pudingas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „pudingas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „pudingas“.
Suvalgykite šį mišinį ryte: organizmą išvalys lyg šluota
Linai – vieni iš seniausių pluoštinių augalų pasaulyje. Jie buvo auginami dar senovės Kinijoje ir Indijoje. Linai šiandien auginami daugelyje šalių: Prancūzijoje, Rusijoje, Jungtinėje Karalystėje, Belgijoje, Egipte, Ukrainoje, Čilėje, Lietuvoje, Nyderlanduose ir kt.
Augalai paplito ne tik dėl lininio audinio naudos siuvant rūbus ir virves, bet ir dėl linų sėmenų poveikio sveikatai.
Receptas. Apelsininiai blyneliai su pudingu
INGREDIENTAI: 4 vienetai apelsinų šiek tiek cukraus 3 saujos mandarinų (konservuoti/švieži) 4 vienetai kiaušinių 8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 250 mililitrų apelsinų sulčių 2 valgomieji šaukštai likerio (apelsinų) šiek tiek druskos 6 valgomieji šaukštai sviesto 100 gramų pudingo (milteliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Nutarkuokite apelsinų žieveles (be baltosios dalies), po to išspauskite sultis.
Receptas. Nekeptas obuolių tortukas
INGREDIENTAI: 200 gramų cukraus 6 vienetai obuolių 200 gramų džiūvesėlių (malti) 3/4 litro obuolių sulčių 400 gramų grietinėlės (plakamoji 35 proc. riebumo) 300 gramų varškės (varškės sūreliai, neglaistyti) 2 valgomieji šaukštai sviesto 10 gramų želatinos 1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose) 2 vienetai pudingo (vanilinis, pakeliuose) PARUOŠIMO BŪDAS: Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
Receptas. Pyragas su persikų danga
INGREDIENTAI: 1 stiklinė cukraus (+ 3 šaukšteliai) 1 arbatinis šaukštelis kakavos šiek tiek persikų šiek tiek vanilės 7 vienetai kiaušinių 1.5 stiklinės kvietinių miltų 600 mililitrų pieno 3 stiklinės vandens (karštas) 1/3 stiklinės vandens (šiltas) 1/3 stiklinės aliejaus 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 2 vienetai želės (pakeliai) 1 vienetas pudingo (pakeliai) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių...
Receptas. Pyragas su pudingu ir persikais
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 200 gramų persikų (konservuoti) 2 vienetai kiaušinių 200 gramų kvietinių miltų 100 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus šiek tiek pudingo (1 pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite kartu, sudėkite sviestą (jį pirmiau išlydome), įmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Gautą tešlą sudėkite į riebalais pateptą skardą.
Receptas. Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
INGREDIENTAI: 400 gramų sausainių 2 pakeliai pudingo (grietinėlės skonio) 600 mililitrų pieno 100 gramų sviesto 500 gramų kondensuoto pieno (virtas) 1 vienetas šokoladas (pieniškas) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 25 PARUOŠIMO BŪDAS: Išvirkite pudingą pagal instrukcijas, pateiktas ant pakelio, tačiau dviems pakeliams pudingo naudokite 600 ml pieno. Į išvirtą pudingą sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps.
Receptas. Šokoladinis vyniotinis
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 1 vienetas kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 0.5 litro pieno 200 gramų juodojo šokolado (galima pienišką) 1 vienetas sviesto (pakeliais) 1 vienetas kondensuoto pieno 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 vienetas pudingo (šokoladinis, pakeliais) PARUOŠIMO BŪDAS: Kremo paruošimas: 400 ml. pieną užvirkite.
Receptas. Obuolių pyragas "Numeris vienas"
INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 200 gramų cukraus (užpilui) 125 gramai margarino (arba sviestas, minkštas) 800 gramų obuolių (užpilui) 1 vienetas kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 750 mililitrų obuolių sulčių (užpilui) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (užpilui) 2 vienetai pudingo (vanilinis, užpilui, pakuotėse) PARUOŠIMO BŪDAS: Be to reikės 26-28 cm skersmens apvalios kepimo skardos ir kepi...
