spageti
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „spageti“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „spageti“.
Šis makaronų receptas sužavės visus: paprasta, greita ir skanu
Šį savaitgalį nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kukurūziniais blynais su chorizo padažu ir lazanija su chorizo be glitimo.
Receptas. Spageti su kukuliais ir lydyto sūrelio padažu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 pakelis spagečių 1 vienetas svogūnų 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos šiek tiek džiūvesėlių (apvaliojimui) šiek tiek juodųjų pipirų Padažui: 2 stiklinės pieno 150 gramų lydyto sūrio 100 gramų sviesto 5 alyvuogių aliejaus 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų Kepimui: šiek tiek aliejaus Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Spageti su gorgonzola sūriu, graikiniais riešutais ir špinatais
INGREDIENTAI: 2 česnakų 100 gramų graikinių riešutų šiek tiek muskato (maltas) 140 gramų špinatų 400 gramų spagečių 200 mililitrų grietinėlės 100 mililitrų viskio šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis sviesto šiek tiek baltųjų pipirų (malti) 150 gramų sūris (gorgonzola) PARUOŠIMO BŪDAS: Keletą minučių paskrudinau graikinius riešutus sausoje keptuvėje ir sugrūdau. Puode ištirpinau sviestą, pakepinau jame išspaustą česnaką.
Receptas. Makaronai su kiauliena
INGREDIENTAI: 400 gramų spagečių 2 vienetai svogūnų 1 vienetas morkų 3 valgomieji šaukštai grietinės 300 gramų kiaulienos šiek tiek sultinio (vištienos) 1 sauja grybų (džiovinti) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Taigi, verdame makaronus kaip nurodyta ant pakelio.
Receptas. Makaronai su faršu
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 175 gramai kiaulės faršo 175 gramai jautienos faršo 5 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 250 gramų spagečių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Į sūdytą verdantį vandenį sudedame spageti makaronus. Kol verda makaronai, paruošiame faršą. Į įkaitintą keptuvę sudedame jautienos ir kiaulienos faršą ir apkepiname, kad faršas būtų birus.
Receptas. Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)
Tai graikiškas patiekalas primenantis kroatų pašticadą. Nakso saloje patiekiamas prieš gavėnią, o kitur Graikijoje tai tiesiog vienas iš sekmadienio pietų patiekalų. Tai tikrai sotus patiekalas ir padažo skonis bei kvapas taip panašus į mano tetos iš Kroatijos pašticadą, kad prisiminiau seniai ragautą patiekalą, tik šis graikiškas.
Receptas. Velykų triušis
INGREDIENTAI: 500 gramų maltos mėsos 3 vienetai kiaušinių 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai 1 žiupsnelis prieskonių 1 sauja spagečių 3 vienetai alyvuogių 1 vienetas morkų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Du kiaušinius ir morką išvirti. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir likusiu kiaušiniu. Norint mikštesnio triušiuko, dar papildomai įdėti batono pamirkyto piene.
Receptas. Spagečiai su pievagrybiais
INGREDIENTAI: 250 gramų pievagrybių (konservuoti) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 vienetai juodųjų alyvuogių ((kelios)) 1 vienetas pomidorų pastos ( (nedidelis)) 1 žiupsnelis prieskonių (žolelės) 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek aliejaus ( kepimui) 0.5 pakelio spagečių šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Spagečiai išverdami pasūdytame vandenyje.
Receptas. Žali spagečiai su skrebučiais
INGREDIENTAI: 400 gramų spagečių 1 pakelis knorr fix ruošinys spagečiams su 4 sūrių ir brokolių padažu 1 skiltelė česnakų 5 riekės duonos (skrudinta) 2 vienetai petražolių (šakelės, supjaustytos) 2 valgomieji šaukštai krapų 2 valgomieji šaukštai česnakų ((laiškiniai)) 4 vienetai špinatų (lapai (arba 50 g šaldytų)) 1 valgomasis šaukštas raudonėlių (supjaustyti) 100 mililitrų grietinės (riebi) Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Spageti su moliuskais
INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (sausas) 1 stiklinė petražolių (smulkintos) 10 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) 300 gramų spagečių 4 valgomieji šaukštai grietinėlės 500 gramų jūros gėrybių (moliuskai) PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakų prieskonius sumaišyti su aliejumi. Pomidoriukus perpjauti per pusę ir pavolioti aliejaus mišinyje.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Spagečių apkepas
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek mairūnų 500 gramų pomidorų pastos 200 gramų kiaulienos kumpio (virtas) 400 gramų spagečių (makaronai) 60 gramų sūris šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis aliejaus 200 gramų grietinės šiek tiek baltųjų pipirų Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Receptas. Spageti makaronai su česnakais ir jogurtu
INGREDIENTAI: 4 česnakų 4 arbatiniai šaukšteliai paprikų (malta) 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 500 gramų jogurto (natūralus) 500 gramų spagečių PARUOŠIMO BŪDAS: Spageti išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame kepinti stambiai supjaustytus česnakus, kol česnakai paruduos. Tada juos išgriebti ir išmesti. Apipilti spagečius karštu aliejumi ir sudėti 3/4 jogurto. Patiekti giliose lėkštėse, apipilti likusiu jogurtu ir paprika.
