pievagrybiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pievagrybiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pievagrybiai“.

Atrado skaniausią marinuotų pievagrybių receptą: idealiai tinka prie kitų patiekalų

Grybai visada skanūs, o naminiai marinuoti pievagrybiai gali būti puikus priedas prie salotų arba atskiras patiekalas ant stalo. Parduotuvėje pirkti marinuoti grybai nėra pigūs, todėl tinklaraštininkė Anya Skiba nusprendė išbandyti mikrobangų krosnelėje per 5 minutes namuose marinuotų grybų receptą. Ingredientai - Grybai 1 kg - Miltai 1 valg. š. - Druska 2 šaukštai - Cukrus 1 valg. šaukštas - Acto 2 valgomieji š. - Lauro lapas 1 vnt. Receptas skirtas 1 kg grybų.
2024-09-12

Taip pagamintas patiekalas patiks visiems: atskleidė labai skanaus pievagrybių troškinio receptą

TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti labai gardų pievagrybių troškinį. Pievagrybių troškiniui reikės: 500 gr pievagrybių Svogūno 3 česnako skiltelių 5 š. obuolių acto Stiklinės sultinio Šaukštelio grūdėtų garstyčių Šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių Šaukšto Vorčesterio padažo 4 šaukštų grietinės Gaminimo eigą pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
2024-03-11

Ši Ingridos mišrainė taps tikru atradimu: pigu, greita ir labai skanu

„Ši mišrainė ir soti, ir tuo pačiu gaivi, dėl marinuotų pievagrybių ir kukurūzų. Pamėginkit tikrai rekomenduoju“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4. Užtruksite apie 10 min: 300 g kumpio; 1 skardinė konservuotų kukurūzų; 300 ml konservuotų pievagrybių; 1 poras; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Majonezo, pagal poreikį. Kumpį supjaustome kubeliais, porą smulkiais gabalėliais, pievagrybius perpjauname pusiau.
2023-08-22

Šis grybas padeda išvengti vėžio ir diabeto: ragina valgyti kuo dažniau

Anksčiau grybų vartojimas būdavo apribotas sezoniškumo: šiomis miško gėrybėmis buvo galima mėgautis tik vasaros ir rudens metu, esant palankioms oro sąlygoms. Šiais laikais tokią problemą galima efektyviai išspręsti į racioną įtraukus pievagrybius, kurių parduotuvėse galima rasti ištisus metus. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, priklausomai nuo to, kaip bus paruošti, šie grybai naudingi vėžio, diabeto ir nutukimo prevencijai.
2023-08-11

Receptas. Kukuliukai su pievagrybiais

INGREDIENTAI: 1 česnakų 1 vienetas laurų lapų (lapai) 2 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 300 gramų mesos (MAMOS kukuliai, Biovela) šiek tiek citrinpipirių Paruošimo laikas: Apie 45 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Supjaustome pievagrybius ir dedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įkaitintas aliejus. Apkepame, kol gražiai apskrus. Supjaustome svogūnus smulkiai ir dedame į apkepusius pievagrybius.
2022-03-03

Receptas. Skrudintos daržovės pitoje su mocarela sūriu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas paprikų (geltonoji) 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 0.5 stiklinės pievagrybių 1 vienetas cukinijos 3/4 stiklinės mocarelos sūrio (smulkintas) 2 valgomieji šaukštai padažo (salotoms) PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės 2 pitų. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2022-03-03

Receptas. Skanioji pievagrybių sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų 200 gramų pievagrybių 5 stiklinės vandens 0.5 stiklinės grietinėlės (12 % riebumo) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas) šiek tiek prieskonių (vegeta) 2 valgomieji šaukštai žalumynų (kapoti) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-03

Receptas. Faršu įdaryta cukinija

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek čiobrelių (džiovinti) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai paprikų 2 vienetai pomidorų pastos (nebūtina) 200 gramų pievagrybių 150 gramų pieno (pabarstymui) šiek tiek druskos 6 vienetai cukinijos 500 gramų mesos (faršas) PARUOŠIMO BŪDAS: Cukinijas nuplauti, perpjauti pusiau, išskobti, pabarstyti druska ir, sudėjus į kepimo skardą (išklota kepimo popieriumi), padėti į šoną.
2022-03-03

