Nutarkuokite apelsinų žieveles (be baltosios dalies), po to išspauskite sultis. Ištrinkite du šaukštus sviesto su cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, šiek tiek druskos, supilkite šviežiai spaustas apelsinų sultis ir išplakite. Prieš baigiant plakti supilkite likerį. Iš tešlos ant likusio sviesto iškepkite blynelius ir ataušinkite. Išvirkite tirštą pudingą. Užkaitinkite apelsinų sultis (ar pieną). Pudingo miltelius sumaišykite su keliais šaukštais šaltų sulčių, supilkite į užkaitintas sultis ir maišant ant nekaitrios ugnies pakaitinkite, kol sutirštės. Gautą masę ataušinkite, aptepkite ja blynelius, susukite, sudėkite į serviravimo lėkštę ir papuoškite mandarinais. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
4 vienetai apelsinų
šiek tiek cukraus
3 saujos mandarinų (konservuoti/švieži)
4 vienetai kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
250 mililitrų apelsinų sulčių
2 valgomieji šaukštai likerio (apelsinų)
šiek tiek druskos
6 valgomieji šaukštai sviesto
100 gramų pudingo (milteliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nutarkuokite apelsinų žieveles (be baltosios dalies), po to išspauskite sultis. Ištrinkite du šaukštus sviesto su cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, šiek tiek druskos, supilkite šviežiai spaustas apelsinų sultis ir išplakite. Prieš baigiant plakti supilkite likerį. Iš tešlos ant likusio sviesto iškepkite blynelius ir ataušinkite. Išvirkite tirštą pudingą. Užkaitinkite apelsinų sultis (ar pieną). Pudingo miltelius sumaišykite su keliais šaukštais šaltų sulčių, supilkite į užkaitintas sultis ir maišant ant nekaitrios ugnies pakaitinkite, kol sutirštės. Gautą masę ataušinkite, aptepkite ja blynelius, susukite, sudėkite į serviravimo lėkštę ir papuoškite mandarinais. Skanaus.