Receptas. Pakastos avietės
INGREDIENTAI: 900 gramų aviečių 125 gramai cukraus pudros 125 gramai cukraus 40 gramų krakmolo 30 gramų migdolų (drožlės) 5 vienetai kiaušinių (baltymai) 5 vienetai kiaušinių (tryniai) 300 gramų kvietinių miltų 1 gramas citrinos rūgšties 10 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 40 gramų pudingo (avietinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus...
Receptas. Mieliniai blynai su vaniliniu pudingu ir vaisiais
INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas abrikosų (džiovinti) 2 vienetai bananų 2 valgomieji šaukštai cukraus (smulkus) 2 valgomieji šaukštai spanguolių (džiovintos) 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 800 mililitrų pieno (šiltas) šiek tiek aliejaus ((kepimui)) 10 gramų mielių 100 gramų sūris (grietinėlės) 1 vienetas pudingo (vanilinis, pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Miltai, 300 ml pieno, mielės ir kiaušiniai išmaišomi ir paliekami 1...
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Šokoladiniai lietiniai su persikais ir braškėmis
INGREDIENTAI: 1.5 stiklinės miltai 0.5 stiklinės kakavos 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 žiupsnelis cukraus 1 stiklinė pieno 1 stiklinė mineralinio vandens 2 vienetai kiaušinių 400 gramų braškių 250 gramų varškės 1 stiklinė pieno 0.5 stiklinės sulčių (persikų ) 1 pakelis pudingo 2 vienetai persikų 1 valgomasis šaukštas medaus Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Gardusis pyragas su pudingu
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus (+ 4 šaukštai) 150 gramų margarino (+ 2 šaukštai) 2 vienetai kiaušinių 450 gramų kvietinių miltų 250 mililitrų pieno 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių 1 vienetas pudingo (pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia kepimo formą išklojau kepimo popieriumi. Viename dubenyje sumaišiau 2 kiaušinius, 2 šaukštus margarino, 2 šaukštus cukraus ir su kepimo milteliais sumaišytus 200 g miltų.
Receptas. Lietiniai blynai su citrininio kremo įdaru
INGREDIENTAI: 2 stiklinės aviečių (šaldytos/šviežios) šiek tiek cukraus pudros 1 valgomasis šaukštas cukraus 2 vienetai kiaušinių 0.5 stiklinės kvietinių miltų 1 stiklinė pieno 1/3 arbatinio šaukštelio sodos šiek tiek aliejaus 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpintas) 2 stiklinės grietinės 1 vienetas pudingo (vanilinis, pakelis) 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Lietinių tešlai sumaišome kiaušin...
Receptas. Creme brulee
INGREDIENTAI: 400 mililitrų grietinėlės 8 vienetai kiaušinių 100 gramų cukraus 400 gramų pieno 1 gabalas pupelių (Tonko) 30 gramų cukraus (rudas) 1 stiklinė vanilės (lazdelė, šviežia) Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Orkaitę įkaitinkite iki 100°C temperatūros. Sutarkuokite Tonka pupeles. Pašildykite pieną su grietinėle ir tarkuotomis Tonko pupelėmis. Dubenėlyje suplakite kiaušinių trynius kartu su cukrumi.
Receptas. Tartalatės su abrikosais
INGREDIENTAI: 400 gramų abrikosų (konservuoti) 1 valgomasis šaukštas cukraus (tešlai) 4 vienetai kiaušinių (tešlai) 2 vienetai kiaušinių (tryniai, įdarui) 200 gramų kvietinių miltų (tešlai) 600 mililitrų pieno (įdarui) 250 gramų sviesto (tešlai) 400 gramų grietinės (įdarui) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai) 1 vienetas želės (pakeliuose) šiek tiek vanilinio cukraus (tešlai) 2 vienetai pudingo (vanilinis, įdarui) PARUOŠI...
Receptas. Varškės pyragas su vyšniomis
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus 50 gramų cukraus (tešlai) 0.5 litro vyšnių (be kauliukų) 3 vienetai kiaušinių 150 gramų kvietinių miltų (tešlai) 500 gramų varškės 100 gramų sviesto (tešlai) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus (tešlai) 1 vienetas pudingo (šokoladinis, pakeliuose) Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Receptas. Saldi sriuba
INGREDIENTAI: šiek tiek abrikosų (džiovinti) šiek tiek cukraus šiek tiek kriaušių (džiovinti) šiek tiek obuolių (džiovinti) šiek tiek slyvų (džiovinti) 3 litrai vandens šiek tiek razinų 1 vienetas pudingo (vanilės, pakelis) PARUOŠIMO BŪDAS: Džiovintus vaisius pamerkiame, gerai nuplauname, supjaustome mažais gabaliukais ir sumetame į vandenį. Viską verdame, kol vaisiai suminkštės. Beriame cukraus pagal skonį ir supilame pudingą.
