Pastą galima pakeisti tirštu pomidorų padažu. Šio patiekalo padažą galima panaudoti ir valgant tiesiog su paplotėliais.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 200 gramų spagečių
- 1 vienetas baklažanų
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 250 mililitrų pomidorų pastos
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelė česnakų
- 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos (dribsniai)
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 2
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio.
- Baklažaną supjaustyti riekelėmis, pasūdyti ir palaikyti 5-10 min, kol išsiskirs skystis. Nusausinti.
- Paprikų dribsnius pakepinti aliejuje. Tuomet dėti smulkiai supjaustytą česnaką, berti kubeliais pjaustytas paprikas, tuomet suberti susmulkintus baklažanus. Ir pakepinti. Tada supilti pomidorų pastą.
- Patiekti su išvirtais makaronais. Galima pabarstyti džiovintais raudonėliais ar tarkuotu kietuoju sūriu. Kaip norisi.
REKLAMA