Receptas. Spaghetti Ai Funghi
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 1 česnakų 1 vienetas pomidorų pastos 50 gramų spagečių 2 vienetai pievagrybių šiek tiek grietinėlės šiek tiek parmezano sūrio šiek tiek raudonėlių PARUOŠIMO BŪDAS: Statom puodą su sūdytu vandeniu spagečiams. Į vandenį galima įpilti šaukštą aliejaus, kad makaronai neliptų. Kol jie išvirs, pasiruošiam padažą. Supjaustom pievagrybius ketvirčiais, susmulkinam česnaką, supjaustom pomidorą gabalėliais.
Receptas. Spageti studentiškai
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek svogūnų (laiškai arba galvutės) šiek tiek kiaulės lašinių (rūkyti) 200 gramų spagečių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Pasūdytame vandenyje išverdami spageti makaronai, perpilami šaltu vandeniu. Keptuvėje paspirginami smulkiai supjaustyti lašinukus ir svogūnai. Tuomet į keptuvę ant spirgučių suverčiami spagečiai, viskas sumaišoma. Dar pakepinama kartais pamaišant. Pabarstoma pipirais.
Receptas. Spageti su kepinta šonine
INGREDIENTAI: 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai malti) 2 vienetai kiaušinių 240 gramų spagečių 80 gramų parmezano sūrio (tarkuotas) 120 gramų kiaulės šoninės (karšto rūkymo) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulienos šoninę susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. Dideliame puode su pasūdytu vandeniu išverdame spageti makaronus.
Receptas. Mini frikadelės su spagečiais ir čederiu
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus 2 vienetai batono (riekės) 400 gramų spagečių 1 valgomasis šaukštas sviesto 2 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek prieskonių (kiaulienos) 2 valgomieji šaukštai kečupo 150 gramų sūris (Čederio) PARUOŠIMO BŪDAS: Ingridientai nurodyti 6 porcijoms.
Receptas. Greiti spagečiai su dešrelėmis
INGREDIENTAI: 1 pakelis spagečių 4 vienetai dešrelių ((pieniškos)) 4 vienetai dešrelių ( (karšto rūkimo) ) 300 gramų sūrelio ((tepamas) ) 2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos ( (džiovinti, granulės) ) 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti makaronus. Išvirtus makaronus nusunkti.
Receptas. Agnės spageti
INGREDIENTAI: 3 česnakų 1 sauja petražolių (šviežios) 3 vienetai svogūnų 200 gramų kiaulės faršo 300 gramų spagečių 200 gramų sūris (tepamas) 1 sauja svogūnų laiškų (švieži) PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti faršą kaip kotletams, iš jo pagaminti mažus, apie 2,5 cm skersmens mėsos kukuliukus, juos sudėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti tol, kol kukuliai apskrus.
Receptas. Spageti su padažu
INGREDIENTAI: 1 vienetas spagečių (pakelis) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 200 gramų grietinės (30%) 200 gramų lydyto sūrio (Mildutė) PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje. Kol jie verda, paruošti padažą: į keptuvę įpilti aliejaus (tik nedaug) ir sukrėsti sūrelį. Kaitinant ant mažos ugnies lydyti, tada sudėti grietinę ir toliau kaitinant maišyti, kol pasidarys vientisa masė.
Receptas. Makaronai su tunu
INGREDIENTAI: 4 česnakų 4 vienetai pomidorų pastos 100 vienetų svogūnų (laiškai) 360 gramų tunų (konservuotas savo sultyse) 500 gramų spagečių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus 200 gramų grietinės šiek tiek baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Į pasūdytą verdantį vandenį įdedame spageti makaronus, įpilame šiek tiek aliejaus ir verdame. Kai makaronai išverda, perkošiame juos per sietelį.