Receptas. Pievagrybių sriuba su migdolų riešutais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek migdolų šiek tiek petražolių 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 250 gramų pievagrybių 1.5 litro vandens 120 gramų grietinėlės šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai sviesto 1 valgomasis šaukštas sultinio (daržovių, sausas) PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus.
2022-03-03

Receptas. Višta su grybais ir džiovintais vaisiais

INGREDIENTAI: 12 vienetų abrikosų (džiovinti) šiek tiek cinamono 12 vienetų figų (džiovintos) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 stiklinės krapų (smulkinti) šiek tiek muskato 1 stiklinė ryžių 6 vienetai slyvų (džiovintos) 3 vienetai svogūnų 1.5 kilogramo vištiena 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus 1 stiklinė baltojo vyno (sausas) 300 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 0.5 stiklinės razinų PARUOŠIMO BŪDAS: Vištą ger...
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA

Receptas. Grybų sriuba su kalakutiena

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis česnakų (trintas) 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių (malti) 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis muskato 1 arbatinis šaukštelis paprikų (malta) 1 vienetas svogūnų 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 200 mililitrų pieno 500 gramų pievagrybių 600 mililitrų vandens 3 valgomieji šaukštai grietinėlės (riebi) 100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta) šiek tiek druskos 200 ...
2022-03-02

Receptas. Kepti pievagrybiai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 100 gramų sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauti, nulupti pievagrybiai supjaustomi plonomis juostelėmis. Keptuvėje pakaitinamas sviestas, į jį sukrečiami grybai ir kepami ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja. Vėliau pasūdomi, pagardinami pipirais. Valgyti juos tinka su batono skrebučiais kaip atskirą patiekalą ir kaip užkandį.
2022-03-02

Receptas. Morkų salotos su vištų širdelėmis ir grybais

INGREDIENTAI: 3 vienetai juodųjų pipirų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai morkų 2/5 vieneto pastarnokų 1 vienetas svogūnų 150 gramų vištienos širdelių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 80 gramų pievagrybių 100 gramų parmezano sūrio šiek tiek druskos 50 gramų grietinės 1 vienetas laurų lapų šiek tiek žolelių ir česnakų mišinio Paruošimo laikas: Apie 5 min.
2022-03-02

Receptas. Lietiniai su vištiena ir pievagrybiais

INGREDIENTAI: 12 vienetų lietinių blynų 1.5 stiklinės vištos filė (virta, smulkinta) 1 stiklinė pievagrybių (pjaustyti) 1 stiklinė sultinio (vištienos) 0.5 stiklinės grietinėlės 1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas) 50 gramų sūris (tarkuotas) 3 valgomieji šaukštai sviesto 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-03-02

Receptas. Pievagrybių ir vištienos mišrainė

INGREDIENTAI: šiek tiek bazilikų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų 2 vienetai svogūnų 2 vienetai vištienos blauzdelių (keptos) šiek tiek majonezo 200 gramų pievagrybių PARUOŠIMO BŪDAS: Keptuvėje pakepinti grybus ir supjaustytus svogūnus, sudėti prieskonius. Nulupti vištienos odelę ir mėsą smulkiai supjaustyti. Kai grybai su svogūnais iškeps, palaukti kol atvės ir sumaišyti su vištiena bei majonezu.
2022-03-02

Receptas. Vištiena šampano padaže

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek svogūnų (laiškai) 500 gramų vištiena 10 gramų kvietinių miltų (padažui) 30 gramų alyvuogių aliejaus 30 mililitrų baltojo vyno (padažui, pusiau sausas) 50 mililitrų pieno (padažui) 100 gramų pievagrybių (padažui) 20 mililitrų grietinėlės (padažui, 30%) šiek tiek druskos 40 gramų sviesto (padažui) 200 mililitrų putojančio vyno PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošti padažą: grybus supjausty...
2022-03-02

Receptas. Salotos „Afroditė“

INGREDIENTAI: 3 vienetai kiaušinių (virti) šiek tiek majonezo 100 gramų pievagrybių (marinuoti) 100 gramų konservuotų kukurūzų 200 gramų dešros (rūkyta) 100 gramų pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius kietai išvirti. Dešrą supjaustyti šiaudeliais, kiaušinius – stambesniais gabalėliais. Fermentinį sūrį rupiai sutarkuoti. Pievagrybius supjaustyti ir su kukurūzais berti į dubenį. Krėsti majonezo ir viską gerai išmaišyti.
2022-03-02