Receptas. Citrininė tarta su mėlynėmis
INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai cukraus 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (kukurūzų) 1.5 stiklinės mėlinių (šaldytos) 1 vienetas kiaušinių (baltymai) 1 ir 1/4 stiklinės pieno 3 valgomieji šaukštai vandens 1 stiklinė grietinėlės (plakta) 1.5 stiklinės sausainių (grūsti) 1 valgomasis šaukštas sviesto (ištirpdintas) 1 vienetas pudingo (citrininis, pakelis) 1.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelės (tarkuota) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinkit...
Receptas. Kalėdinis keksas
INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus pudros 3/5 stiklinės cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas) 5 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas likerio (vanilinis) 200 gramų sviesto 1 valgomasis šaukštas romo 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų pudingo (vanilinis) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Receptas. Pyragas su persikais
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaušinių (trynys) 2 vienetai kiaušinių 7 vienetai persikų 225 gramai miltai 75 gramai cukraus 500 gramų grietinėlės 150 gramų sviesto (minkštas) 75 gramai cukraus pudros 2 pakeliai pudingo (vanilinis) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį beriant miltus, užminkyti vientisą tešlą.
Receptas. Šventinis varškės pyragas
INGREDIENTAI: 60 gramų cukraus 130 gramų cukraus (įdarui) 2 vienetai kiaušinių 2 vienetai kiaušinių (įdarui) 250 gramų kvietinių miltų 130 mililitrų pieno (įdarui) 500 gramų varškės (įdarui) 1 valgomasis šaukštas aliejaus (įdarui) 75 gramai sviesto 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių 1 vienetas pudingo (vanilinis, įdarui, pakeliuose) PARUOŠIMO BŪDAS: 1. Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo miltel...
Receptas. Varškės pyragas su persikais
INGREDIENTAI: 50 gramų cukraus 500 gramų varškės 450 gramų persikų (konservuoti) 500 pakelių tešlos (bemielė, sluoksniuota) 1 pakelis pudingo (braškinis) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Šaldytos tešlos lakštus atšildyti ir iškočioti ant miltuoto stalo,kepimo formą iškloti tešla ir kepti 200°C temp. orkaitėje apie 10 min. Varškę sumaišyti su cukrumi ir pudingu.
Receptas. Varškės pudingas
INGREDIENTAI: 180 gramų varškės 1 vienetas kiaušinių 25 gramai cukraus pudros 0.5 pakelio pudingo 50 mililitrų pieno Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 3 PARUOŠIMO BŪDAS: Varškę, kiaušinį, cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir išplakti iki vientisos masės. Atskirame inde sumaišyti pieną su pudingo milteliais, išplakti lengvai ir pilti į varškės masę, dar kartą gerai išmaišyti.
Receptas. Citrininis varškės pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 200 gramų cukraus šiek tiek cukraus (apibarstymui) 3 vienetai kiaušinių 1 stiklinė kvietinių miltų 100 mililitrų grietinėlės (neriebi) 350 gramų varškės (liesa) 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 20 gramų pudingo (vanilinis) šiek tiek uogų (šaldytos braškės, vyšnios, mėlynės ar pan.
Receptas. Varškės pyragas su braškėmis
INGREDIENTAI: 150 gramų cukraus (įdarui) 50 gramų cukraus (pagrindui) 1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui) 2 vienetai kiaušinių (įdarui) 1 vienetas kiaušinių (pagrindui) 150 gramų kvietinių miltų (pagrindui) 200 mililitrų pieno (įdarui) 2 valgomieji šaukštai manų kruopų (įdarui) 500 gramų varškės (įdarui) 400 gramų braškių (įdarui) 100 gramų sviesto (pagrindui) 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (pagrindui) 1 vienetas pudi...