Receptas. Fettuccine bolognese
INGREDIENTAI: 1 vienetas laurų lapų (lapai) 1 vienetas svogūnų 50 gramų sviesto 2 morkų 1 stiklinė vandens 700 gramų mesos (malta) 50 gramų sūris (parmezano) 1 pakelis spagečių 0.5 stiklinės vynas (baltas) 0.5 arbatinio šaukštelio muskato 2 vienetai salierų (stiebas) 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 3 stiklinės pomidorų pastos (konservuoti, be odelės) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai Paruošimo laikas: Apie 1...
Receptas. Spagečiai su geldelėmis
INGREDIENTAI: 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 valgomasis šaukštas petražolių (kapotos) 1 sauja porų (plonai pjaustyti) šiek tiek alyvuogių aliejaus 100 mililitrų baltojo vyno (sausas) 200 gramų spagečių 70 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 vienetas geldelių (ryšulėliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Spagečius dėti virti į verdantį vandenį su trupučiu alyvuogių aliejaus.
Receptas. Spagečių pica
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų šiek tiek kiaulienos kumpio (virtas, reiks 4 griežinėlių) 4 vienetai kiaušinių 8 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek spagečių (pakelis) 50 gramų pieno šiek tiek cukinijos (nedidelė) PARUOŠIMO BŪDAS: Spagečius išviri pasūdytame vandenyje, kad nesupiltų įpilti truputį aliejaus. Cukiniją nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Receptas. Švelni sriubytė „Kokosas“
INGREDIENTAI: 1 vienetas agurkų 1 arbatinis šaukštelis medaus 1 vienetas morkų 1 vienetas paprikų (raudona) šiek tiek petražolių 200 gramų vištos filė 1 litras pieno (kokosų) šiek tiek spagečių šiek tiek konservuotų kukurūzų šiek tiek aliejaus ((kepimui)) šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Vištiena supjaustome ir apkepame iki aukso spalvos kartu su šlakeliu aliejaus bei šaukšteliu medaus.
Receptas. Sotūs spageti
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto paprikų (raudona) 300 gramų kiaulės faršo 80 gramų spagečių 100 gramų pievagrybių šiek tiek vandens šiek tiek prieskonių 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos PARUOŠIMO BŪDAS: Naminiai skanūs ir labai paprasti spageti. Užkaiskite puodą su vandeniu (spagečiams). Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite faršą, supjaustytą papriką, bei pievagrybius. Viską apkepinkite ~5min. Kai vanduo užvirs sudėkite makaronus.
Receptas. Makaronai su daržovėmis
INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (smulkinti) 2 vienetai morkų (didesnės) 1 vienetas paprikų 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 70 gramų svogūnų (laiškai) 400 gramų spagečių (makaronai) 300 gramų sūris šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek prieskonių (tinka vištienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Sutarkuojame morkas ir sūrį burokine tarka.
Receptas. Vištiena su daržovėmis, makaronais ir sojų padažu
Tai itin sotus patiekalas. Jei nesinori naudoti sojos padažo, galima jį pakeisti terijaki padažu. Taip pat mėsą galima iškepti ir orkaitėje, jei nesinori terliotis su aliejumi ir keptuve - taip netgi mėsa tampa minkštesnė, o kol ji kepa galima kepinti daržoves.
Receptas. Spagečiai su tunais ir feta
Tunas paprastiems spagečiams suteiks išskirtinį skonį. O fetos sūris dėl savo ypatingo sūraus skonio, suteiks papildomo sūrumo. Taip pat galima šiuos makaronus pagardinti petražolėmis arba krapais. Paįvairinimui galima naudoti ir tuną pomidorų padaže - tai suteiks ir spalvos, ir papildomo skonio.
Receptas. Krevečių sriuba
INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 arbatinis šaukštelis medaus 2 vienetai morkų 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų 100 gramų spagečių 200 gramų krevečių be kevalo 200 mililitrų kokosų (pienas) PARUOŠIMO BŪDAS: Susmulkintą česnaką apkepti su smulkinta paprika, morka, svogūnu bei poru. Įdėti šaukštelį medaus, sudėti krevetes, užpilti kokosų pienu, sudėti virtus makaronus ir troškinti apie 15 min. Patiekti šiltą. Skanaus.
Receptas. Paprasta sriuba su vištiena
INGREDIENTAI: 1 vienetas vištiena ((krūtinėlė)) 100 gramų spagečių 1 vienetas morkų 1 litras sultinio 1 pundelis petražolių (šviežios) 1 vienetas salierų (stiebas (gabaliukas)) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 2 vienetai bulvių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Į verdantį sultinį sudėti griežinėliais supjaustytas morkas, bulvių gabaliukus, supjaustytą saliero gabaliuką. Pagardinti druska ir pipirais.
Receptas. Spagečiai su vištiena
Sotus, skanus ir gana paprasta gaminti.
