Įkvėpta TV3 „Šeštadienio gero kino vakaro tradicijos“, laida kvies žiūrovus susikurti ypatingą laiką namuose.
Šeštadienį per TV3 rodomas filmas taps laidos vedėjų įkvėpimu kiekvienai vakarienei – žiūrovai sužinos ne tik įdomių faktų apie vakaro filmą ir jo kūrimo procesą, bet ir sulauks idėjų, ką skanaus prie jo pasigaminti.
Šįkart tai – didelio populiarumo sulaukusi G. Ritchie režisuota karinė drama „Tvirtas užnugaris“. Filme pasakojama apie JAV kariuomenės seržantą, kuris per savo paskutinę misiją Afganistane patiria mirtiną pavojų.
Filmas „Tvirtas užnugaris“ nagrinėja tokias opias temas kaip karo žiaurumas, moralinės dilemos, lojalumas, žmogaus orumas ir draugystės svarba ekstremaliomis sąlygomis.
Įkvėpti šio populiaraus filmo, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis pasiraitojo rankoves ir pagamino kabuli pulao – afganistanietišką plovą su aviena, kuriam neliks abejingų.
Kabuli pulao – afganistanietiškas plovas su aviena
Plovui reikės:
- 4 v.š. char masala mišinio (1 v.š. kumino, 1 v.š. juodojo kardamono, 2 cinamono lazdelės, 1 v.š. gvazdikėlio „Sauda“ );
- 1 a.š. kmynų „Sauda“;
- 2 v.š. cukraus;
- 1,5 kilogramo avienos;
- 3 puodelių basmati ryžių;
- 350 g tarkuotų morkų;
- 200 g razinų;;
- 2 svogūnų;
- 4 česnako skiltelių;
- Sezamų aliejaus;
- Alyvuogių aliejaus;
- Druskos „Sauda“;
- Naan duonelių.
Česnakiniam-jogurtiniam padažui reikės:
- 200 g natūralaus jogurto;
- 4 česnako skiltelių;
- Druskos „Sauda“;
- 1 citrinos sulčių;
- Krapų;
- Mėtos.
Gaminimo eiga:
Ryžius perplaukite vandeniu kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus ir palikite mirkti vandenyje apie 30 minučių.
Tuomet pasigaminkite prieskonių mišinį – char masala. Sumaišykite „Saudos“ kuminą, kardamoną, cinamoną ir gvazdikėlį.
Puode įkaitinkite sezamų aliejų, dėkite smulkintus svogūnus ir juos kepkite kelias minutes. Tada dėkite smulkintas česnakų skilteles, jas truputėlį apkepkite ir sudėkite kmynus.
Jiems apkepus, dėkite į puodą gabalėliais pjaustytą avieną, pagardinkite ją šaukšteliu druskos, viską gerai išmaišykite ir palikite kepti.
Viskam šiek tiek apkepus, į puodą pilkite 3 puodelius vandens ir troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių.
Kol troškinasi mėsa, kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite sutarkuotas morkas, kol šios lengvai suminkštės. Tada sudėkite kelias minutes karštame vandenyje išmirkytas razinas. Viską kartu kepkite apie 30 sekundžių ir sudėkite į foliją.
Kitame puode užvirinkite vandenį su druska ir dėkite virti ryžius. Juos virkite apie 5-10 minučių, kol taps minkšti, bet išliks birūs.
Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, pilkite cukrų ir nuolat jį maišykite, kad jis gražiai karamelizuotusi. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite.
Galiausiai imkite troškintuvą ir viską sluoksniuokite. Dėkite pusę turimų ryžių, tada dėkite troškintą avieną, likusius ryžius, tarkuotas morkas su razinomis, berkite paruošto char masala prieskonių mišinio, o ant viršaus supilkite karamelizuotą cukrų. Vidutiniškai troškinkite patiekalą žemoje temperatūroje apie 30 minučių.
Kol patiekalas troškinasi, pasiruoškite padažą. Į jogurtą dėkite smulkintas česnakų skilteles, mėtas ir krapus, įspauskite citrinos sulčių bei viską pagardinkite „Saudos“ druska ir gerai išmaišykite. Šį plovą patiekite kartu su šiltomis naan duonelėmis ir česnakiniu-jogurtiniu padažu. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!