Pomidorus nuplikiname verdančiu vandeniu ir paliekame pamerktus keletą min. Taip odelė pasišalins labai lengvai. Morkas nuskutame ir susmulkiname šiaudeliais. Svogūnus susmulkiname kubeliais. Pusėje dalies turimo sviesto pakepiname ant silpnos ugnies svogūną su morkomis. Daržovėms suminkštėjus, ant jų dedame blenderiu sumaltų pomidorų tyrę. Dar porą min. patroškiname ir dedame į šalį. Likusiame svieste pakepiname griežinėliais supjaustytus, prieš tai kruopščiai nuplautus pievagrybius. Tuo tarpu verdame sultinį. Jam užvirus, į puodą sudedame patroškintas daržoves bei pakepintus grybus. Paverdame kokias 1o min ir skaniname maltais juodaisiais pipirais, druska. Galime dėti porą šaukštų pomidorų padažo, lauro lapelių, maltų čili pipirų. Apibarstome smulkintais džiovintais krapais. Patiekiame su grietine bei su lupenomis virtomis bulvėmis.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų (džiovinti)
2 vienetai morkų
3 vienetai pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
300 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
90 gramų sviesto
2.5 litro sultinio (vištienos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pomidorus nuplikiname verdančiu vandeniu ir paliekame pamerktus keletą min. Taip odelė pasišalins labai lengvai. Morkas nuskutame ir susmulkiname šiaudeliais. Svogūnus susmulkiname kubeliais. Pusėje dalies turimo sviesto pakepiname ant silpnos ugnies svogūną su morkomis. Daržovėms suminkštėjus, ant jų dedame blenderiu sumaltų pomidorų tyrę. Dar porą min. patroškiname ir dedame į šalį. Likusiame svieste pakepiname griežinėliais supjaustytus, prieš tai kruopščiai nuplautus pievagrybius. Tuo tarpu verdame sultinį. Jam užvirus, į puodą sudedame patroškintas daržoves bei pakepintus grybus. Paverdame kokias 1o min ir skaniname maltais juodaisiais pipirais, druska. Galime dėti porą šaukštų pomidorų padažo, lauro lapelių, maltų čili pipirų. Apibarstome smulkintais džiovintais krapais. Patiekiame su grietine bei su lupenomis virtomis bulvėmis.