• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grybai visada skanūs, o naminiai marinuoti pievagrybiai gali būti puikus priedas prie salotų arba atskiras patiekalas ant stalo.

Grybai visada skanūs, o naminiai marinuoti pievagrybiai gali būti puikus priedas prie salotų arba atskiras patiekalas ant stalo.

REKLAMA

Parduotuvėje pirkti marinuoti grybai nėra pigūs, todėl tinklaraštininkė Anya Skiba nusprendė išbandyti mikrobangų krosnelėje per 5 minutes namuose marinuotų grybų receptą.

Ingredientai

- Grybai 1 kg

- Miltai 1 valg. š.

- Druska 2 šaukštai

- Cukrus 1 valg. šaukštas

- Acto 2 valgomieji š.

- Lauro lapas 1 vnt.

Receptas skirtas 1 kg grybų.

Paruošimas:

-Grybus užpilkite vandeniu ir įberkite 1 valgomąjį šaukštą miltų. Viską gerai išmaišykite.

-Didelius grybus geriau perpjauti pusiau arba ketvirčiais, kad visi būtų maždaug vienodo dydžio.

-Į grybus suberkite cukrų, druską ir actą.

-Viską užpilkite verdančiu vandeniu ir įdėkite lauro lapą.

-Uždenkite lėkštę ir 5 minutes kaitinkite mikrobangų krosnelėje.

Patarimai:

Po 5 minučių patikrinkite grybus ir galite dar kelias minutes pakaitinti. Tai priklausys nuo jų dydžio.

Šie grybai šaldytuve laikosi apie 3-4 dienas. Juos taip pat galite užkonservuoti, bet taip pat galite laikyti šaldytuve.

Pagal skonį taip pat galite pridėti česnako, gvazdikėlių ir kvapiųjų pipirų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų