiestu skysčiu nuo sūdytų agurkų (iš viso apie 300 ml), gerai permaišyti ir pastatyti šaltoj vietoj 24 valandoms.
Receptas. Burokėlių "kremas"
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 arbatiniai šaukšteliai krienų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek juodos duonos 2 arbatiniai šaukšteliai acto (vyno) šiek tiek druskos 2 vienetai burokėlių (virti) 250 gramų rikotos PARUOŠIMO BŪDAS: Blenderyje sumalti burokėlius, krienus, sūrį su druska, pipirais ir actu. Duoną supjaustyti kubeliais. Česnakus išspausti ir sumaišyti su aliejumi.
Receptas. Burokėlių salotos su serbentais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 2 saujos graikinių riešutų 2 valgomieji šaukštai juodųjų serbentų 1 sauja krapų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 2 vienetai burokėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius išvirti, atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Riešutus susmulkinti. Serbentus sutrinti su cukrumi. Sumaišyti burokėlius, riešutus, aliejų ir krapus. Tada užpilti serbentų padažu ir atsargiai išmaišyti.
Receptas. Burokėlių mišrainė
INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių 4 vienetai burokėlių ( žali) 0.5 galvos česnakų šiek tiek majonezo Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Burokėlius žalius ir obuolius sutarkuoti tarka (geriausiai korietiškų morkų tarka), išspausti sultys. Česnaką taipogi išspausti, viską sumaišyti, pagardinti majonezų.