400 gramų grietinėlės (plakamoji 35 proc. riebumo)
300 gramų varškės (varškės sūreliai, neglaistyti)
2 valgomieji šaukštai sviesto
10 gramų želatinos
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose)
2 vienetai pudingo (vanilinis, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Pudingą išmaišyti su pusę stiklinės sulčių. Likusias sultis užvirinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti obuolius, dar kartą užvirinti, supilti pudingo tyrę ir trumpai pavirti ant silpnos ugnies. Perpilti į formą ir dėti į šaldytuvą atvėsti. Želatiną išbrinkinti šiltame vandenyje. Pakaitinti, kad išsileistų ir atvėsinti. Grietinėlę išplakti, atsargiai išmaišyti su varškės sūreliais ir želatina. Džiūvesėlius pakepinti svieste ir atvėsinti. Į formą sluoksniais dėti pakepintus džiūvesėlius, obuolius ir varškę. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Papuošti kepintais džiūvesėlių trupiniais. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
6 vienetai obuolių
200 gramų džiūvesėlių (malti)
3/4 litro obuolių sulčių
400 gramų grietinėlės (plakamoji 35 proc. riebumo)
300 gramų varškės (varškės sūreliai, neglaistyti)
2 valgomieji šaukštai sviesto
10 gramų želatinos
1 vienetas vanilinio cukraus (pakeliuose)
2 vienetai pudingo (vanilinis, pakeliuose)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Pudingą išmaišyti su pusę stiklinės sulčių. Likusias sultis užvirinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti obuolius, dar kartą užvirinti, supilti pudingo tyrę ir trumpai pavirti ant silpnos ugnies. Perpilti į formą ir dėti į šaldytuvą atvėsti. Želatiną išbrinkinti šiltame vandenyje. Pakaitinti, kad išsileistų ir atvėsinti. Grietinėlę išplakti, atsargiai išmaišyti su varškės sūreliais ir želatina. Džiūvesėlius pakepinti svieste ir atvėsinti. Į formą sluoksniais dėti pakepintus džiūvesėlius, obuolius ir varškę. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Papuošti kepintais džiūvesėlių trupiniais. Skanaus!