Be to reikės 26-28 cm skersmens apvalios kepimo skardos ir kepimo popieriaus skardai iškloti.
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į miltus supilti kiaušinio plakinį ir kubeliais supjaustytą minkštą sviestą/margariną. Išminkyti tešlą. Gautą tešlą galit palaikyti šaldytuve apie 30 min. ir po to ja iškloti kepimo skardą. Išklokite tešla ne tik skardos dugną, bet ir šonus, kad įdaras neišbėgtų. Kubeliais supjaustykit nuluptus obuolius. Į puodą supilkit obuolių sultis, cukrų: baltąjį ir vanilinį ir pudingo du pakelius. Virkite maišant, kol pudingas pradės virti. Ant tešlos sudėkit obuolius. Užpilkit užvirintą pudingą ant obuolių ir kepkit 170 laipsnių orkaitėje apie 70-90 minučių.
Iškepusį pyragą palikit atvėsti ir palaikykit per naktį šaldytuve. Kitą dieną galėsit mėgautis skaniu pyragu. Prie pyrago tinka plaktą grietinėlė ar ledai.
Autorius: Giedrė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
200 gramų cukraus (užpilui)
125 gramai margarino (arba sviestas, minkštas)
800 gramų obuolių (užpilui)
1 vienetas kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
750 mililitrų obuolių sulčių (užpilui)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (užpilui)
Be to reikės 26-28 cm skersmens apvalios kepimo skardos ir kepimo popieriaus skardai iškloti.
Kiaušinį išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į miltus supilti kiaušinio plakinį ir kubeliais supjaustytą minkštą sviestą/margariną. Išminkyti tešlą. Gautą tešlą galit palaikyti šaldytuve apie 30 min. ir po to ja iškloti kepimo skardą. Išklokite tešla ne tik skardos dugną, bet ir šonus, kad įdaras neišbėgtų. Kubeliais supjaustykit nuluptus obuolius. Į puodą supilkit obuolių sultis, cukrų: baltąjį ir vanilinį ir pudingo du pakelius. Virkite maišant, kol pudingas pradės virti. Ant tešlos sudėkit obuolius. Užpilkit užvirintą pudingą ant obuolių ir kepkit 170 laipsnių orkaitėje apie 70-90 minučių.
Iškepusį pyragą palikit atvėsti ir palaikykit per naktį šaldytuve. Kitą dieną galėsit mėgautis skaniu pyragu. Prie pyrago tinka plaktą grietinėlė ar ledai.