Receptas. Kepti pievagrybiai su paprika

INGREDIENTAI: 2 vienetai česnakų (skiltelės) šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų 1 vienetas svogūnų šiek tiek sojos padažo (grybų skonio) 500 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 50 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai grietinės šiek tiek vorčesterio padažo PARUOŠIMO BŪDAS: Svieste pakepinti smulkiną svogūną bei česnako skilteles. Pievagrybius bei papriką gerai nuplauti ir susmulkinti papriką kiek smulkiau nei grybus.
2022-03-01

Receptas. Pievagrybių sriuba su peletrūnu

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 0.5 vieneto svogūnų 350 gramų pievagrybių 70 mililitrų grietinėlės šiek tiek druskos 25 gramai sviesto 400 mililitrų sultinio (daržovių) 1 valgomasis šaukštas peletrūno Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Puode ištirpiname pusę nurodyto sviesto kiekio, sudedame susmulkintą svogūną ir pakepiname apie 10 minučių.
2022-03-01

Receptas. Vištienos užkepėlė bandelėje

INGREDIENTAI: šiek tiek svogūnų (žalieji laiškai) 300 gramų vištos filė (kepta arba virta) šiek tiek majonezo 200 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto šiek tiek bandelių 100 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Vištieną supjaustyti šiaudeliais. Pakepinti grybus, sumaišyti su vištiena, tarkuotu sūriu ir trupučiu majonezo.
2022-03-01

Receptas. Cukinijos su grybais ir mėsa

INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijos 400 gramų kiaulienos (kumpis) 200 gramų pievagrybių 1 sauja žalumynų (smulkinti) šiek tiek svogūnų šiek tiek aliejaus šiek tiek česnakų (smulkinti) šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji ir čili) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulieną supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais,dėti truputį smulkinto čili, sumaišyti su trintu česnaku pamarinuoti.
2022-03-01

Receptas. Sluoksniuotos silkių salotos

INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių 3 vienetai morkų 2 vienetai svogūnų 3 vienetai kiaušinių 150 gramų silkių šiek tiek majonezo 400 gramų pievagrybių (marinuoti) šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Silkės filė supjaustyti kubeliais. Svogūnus susmulkinti, pakepti su aliejumi, nuvarvinti ir ataušinti. Morkas ir bulves išvirti su lupenomis. Ataušintas daržoves nulupti ir supjaustyti kubeliais. Kietai virtus kiaušinius susmulkinti, grybus nuvarvinti.
2022-03-01

Receptas. Koldūnai su špinatų, pievagrybių ir čederio sūrio įdaru

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas česnakų (granulės) šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 2 vienetai svogūnų 350 gramų špinatų 3 vienetai kiaušinių 4 stiklinės kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 stiklinė džiūvesėlių 150 gramų pievagrybių 3/4 stiklinės vandens šiek tiek druskos 200 gramų sviesto 2 valgomieji šaukštai žalumynų (smulkinti) 200 gramų sūris (čederio) PARUOŠIMO BŪDAS: Iš kiaušinių, 0,75 s...
2022-03-01

Receptas. Salotos su želmenimis

INGREDIENTAI: 100 gramų agurkų (švieži) 1 sauja kviečių (želmenys) 2 vienetai kiaušinių (virti) 3 valgomieji šaukštai majonezo 100 gramų pievagrybių (konservuoti) 3 vienetai ridikėlių (švieži) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius, agurką ir želmenis susmulkinkite, ridikėlius supjaustykite griežinėliais, kiaušinius - ketvirčiais.
2022-03-01

Receptas. Grybais įdarytos vištos šlaunelės

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai svogūnų 4 vienetai vištienos blauzdelių 1 vienetas kiaušinių 100 gramų majonezo 500 gramų pievagrybių 200 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek prieskonių (vištienos) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Nuo šlaunelių atsargiai nuimame odelę. Mėsą atskiriame nuo kaulų, supjaustome kubeliais ir sumaišome su kiaušiniu.
2022-03-01

Receptas. Sluoksniuotas ananasas

INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 150 gramų graikinių riešutų 1 vienetas svogūnų 100 gramų svogūnų (laiškai) 1 vienetas vištiena (šlaunelė, rukyta) 3 vienetai kiaušinių šiek tiek majonezo 2 vienetai marinuotų agurkų 200 gramų pievagrybių 100 gramų pieno šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves išvirti su lupenom, kietai išvirti kiaušinius. Nuo šlaunelės nuimti mėsą ir supjaustyti.
2022-03-01

Receptas. Troškinti kiaulienos pjausniai

INGREDIENTAI: 750 gramų bulvių 0.5 arbatinio šaukštelio česnakų (granulės) 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių (džiovinti, smulkinti) 1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai) 1 stiklinė žirnių (šaldyti) 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno (sausas) 3/4 stiklinės pievagrybių (smulkinti) 1.5 stiklinės grietinėlės 6 vienetai kiaulės nugarinės (pjausniai) šiek tiek aliejaus 0.5 arbatinio šaukštelio vorče...
2022-03-01

Receptas. Šparaginių pupelių salotos su grybais

INGREDIENTAI: 2 česnakų 5 vienetai pomidorų pastos (džiovinti) 1 vienetas salierų (stiebas) 2 valgomieji šaukštai sezamo sėklų 1 vienetas svogūnų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 arbatinis šaukštelis acto (obuolių) 2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno 1 arbatinis šaukštelis sojos padažo 100 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai aliejaus 300 gramų sparaginių pupelių PARUOŠIMO BŪDAS: Pupeles sudėti į verdantį vandenį ir ...
2022-03-01

Receptas. Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 4 vienetai vištos filė 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 100 mililitrų baltojo vyno 300 gramų pievagrybių 60 mililitrų grietinėlės (riebi) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) 30 gramų sviesto šiek tiek prieskonių (vištienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti ir šiek tiek pamušti.
2022-03-01

Receptas. Kepinti pievagrybiai su kaparėliais

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių (kapotos) šiek tiek baltojo vyno (sausas) 220 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (nesūdytas) šiek tiek čili pipirų (dribsniai) 3 arbatiniai šaukšteliai kaparėlių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2022-03-01

Receptas. Greitas pitos užkandis

INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 vienetas pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų šiek tiek alyvuogių aliejaus 1 sauja pievagrybių 2 vienetai jelapenų 50 gramų mocarelos sūrio PARUOŠIMO BŪDAS: Papildomai dar reikės pitos. Pitą padalinti per pusę ir ant abiejų pusių tepti alyvuogių aliejų Ant pitos dėti plonus pomidoro bei jalapeno griežinėlius, susmulkintą česnaką bei svogūną, mocarela sūrio bei pievagrybių riekeles. Kepti apie 10-15 min. 190 laipsnių temperatūroje.
2022-03-01

Receptas. Troškinti špinatai su grybais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas svogūnų 2 saujos špinatų 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 200 gramų pievagrybių 100 mililitrų grietinėlės 3 valgomieji šaukštai parmezano sūrio (sutarkuotas) šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Svogūną supjaustyti smulkiais kubeliais, grybus - gabaliukais. Aliejuje apkepinti svogūnus, vėliau sudėti grybus ir patroškinti 2 min. Supilti grietinėlę, pasūdyti, papipirinti ir po 2 min.
2022-03-01

Receptas. Spring Roll

INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų (įdarui) šiek tiek juodųjų pipirų (įdarui) šiek tiek kopūstų (įdarui) šiek tiek morkų (įdarui) šiek tiek paprikų (konservuota, įdarui) šiek tiek porų (įdarui) šiek tiek svogūnų (įdarui) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek pievagrybių (įdarui) šiek tiek druskos (įdarui) šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių (asafetida, įdarui) šiek tiek prieskonių (juodgrūdės, įdarui) šiek tiek cukinijos (...
2022-02-28

