INGREDIENTAI:
- 100 gramų cukraus
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 0.5 litro pieno
- 200 gramų juodojo šokolado (galima pienišką)
- 1 vienetas sviesto (pakeliais)
- 1 vienetas kondensuoto pieno
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 vienetas pudingo (šokoladinis, pakeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kremo paruošimas:
400 ml. pieną užvirkite. Sumaišykite pudingo miltelius su likusiu pienu, kai užvirs pienas juos supilkite į verdantį pieną, įdėkite cukrų, sviestą ir viską gerai išmaišykite bei padėkite į šaldytuvą 15 min., kol sustings.
Tešlos paruošimas.
Supilti kondensuotą pieną, miltus, kepimo miltelius, kiaušinį ir išmaišykite iki grietinės tirštumo masės. Tešlą supilkite ant sviestu pateptos ir išklotos kepimo popieriumi skardos. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C laipsnių, kepkite apie 10 - 15 minučių.
Iškeptą biskvitą iškart išverskite ant popieriaus. Kepimo popierių sudrėkinkite šaltu vandeniu ir atsargiai, bet greit nuimkite. Ant biskvito uždėkite kremą bei suvyniokite vyniotinį, palikite aušti.
Šokoladą išlydykite karšto vandens vonelėje ir ataušusi vyniotinį apipilkite šokoladu.
Autorius: http://www.sarka.lt