INGREDIENTAI: 300 gramų vištos faršo 200 gramų spagečių 100 gramų sūris 100 mililitrų vandens 3 skiltelės česnakų 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo 1 valgomasis šaukštas sviesto 1 žiupsnelis kalendrų 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų 1 žiupsnelis saldžiosios paprikos 1 žiupsnelis druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Receptas. Makaronai su vištiena ir kokosų pienu
Šis paprastas receptas puikiai tiks vakarienei ar pietums. Jeigu norisi galima dar įdėti dar paprikų. Nors pagaminti šį patiekalą kiek užtruks dėl marinavimo laiko, tačiau daug laiko nesugaišite. O jei labai skubate galima marinuoti ir pusvalandį. O skonis bus gan švelnus dėl kokosų pieno. Na, o mangai suteiks truputėlį saldumo. Patiekiant galima papuošti mėtų lapeliais.
Receptas. Spagečiai a lia karbonara
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 3 vienetai pomidorų pastos 100 gramų kiaulienos kumpio 100 gramų kiaulės lašinių 2 vienetai kiaušinių 400 gramų spagečių 150 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 0.5 stiklinės pieno (tarkuotas) šiek tiek druskos 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Smulkiai supjaustyti lašiniukai ir kumpis apkepinami aliejuje, į tą patį indą sudedami plonais griežinėliais supjaustyti pomidorai bei pie...
Receptas. Spageti su moliūgais
INGREDIENTAI: 80 gramų moliūgų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas dešrelių 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo 1 sauja spagečių šiek tiek baravykų (džiovinti) 1 sauja pieno (tarkuotas) šiek tiek žalumynų (Viduržemio jūros prieskoniniai) PARUOŠIMO BŪDAS: Užsikaičiame virti spageti makaronus, susismulkiname svogūną, moliūgą. Sudedame viską kepti. Įberiame žiubsnelį prieskonių (pagal skonį), šaukštelį druskos. Viską apkepame.
Receptas. Spageti su daržovių padažu
INGREDIENTAI: 8 vienetai bazilikų (lapeliai) 4 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti) 1 vienetas paprikų (raudonoji) 1 vienetas paprikų (žalioji) 3 vienetai pomidorų pastos 0.5 stiklinės svogūnų (smulkinti) 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 350 gramų spagečių 1/3 stiklinės parmezano sūrio (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 1 vienetas cukinijos (maža) PARUOŠIMO BŪDAS: Česnako skiltel...
Receptas. Spageti makaronai su vištiena ir voveraitėmis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 sauja krapų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 vienetas vištiena (krūtinėlė) 300 gramų spagečių 250 gramų voveraičių 250 mililitrų grietinėlės (30 % riebumo) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 0.5 stiklinės sultinio (vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje makaronus. Išvirtus makaronus nusunkite.
Receptas. Aštrioji pasta su graikiniais riešutais
INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 4 česnakų 1 stiklinė graikinių riešutų šiek tiek petražolių 2 valgomieji šaukštai acto (raudonasis) 1 stiklinė sojos padažo 500 gramų spagečių 1 arbatinis šaukštelis druskos 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų 3 valgomieji šaukštai sazemų aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Česnakus išspausti. Petražoles susmulkinti. Riešutus sutrinti kuo smulkiau.
Receptas. Suktinukai su spagečiais
INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulės prandinės 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 gramų spagečių 200 mililitrų grietinėlės šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Sprandinę supjaustome gabaliukais, pamušame ir pabarstome prieskoniais. Palaikome per naktį šaldytuve Imame vieną muštinį ir sukame su spagečiais, tik nelabai stipriai nes turi likti vietos makaronams išbrinkti.
Receptas. Makaronai su tunu ir baklažanais
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto baklažanų (nedidelis) 4 česnakų 4 vienetai pomidorų pastos 70 gramų svogūnų (laiškai) 2 vienetai tunų (skardinės, savose sultyse) 150 gramų spagečių 100 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 50 gramų sviesto šiek tiek baltųjų pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Į pasūdytą verdantį vandenį įdedame spageti makaronus, įpilame šiek tiek aliejaus ir verdame. Kai makaronai išverda, perkošiame juos per sietelį.
Receptas. Spaghetti Carbonara su špinatais
INGREDIENTAI: 600 gramų spagečių (spaghetti) 100 gramų kumpio (rūkytas) 200 gramų špinatų (švieži) 250 gramų grietinėlės (12 %) 1 pakelis ruošinio (MAGGI IDEA Spaghetti Carbonara) 1 skiltelė česnakų Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite rūkytą kumpį. Tuomet sudėkite smulkintą česnaką.