Receptas. Spagečiai su pievagrybiais

INGREDIENTAI: 250 gramų pievagrybių (konservuoti) 1 vienetas morkų 1 vienetas svogūnų 3 vienetai juodųjų alyvuogių ((kelios)) 1 vienetas pomidorų pastos ( (nedidelis)) 1 žiupsnelis prieskonių (žolelės) 1 stiklinė grietinėlės šiek tiek aliejaus ( kepimui) 0.5 pakelio spagečių šiek tiek druskos Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Spagečiai išverdami pasūdytame vandenyje.
2022-02-28

Receptas. Troškinti pievagrybiai

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek krapų šiek tiek laurų lapų 0.5 stiklinės pieno 500 gramų pievagrybių 0.5 stiklinės grietinėlės šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplauti, nulupti pievagrybiai supjaustomi, sukrečiami į puodą, pasūdomi, pabarstomi pipirais, susmulkintais lauro lapeliais, užpilami pienu, grietinėle, sviestu. Viskas uždengiama ir troškinama 15 min.
2022-02-28

Receptas. Troškintos daržovės su špinatais

INGREDIENTAI: 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų šiek tiek špinatų 200 gramų pievagrybių šiek tiek aliejaus (kepimui) šiek tiek prieskonių 100 gramų sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Daržoves supjaustyti kubeliais. Iš pradžių sudėti į įkaitusį aliejų svogūnus ir apkepinti iki gintarinės spalvos. Tada sudėti grybus ir pomidorus, po kelių minučių sudėti špinatus. Troškinimo pabaigoje suberti prieskonius.
2022-02-28

Receptas. Pievagrybiai įdaryti kukuliukais

INGREDIENTAI: 1 česnakų šiek tiek čiobrelių šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus 10 vienetų pievagrybių 50 gramų pieno šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 10 vienetų mesos (Biovelos MAMOS kukuliukai) Paruošimo laikas: Apie 1 val.
2022-02-28

Receptas. Lietiniai blynai su brokoliais

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių 300 gramų kvietinių miltų 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 1 ir 3/5 stiklinės pieno 35 gramai pievagrybių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 50 gramų dešros (kiaulienos, karšto rūkymo) šiek tiek sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 500 gramų brokolių Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-28

Receptas. Jautiena įdarytos paprikos

INGREDIENTAI: šiek tiek cinamono šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 4 vienetai paprikų 2 vienetai salierų (stiebai) 1 vienetas svogūnų 450 gramų jautienos faršo 50 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Paprikų viršūnėles nupjauname ir išvalome. Susmulkiname salierus, grybus. Įkaitiname aliejų ir pakepiname keptuvėje svogūnus.
2022-02-28

Receptas. Pievagrybių ir pomidorų sriuba

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek krapų (džiovinti) 2 vienetai morkų 3 vienetai pomidorų pastos 1 vienetas svogūnų 300 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 90 gramų sviesto 2.5 litro sultinio (vištienos) PARUOŠIMO BŪDAS: Pomidorus nuplikiname verdančiu vandeniu ir paliekame pamerktus keletą min. Taip odelė pasišalins labai lengvai. Morkas nuskutame ir susmulkiname šiaudeliais. Svogūnus susmulkiname kubeliais.
2022-02-28

Receptas. Vištos krūtinėlė su daržovėmis (lauko kepimui)

INGREDIENTAI: 1 vienetas baklažanų 1 vienetas paprikų 1 vienetas vištos filė šiek tiek pievagrybių PARUOŠIMO BŪDAS: Krūtinėlę supjaustome pailgais gabalėliais ir pamarinuojame. Marinatas: majonezas, išspausto česnako skiltelės, karis, kvapieji pipirai, truputis druskos. Pamarinuojame ir svogūnų: šaukštas cukraus, šaukštas druskos, 4 šaukštai acto, pusė stiklinės vandens. Supjaustytus svogūnus išminkome.
2022-02-28

Receptas. Makaronai su vištiena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių 1 vienetas svogūnų 200 gramų vištos filė (marinuoti vištienos kumpelių kepsneliai Burgundiškame marinate) 100 gramų makaronų 200 gramų pievagrybių 100 mililitrų grietinėlės (15 proc. riebumo) 100 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Pakepinkite smulkintą svogūną 2-3 minutes.
2022-02-28