Receptas. Aviečių ir pudingo pyragėliai
INGREDIENTAI: Pagrindui: 150 gramų sviesto (kambario temperatūros) 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 1 vienetas kiaušinių 130 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 stiklinė pieno Įdarui: 1 stiklinė pudingo (vanilinis) 150 gramų aviečių Trupiniams: 60 gramų sviesto 1 stiklinė kvietinių miltų 1 stiklinė rudojo cukraus 1 stiklinė avižinių dribsnių Paruošimo laikas: Apie...
Receptas. Varškinis pyragas su persikais
INGREDIENTAI: 160 gramų cukraus 250 gramų persikų (konservuoti) 5 vienetai kiaušinių 250 gramų kvietinių miltų 4 valgomieji šaukštai manų kruopų 1 kilogramas varškės 130 gramų sviesto 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų pudingo (vanilinis) 20 mililitrų sulčių (citrinos) PARUOŠIMO BŪDAS: Išsukti iki purios masės sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Receptas. Citrininis varškės pyragas
INGREDIENTAI: 1 vienetas citrinų 200 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus šiek tiek cukraus pudros 350 gramų varškės (liesa) 1 stiklinė kvietinių miltų 3 vienetai kiaušinių 100 mililitrų grietinėlės (neriebi) 1 pakelis pudingo (vanilinis) šiek tiek gervuogių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Uogas užpilti šiek tiek cukraus.
Dienos reklama: žavus pliktelėjęs mažametis tėčio kailyje
Paskutiniu metu „Kraft“ ne itin sėkmingai sekėsi prekiauti desertiniu „Jell-O“ šokoladiniu pudingu, todėl kompanija nusprendė pakeisti strategiją ir saldumyną reklamuoti ne kaip desertą, o tiesiog užkandį, rašo Businessinsider. Atlikti tyrimai rodo, kad desertų paklausa apskritai yra gerokai kritusi, o užkandžiai tapo madingi. Naujojoje pudingo „Jell-O“ reklamoje jo gamintojai stengiasi parodyti, kaip kartais yra svarbu pasilepinti geru užkandžiu.
Citrinų pudingas: desertas vasarai
Atėjus vasarai kyla tokia vasariška pagunda pasilepinti kuo nors skaniu, bet tuo pačiu metu ir gaiviu bei ne pernelyg saldžiu? Jei ir jūs – su manimi, siūlau po pietų pasilepinti šiuo gundančiu desertu.
Pyragas su pudingu
Skamba įmantriai, tačiau pagaminama labai paprastai
Jums reikės:
Pagrindui: 100g sviesto 10 g cukraus 1 kiaušinis 200g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui: 800g liesos varškės 2 kiaušiniai 200g cukraus 3-4 šaukstai aliejaus 2 pakeliai pudingo 0,5l pieno
Procesas:
Pagrindui ištirpinam sviestą, sumaišom su cukrum, kiaušiniu, miltais, kepimo milteliais, padedame šaldytuvan. Kol tešla šąla pasidarom įdarą.
Angliškas šokoladinis pudingas
Sudėtinės dalys: Kakava, 3 šaukštai Grietinėlė, 2 šaukštai Cukrus, 60 gramų Pienas, 125 gramai Džiūvėsėliai, 125 gramai Sviestas, 50 gramų Kiaušiniai, 2 vienetai Konjakas, 1 šaukštas Migdolai, smulkinti, 2 šaukštai Soda, 0.5 šaukštelio Kvietiniai miltai, 60 gramų
Gaminimas:
Kakava sumaišoma su tarkuotais džiūvėsėliais, į juos įpilama pieno arba grietinėlės, ir viskas 10 min. palaikoma, kad sumirktų džiūvėsėliai.
Karamelinis kremas su vaisiais
Vakar buvo kiaušinių diena mano virtuvėj: omletas, kremas, kuriam sunaudojau išties nemažai kiaušinukų.. Likę buvo namie pieno, kurį norėjos kažkur sunaudot. Užsikabinau ties receptu, skambančiu "Karamelinis kremas su vaisiais", iš knygutės pavadinimu "Paragauk, tiesiog puikūs receptai. Desertai". Pirmas bandymas pasidaryt kažką panašaus. Skonis įdomus. Idėja irgi nieko.