Receptas. Spageti su kumpiu
INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių (smulkintos) 150 gramų kiaulienos kumpio (karšto rūkymo) 3 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 200 gramų spagečių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 100 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Išlydyti keptuvėje sviestą ir pakepinti jame susmulkintą kumpį.
Receptas. Spagečiai su baklažanais ir paprikomis
Pastą galima pakeisti tirštu pomidorų padažu. Šio patiekalo padažą galima panaudoti ir valgant tiesiog su paplotėliais.
INGREDIENTAI: 200 gramų spagečių 1 vienetas baklažanų 1 vienetas saldžiosios paprikos 250 mililitrų pomidorų pastos 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 skiltelė česnakų 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos (dribsniai) 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio 1 žiupsneli...
Receptas. Žali vegetariški makaronai
Iš pradžių kiek abejojau, ar tiek "žolių" duos kokį skonį... bet sūris ir prieskoniai suteikė išskirtinį skonį. Rekomenduoju šį patiekalą kaip sočią ir sveiką vakarienę. O ir patiekalo spalva puikiai pakels nuotaiką.
Receptas. Naujametiniai makaronai
INGREDIENTAI: 450 gramų spagečių 250 gramų dešros 100 gramų kukurūzų 1 valgomasis šaukštas majonezo 0.5 žiupsnelio druskos 0.5 žiupsnelio pipirai 3 vienetai marinuotų kelmučių 100 gramų sūris 1 saujelė krapų Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Makaronus išvirti pagal instrukciją. Supjaustyti dešrą kvadratėliais, sūrį sutarkuoti. Į makaronus įmaišyti kukurūzus, dešrą, majonezą, sūrį, krapus.
Receptas. Spageti su saulėje džiovintais pomidorais
INGREDIENTAI: 6 vienetai bazilikų (lapeliai) 3 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (maža) 5 vienetai pomidorų pastos (džiovinti saulėje) 40 gramų svogūnų (laiškai) 150 gramų spagečių 250 mililitrų grietinėlės 50 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių PARUOŠIMO BŪDAS: Pasūdytame vandenyje išverdame spageti makaronus.
Receptas. Vištienos krūtinėlė su makaronais ir česnakiniu sviesto bei pomidorų padažu
Labai paprasta ir greita vakarienė, kai nesinori per ilgai stovėti prie puodų. Bazilikai šiam patiekalui suteikia malonų ir aromatingą kvapą, kurio prisipildys Jūsų namai.
Receptas. Azijietiškos spageti salotos
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis) 2 česnakų 1/3 stiklinės kalendrų (kapota) 2 valgomieji šaukštai medaus 0.5 stiklinės morkų (tarkuotos) 0.5 vieneto paprikų (raudonoji) 0.5 vieneto paprikų (žalioji) 0.5 stiklinės žirnių (su ankštimis) 1 valgomasis šaukštas acto (ryžių) 1/4 stiklinės sojos padažo 350 gramų spagečių (virti) 0.5 stiklinės anakardžio riešutų (kapoti) 1 arbatinis šaukštelis sazemų aliejaus 1 sauja...
Receptas. Makaronai su daržovėmis ir pievagrybiais
INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų 3 vienetai česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek mairūnų 1 vienetas paprikų 1 vienetas pomidorų pastos (konservuoti savose sultyse, skardinė) 1 vienetas porų (nedidelis) 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 150 gramų spagečių 80 gramų pievagrybių 50 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (makaronų) 1 vienetas cukinijos (nedidelė) šiek tiek raudonėlių PARUOŠIMO BŪDA...
Receptas. Spageti su šviežiais pomidorais ir citrinos sultimis
INGREDIENTAI: 1 sauja bazilikų (šviežias) 1 vienetas citrinų 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai sumalti) 750 gramų pomidorų pastos 125 mililitrai alyvuogių aliejaus 500 gramų spagečių šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Užkaiskite didelį prikaistuvį su vandeniu, o kai užvirs, pasūdykite ir virkite spageti.
7 dalykai, kurių negalima dėti į mikrobangų krosneles
Mikrobangų krosnelės yra vienas patogiausių visų laikų išradimas. Vietoj to, kad lauktume maisto valandas, dabar pietus galime gauti per kelias minutes. Visgi kad ir koks patogus įrenginys mikrobangų krosnelė bebūtų, tam tikrų dalykų į jas dėti negalima jokiu būdu. Įdėjus netinkamus produktus į mikrobangų krosneles, galima išprovokuoti toksinių darinių išsiskyrimą, galima sugadinti mikrobangų krosnelę arba tiesio ją gerokai išterlioti.