Receptas. Ridikų salotos su pievagrybiais

INGREDIENTAI: 10 gramų petražolių 2 vienetai ridikėlių 150 gramų pievagrybių šiek tiek druskos 4 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Pievagrybius supjaustyti ir patroškinti aliejuje apie 25 min, pasūdyti ir atvėsinti. Ridikus sutarkuoti su stambia tarka, sumaišyti su grybais, užpilti aliejumi, suberti smulkintas petražoles.
2022-02-28

Receptas. Įdarytos bulvės

Taip paruoštas bulves galima kepti orkaitėje arba, suvyniojus į foliją, ant karštų anglių. INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių 2 riekės kiaulės šoninės 2 vienetai pievagrybių 0.5 vieneto svogūnų 50 gramų sūris 40 gramų grietinėlės Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves išvirti su lupenomis. Šoninę, pievagrybius, svogūnus apkepinti, užpilti grietinėlę, kelias minutes patroškinti.
2022-02-28

Receptas. Rūkytos dešros mišrainė

INGREDIENTAI: 3 česnakų 150 gramų kukurūzų (konservuoti) šiek tiek džiūvesėlių šiek tiek majonezo 150 gramų pievagrybių 300 gramų dešros (rūkyta) PARUOŠIMO BŪDAS: Džiūvėsėlius arba kepintą duoną sumaišyti su kukurūzais. Grybus supjaustyti ir pakepinti su česnakais. Sudėti prie kukurūzų. Dešrą supjaustyti šiaudeliais ir tai pat apkepti. Sumaišyti su majonezu ir palaikyti šaldytuve 2 val.
2022-02-28

Receptas. Grybiena

INGREDIENTAI: 6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio) 500 gramų pievagrybių 200 mililitrų grietinėlės 250 gramų krabų lazdelių 50 gramų sviesto šiek tiek kario PARUOŠIMO BŪDAS: Šis patiekalas yra labai paprastas, nebrangus, greitai pagaminamas, todėl labai tinka jei netikėtai užklumpa svečiai. Nurodyti ingredientai 4 porcijoms. Bulves išvirti su lupena.
2022-02-28

Receptas. Skumbrė pievagrybių padaže

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek petražolių (smulkintos) 1 vienetas kiaušinių (trynys) 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų 2 vienetai skumbrių 50 mililitrų baltojo vyno 150 gramų pievagrybių 2 valgomieji šaukštai grietinėlės 2 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas) šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Skumbrė nuvaloma, pasūdoma ir apšlakstoma citrinos sultimis.
2022-02-27

Receptas. Margos salotos

INGREDIENTAI: 2 vienetai apelsinų 2 vienetai obuolių 2 vienetai paprikų 100 gramų pievagrybių 200 gramų pieno PARUOŠIMO BŪDAS: Salotų padažui dar reiks: 3 nepilni šaukšteliai medaus, 100ml jogurto, nepilnas šaukštelis garstyčių, 2 šaukštai citrinos sulčių, truputį tarkuotos apelsino žievelės. Sūris ir nulupti obuoliai išėmus sėklalizdžius supjaustomi nedideliais kubeliais. Jauni pievagrybiai patroškinami ir perplaunami pusiau, didesni supjaustomi į keletą dalių.
2022-02-27

Receptas. Šventinis vyniotinis su špinatais

INGREDIENTAI: 750 gramų mesos (malta) 300 gramų špinatų (šaldyti ir atšildyti) 220 gramų pievagrybių 120 gramų alyvuogių šiek tiek čili pipirų 1 vienetas svogūnų 1 vienetas salierų (stiebas) 1 vienetas kiaušinių 2 vienetai batono (riekės, išmirkytos piene) šiek tiek druskos šiek tiek aliejaus (kepimui) Paruošimo laikas: Apie 45 min.
2022-02-27

Receptas. Greita trinta pievagrybių sriuba

INGREDIENTAI: 2 vienetai bulvių (virtos, didelės) šiek tiek petražolių 180 gramų pievagrybių (marinuoti) 400 mililitrų vandens 0.5 vieneto grybų (sultinys, kubelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Užvirti vandenį, sudėti supjaustytas bulves, pievagrybius, petražoles ir sultinį. Pavirti 5 min. Po to viską sutrinti blenderiu arba per sietelį. Tiekti su skrebučiu. Skanaus.
2022-02-27
Į viršų