• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 900 gramų aviečių
  • 125 gramai cukraus pudros
  • 125 gramai cukraus
  • 40 gramų krakmolo
  • 30 gramų migdolų (drožlės)
  • 5 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 1 gramas citrinos rūgšties
  • 10 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 40 gramų pudingo (avietinis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

    Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

    Šaldytas aviates atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada avietes sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.

    Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo avietes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą).

    Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir aviecių skonio pudingo miltelius. Baltymų masę šaukštu tolygiai sudėkite ant aviečių, ir galite šaukstu padaryti ragus.

    Šokoladą užbarstykite ant baltymų sluoksnio.
    Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

Autorius: Ignas

INGREDIENTAI:

  • 900 gramų aviečių
  • 125 gramai cukraus pudros
  • 125 gramai cukraus
  • 40 gramų krakmolo
  • 30 gramų migdolų (drožlės)
  • 5 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 300 gramų kvietinių miltų
  • 1 gramas citrinos rūgšties
  • 10 gramų sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 40 gramų pudingo (avietinis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įtarkuokite sviestą ir minkykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 1 valandai į šaldytuvą.

    Po to apvalią kepimo skardą ištepkite sviestu, tolygiai klokite į ją tešlą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25 minučių, kol pyrago pagrindas apskrus.

    Šaldytas aviates atšildykite ir gerai nuvarvinkite, kad neliktų skysčio. Tada avietes sumaišykite su krakmolu ir vaniliniu cukrumi.

    Kai tešlos pagrindas iškeps, tolygiai paskirstykite ant jo avietes ir grąžinkite pyragą į orkaitę apie 5-7 minučių (kol plaksite baltymą).

    Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į baltymus po truputėlį berkite cukrų ir nenustodami plakite, kol neliks cukraus kruopelių. Pabaigoje į baltymų masę įplakite truputį citrinų rūgties ir aviecių skonio pudingo miltelius. Baltymų masę šaukštu tolygiai sudėkite ant aviečių, ir galite šaukstu padaryti ragus.

    Šokoladą užbarstykite ant baltymų sluoksnio.
    Šaukite pyragą į 150 laipsnių karščio orkaitę 3-5 minutėms.

Autorius: Ignas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų