Tai graikiškas patiekalas primenantis kroatų pašticadą. Nakso saloje patiekiamas prieš gavėnią, o kitur Graikijoje tai tiesiog vienas iš sekmadienio pietų patiekalų. Tai tikrai sotus patiekalas ir padažo skonis bei kvapas taip panašus į mano tetos iš Kroatijos pašticadą, kad prisiminiau seniai ragautą patiekalą, tik šis graikiškas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas vištienos krūtinėlė
- 400 gramų spagečių
- 400 mililitrų vandens
- 4 vienetai pomidorų pastos
- 250 gramų pomidorų tyrė
- 200 mililitrų raudonojo vyno (sauso)
- 2 vienetai laurų lapų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
- 1 žiupsnelis cukraus
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Smulkiai supjaustyti pomidorus kubeliais. Supjaustyti vištieną gabalėliais.
- Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir įberti druskos, kad nesitaškytų kepant. Ir kepti vištieną apie 5 - 10 min, kol gerai iškeps.
- Supilti vyną ir troškinti 2 min, kol nugaruos alkoholis. Suberti pomidorus ir cukrų. Supilti pomidorų tyrę ir vandenį, kad apsemtų mėsą. Įmesti lauro lapus, įverti druskos ir pipirų. Uždengti ir troškinti 40 min. Jei trūktų vandens - įpilti.
- Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Mėsai baigus troškintis - ją išimti iš puodo ir esančiame padaže dar pavirti makaronus.
- Sudėti makaronus į lėkštę, ant jų uždėti mėsos gabalėlius ir papuošti šviežia petražolės šakele. Patiekti su graikiškomis salotomis. Skanaus!
REKLAMA